תבשיל שעועית אדומה ושורשים
6 תגובות
השארת תגובה
מצרכים:
2 בצלים קטנים
גזר קטן חתוך לקוביות בגודל 1 סמ (1/2 כוס)
בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1 סמ (1.5 כוסות)
סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 סמ (450 גרם)
פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 סמ (1.5 כוסות)
2 שיני שום קלופות וקצוצות
600-700 גרם שעועית אדומה מבושלת
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית
סיר גדול שאפשר להכניס לתנור
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
אופן ההכנה:
מטגנים בצלים במעט שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב
מוסיפים פלפל אדום, שורשים, שעועית ומים עד כיסוי, מערבבים ומרתיחים
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה (ללא מכסה)
מחממים תנור ל-200 מעלות
מכניסים את הסיר לתנור לשעה וחצי
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
מתכון מעולה!!!
איזה כיף!! תודה מאיה 🙂
היי עינת, נראה שיש משהו ירוק בפנים. זה פטרוזיליה?
היי סופי. נכון 🙂 שכחתי להוסיף למתכון. אוסיף עכשיו. תודה!
1) כמה מים?
2) האם השלב בתנור הכרחי? האם אפשר לוותר ואם כן, האם להאריך את זמן הבישול על גז ועם מכסה פתוח/סגור?
תודה
היי דינה. מים עד כיסוי השעועית והירקות. וכן, אפשר לוותר על התנור ולהאריך את זמן הבישול על הגז, עם מכסה סגור.