1/3 כוס אורז בסמטי מלא
בצל גדול מגורד
פלפל אדום מגורד
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות טחינה
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים
מלח, פלפל
כורכום, פפריקה חריפה
מבשלים את האורז בכוס וחצי מים – עד שהנוזלים נספגים לגמרי. מצננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
טוחנים חצי מהכמות עם בלנדר מוט. ומערבבים הכל שוב.
יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל- 30 דקות, או עד שהקציצות משחימות. הופכים את הקציצות ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
צפיות 4,322
לפוסט הזה יש 5 תגובות
הי עינת,
אני מנסה עכשיו את המתכון. כמות הבצל והפלפל האדום שיצאה היא פי 3 או 4 מכמות האורז המבושל. האם באמת צריך רק שליש כוס אורז?
תודה,
טלי
תודה רבה!
היי ענתי 🙂
ממש תענוג לטייל בין המתכונים שלך..
רציתי לשאול בבקשה מה היא הדרך הכי יעילה לבישול קטניות ללא סודה לבישול.
סיר לחץ? ולגבי התכון הזה, נראה לך שיעבוד גם אורז מלא רגיל?
תודה הגר 🙂
הכי טוב להשרות את הקטניות למשך לילה
ולתת להן לנבוט במשך יומיים שלושה
(אפשר גם בלי הנבטה, אבל רצוי)
לגבי המתכון הזה, כן, כל אורז מלא יכול להתאים
לדעתי אורז עגול מלא יכול אפילו להתאים יותר
מכיוון שהוא יותר דביק
בהצלחה 🙂
נשמע טוב צריך לנסות פעם לעשות