• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים
  • רצוי לפרוס ולהקפיא
  • לחמם בתנור או בטוסטר

את המתכון הזה אני משתפת כאן אחרי כמה קילוגרמים של כוסמת שנזרקו לפח ואחרי כמה לחמים שהצליחו ונאכלו בהנאה רבה. את ההשראה למתכון קיבלתי ממתכונים שונים שמצאתי ברשת, אלה חלק מהם – כאן, כאן וכאן

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם

ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'

מצרכים

חבילת כוסמת ירוקה – 500 גרם (לשים לב שזו לא כוסמת חומה קלויה)
מינימום 3 כוסות מים להשרייה
ובנוסף 1.5 כוסות מים
כף מלח
כף שמן זית לתערובת
ובנוסף כף שמן זית לשימון נייר האפייה
2 חופנים אגוזי מלך קצוצים גס (או כל תוספת אחרת שרוצים)

כלים

קערה גדולה – לא מאלומיניום
מסננת צפופה ("מסננת אורז")
בלנדר מוט או רגיל או מעבד מזון (העדפה לבלנדר מוט)
תבנית מוארכת (תבנית לחם או אינגליש קייק ארוכה)
נייר אפייה (רצוי אקולוגי)

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

איך מכינים

(להתחיל יום לפני שרוצים לאכול מהלחם)
(אם מתכוונים להנביט את הכוסמת, רצוי להתחיל יומיים לפני שרוצים לאכול את הלחם)

ממליצה לקרוא טוב את המתכון לפחות פעמיים לפני שמכינים

בבוקר – לשטוף כוסמת לכסות בהרבה מים ולהשרות עד הערב. 
מינימום 5 שעות
אם ממש ממש חם בחוץ, אפשר להשרות כשעה/שעתיים על השיש ואז להכניס למקרר לעוד כמה שעות

בערב – להעביר למסננת צפופה ולשטוף מתחת לברז למשך כמה דקות
לסנן היטב מהמים
להחזיר לקערה 
להמיס כף מלח ב-1.5 כוסות מים ולהוסיף לקערה. לערבב היטב
לטחון הכל עם בלנדר מוט 
(אם אין בלנדר מוט, להעביר את התערובת לבלנדר/מעבד מזון ולטחון – יכול להיות שתצטרכו לטחון ב-2 נגלות, כי מדובר בכמות לא קטנה – ולהחזיר לקערה)
לכסות את הקערה במגבת ולהשאיר על השיש למשך הלילה – או לפחות ל-12 שעות

 

המדריך הזה יעזור לך להתחיל לאכול בריא – ללא עלות – כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ כאן עכשיו >>>

למחרת (כעבור 12-18 שעות) – 

לא לתת לריח החמצמץ לבלבל אתכם, לשם בדיוק אנחנו מכוונים 🙂

לחמם תנור ל- 250 מעלות 

להוסיף לתערובת כף שמן זית ואגוזי מלך קצוצים (או איזו תוספת שרוצים) 
ולערבב מאוד לאט ובעדינות כדי לא 'להפיל' את התערובת יותר מדי

לשמן נייר אפייה 
לרפד את התבנית
ולהעביר את התערובת לתבנית 

לאפות 15 דקות, 
להוריד את הטמפרטורה ל-200 ולהמשיך לאפות למשך שעה ורבע

להוציא מהתבנית, להפריד בעדינות את נייר האפייה ולהניח על רשת לצינון

אם התחתית או הדופן עדיין רטובה מדי, או שהלחם לא קיבל צבע,
אפשר להמשיך לאפות 10 דקות נוספות ללא תבנית וללא נייר אפייה

לצנן לפחות שעה לפני שפורסים
מומלץ לפרוס ולהקפיא
לצנן עוד שעה לפני שמקפיאים

** מי שרוצים להגדיל את הערך התזונתי, מוזמנים להנביט את הכוסמת לכמה שעות אחרי שלב ההשרייה 

** כדאי לקחת בחשבון שכל תנור מתנהג אחרת, ולכן אם הלחם יצא רטוב מדי, בפעם הבאה תעלו את הטמפ'. אם הלחם יצא שרוף מדי, בפעם הבאה תורידו את הטמפ'. עד שתמצאו את הטמפ' הכי מתאימה לתנור שלכם.

** כדאי גם לקחת בחשבון שאולי לא יצליח בפעם הראשונה (ואולי גם לא בשנייה ובשלישית…), אז אני ממליצה להיות ממש סבלניים, לעקוב אחרי המתכון, ואם לא מצליח, לנסות להבין למה לא הצליח ולעשות התאמות.

המדריך הזה יעזור לך להתחיל לאכול בריא – עכשיו ללא עלות >>>

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים
לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים
צפיות 15,810
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

פריטטה טבעונית עם תירס

כרובית אפונה ומנגולד

כרובית מנגולד ואפונה ברוטב חמצמץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

פנקייק בריאות טבעוני

פנקייק בריאות טבעוני

22 תגובות

  1. עינת הגב אוגוסט 25, 2023 בשעה 08:20

    היי עינת
    ניתן להשתמש בקמח כוסמת? במקום הכוסמת ?
    תודה לך.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 25, 2023 בשעה 10:22

      היי. לא ניסיתי. אבל גם אם כן, זה קצת מאבד מהערך התזונתי, כי זה בלי השריה והתססה.

  2. ורדה מדהלה הגב מרץ 15, 2023 בשעה 08:00

    היה לי נסיון לא טוב עם לחם כוסמת לפי מתכון אחר …. נזרק לפח
    הנבטתי את הכוסמת וטחנתי לפי ההוראות שלך
    יצא פצצה
    תודה עינת

    • עינת שגיא הגב מרץ 15, 2023 בשעה 08:12

      יא! איזה כיף 🙂 תודה על העדכון ורדה 🙂

  3. ענת הגב פברואר 1, 2023 בשעה 08:08

    שלום עינת,
    הכנתי. הקצוות היו פריכים וטעימים, אבל בפנים היה טעם דומיננטי של כוסמת, למרות ההשריה ממושכת והשטיפה היסודית. יש דרך להוציא את הטעם הזה? אולי אפייה יותר ממושכת? קלייה של הפרוסות בטוסטר?
    בכל מקרה יצא ממש יפה, ונפרס יפה לפרוסות. תודה

    • עינת שגיא הגב פברואר 1, 2023 בשעה 08:36

      היי ענת. אפשר להחליף את התוספות לכאלה עם טעם דומיננטי יותר. וגם, כשמורחים משהו על הלחם זה יכול לטשטש את טעם הכוסמת. למרות שאני אישית מאוד אוהבת את התוצאה הסופית עם האגוזים 🙂

  4. נסיה הגב אוקטובר 3, 2022 בשעה 10:54

    שלום עינת,

    תודה רבה על המתכון❤

    ניסיון ראשון: הלחם יצא ממש דחוס. השארתי את זה להתפחה 12 שעות בתבנית בתוך התנור.זה לא תפח בכלל. גם לא היה לזה שום ריח חמוץ לפני האפייה. ממש אהבתי את הטעם
    אולי יש לך טיפים עבורי לקראת הניסיון השני?
    תודה רבה וחתימה טובה❤

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 3, 2022 בשעה 11:57

      היי נסיה. נסי להתפיח יותר שעות (אבל לא יותר מ-18, כי לי התקלקל אחרי 18 שעות). ובחוץ, על השיש, לא בתנור. בהצלחה

      • נסיה הגב אוקטובר 12, 2022 בשעה 09:26

        תודה רבה! בטעות השארתי 18 שעות (לא התעוררתי בזמן..) יצא מעולה! איזה אושר. איזה פשוט. תודה רבה ❤❤❤
        אגב, איך יודעים לזהות שזה החמיץ והתקלקל?

        • עינת שגיא הגב אוקטובר 12, 2022 בשעה 09:32

          יאא מעולה 🙂 כשזה מקולקל הריח ממש לא נעים

  5. רינה הגב יוני 3, 2022 בשעה 03:21

    טיפ – אחרי שטוחנים, להעביר ישירות לתבנית האפייה, שם במהלך הלילה יתפתחו הבועות. הלחם ייצא הרבה יותר אוורירי 🙂

    • עינת שגיא הגב יוני 3, 2022 בשעה 05:02

      תודה :))

  6. נדיה אפללו הגב ינואר 28, 2022 בשעה 08:53

    הלחם כוסמין יצא נהדר תודה על מתכון נהדר מאמצת בקביעות

    • עינת שגיא הגב ינואר 28, 2022 בשעה 09:12

      תודה נדיה 🙂

  7. טל הגב אוקטובר 25, 2021 בשעה 20:11

    לחם טעים להפליא.
    בחוץ ממש קשה ופריך.
    בפנים עדיין לח.

    לכן מכניסה לטוסטר ויוצא מושלם.

    אגב,
    הוספנו גרעיני דלעת.

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 26, 2021 בשעה 05:10

      איזה כיף 🙂 תודה טל! גם אני מוסיפה לפעמים גרעיני דלעת וחמנייה 🙂
      נסו לאפות פחות זמן על 250 מעלות ויותר זמן על 200 מעלות. אולי זה יאפה יותר בפנים.

  8. דגנית הגב אוקטובר 4, 2021 בשעה 10:41

    תודה רבה, הכנתי והצליח לי – הלחם יצא טעים מאוד!
    מודה שלאור ההקדמה שלך קצת חששתי, אך הקפדתי על כל ההנחיות הפשוטות והברורות, ויצא לחםמעולה ומשובח!
    אימצתי!

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 5, 2021 בשעה 05:08

      אלופה!! :))

  9. רחלי נוריאלי הגב ספטמבר 15, 2021 בשעה 12:43

    הי עינת, הכנתי צעד אחרי צעד ויצא מושלם. במקום אגוזים הוספתי 100 גרם שומשום. מקווה שיישאר מה להקפיא…

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 17, 2021 בשעה 06:37

      איזה כיף :)) תודה על השיתוף!

  10. ליזי הגב יולי 25, 2021 בשעה 11:08

    תודה רבה מתכון נראה מעולה
    רוצה לנסות🙏❣️

    • עינת שגיא הגב יולי 25, 2021 בשעה 11:49

      בהצלחה 🙂 אשמח לעדכון

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (59)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (27)
  • ארוחות בוקר (11)
  • חומוס (33)
  • טופו (41)
  • יום העצמאות (31)
  • ירקות (91)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (173)
  • ללא טופו (90)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (43)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (13)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (101)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (43)
  • שעועית (13)
  • תוספות (10)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

פריטטה טבעונית עם תירס

כרובית אפונה ומנגולד

כרובית מנגולד ואפונה ברוטב חמצמץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס