• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

גלידה ביתית ללא מוצרי חלב

מיני קורס מתנה
גלידה ביתית בננה דובדבנים

בסוף החורף אני תמיד קונה בננות בשלות, פורסת ומקפיאה, ואז כשבא לי גלידה, אני מוציאה מנה, טוחנת בבלנדר עם פרי נוסף, ו- טא דאם! יש גלידה. בלי תוספת סוכר, בלי חומרים משמרים, בלי חומרי טעם וצבע. רק פירות.

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

אני אוהבת להכין את הגלידות בכוסות קטנות ולהקפיא (כמו בתמונות למטה)

בננה תמרים (האהובה עליי!)

בננה קפואה
כף טחינה גולמית מלאה
2-3 תמרים קצוצים
(אפשר להוסיף מעט אספרסו… משדרג!!)

 

גלידה ביתית בננה תמרים

בננה דובדבנים

בננה קפואה
5-6 דובדבנים
אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך

 

גלידה ביתית בננה דובדבנים

בננה מנגו

2 בננות קפואות
מנגו שלם

אפשר כמובן לעוף עם התוספות:
אגוזים, קשיו, קוקוס, חלב צמחי – כל מה שבא לכם!

אפשר לשלב איזה פירות שאוהבים.

ואם זה לא מתוק מספיק לטעמכם, אפשר להוסיף תמרים.

גלידה ביתית בננה מנגו

אפשר כמובן לעוף עם התוספות: 
אגוזים, קשיו, קוקוס, חלב צמחי – כל מה שבא לכם!

אפשר לשלב איזה פירות שאוהבים.

ואם זה לא מתוק מספיק לטעמכם, אפשר להוסיף תמרים.

** אם לא אוכלים מיד, רצוי להוציא מהמקפיא כמה דקות לפני שרוצים לאכול כדי שיפשיר.

ולמי שלא אוהבים בננות, אפשר גם בלי, ואז יוצא מרקם של קרטיב קרח

אפשר להכין את הקרטיבים מפירות טריים ולהקפיא
ואפשר להקפיא את הפירות, ואז להוציא ולטחון עם מעט מים כשמתחשק

כמו למשל קרטיב דובדבנים (תמונה למטה)

קרטיב דובדבנים ביתי
צפיות 885
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

לחם שטוח זריז

מתכון ללחם שטוח זריז בריא וטבעוני

שוקולד ביתי

מתכון ללבבות שוקולד טבעוניים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אלטרנטיבית (ללא קמח וללא תוספת סוכר)

עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

עוגיות בוטנים טבעוניות וטעימות לפסח

20 תגובות

  1. איה הגב דצמבר 29, 2014 בשעה 17:58

    שלום עינת
    אני רגישה לחלב אבל רציתי לעשות עם תותים איך עושים ?

    • עינת שגיא הגב דצמבר 30, 2014 בשעה 05:59

      הי איה, פשוט להוסיף למתכון תותים 🙂

  2. צחי אטיאס הגב יולי 14, 2013 בשעה 09:34

    אם טוחנים הכל ואז מקפיאים, מדוע הבננות צריכות להיות קפואות?
    מה יהיה ההבדל אם אטחן הכל עם בננה טרייה?

    תודה
    צחי

    • עינת שגיא הגב יולי 14, 2013 בשעה 16:14

      בננות יש בעיקר בחורף וגלידות מכינים בקיץ
      אז בחורף אני אוגרת בננות במקפיא, כדי שבקיץ אוכל להכין גלידות
      🙂
      אפשר להכין מבננה לא קפואה ואז להקפיא. אין שום בעיה עם זה

  3. יעלה הגב ינואר 4, 2013 בשעה 21:23

    הי עינת
    הגלידה יצאה מעולה!!! עשיתי לפי המתכון הבסיסי והוספתי שוקולד 100% מגורר – כמובן ללא תוספת סוכר. השאלה שלי אם אני רוצה לעשות עם אספרסו או קפה נמס האם הוספת המים לא תשבש את המרקם של הגלידה? וכמה מים וקפה נמס או שחור כדאי לדעתך לשים?
    תודה רבה רבה

    • עינת שגיא הגב ינואר 5, 2013 בשעה 07:32

      הי יעלה
      אני הכנתי עם אספרסו קצר, אז הכמות לא כזו משמעותית
      זה אפילו פחות מ-1/4 כוס נוזלים
      זה הרי רק בשביל הטעם
      אז אם יש לך מערכת כוסות מדידה (1/4 כוס, 1/3 כוס, 1/2 כוס) , נסי להוסיף 1/8 כוס (כלומר, למלא עד החצי את ה-1/4 כוס)
      ואם אין לך, אז לדעתי יספיקו 3-4 כפות

  4. שירה הגב דצמבר 18, 2012 בשעה 21:06

    האם המתכון של הגלידה הוא עם שמנת? אם כן, איזו? כי בסרטון ובמתכון שרשמת מצוין רק בננה, תמרים וטחינה (עם אפשרות לאספרסו וסילאן) ולא מוזכרת שמנת אבל באחת השאלות ששאלו אותך לעיל נשאלת האם אפשר להחליף במשהו את השמנת, במה מדובר?

    • עינת שגיא הגב דצמבר 19, 2012 בשעה 09:32

      הי שירה
      השמנת המדוברת היא לא במתכון שלי
      אלא במתכונים שמוצאים באינטרנט
      המתכון אצלי מכיל רק בננה תמרים וטחינה

  5. אבישג בנימין הגב יוני 10, 2012 בשעה 07:58

    היי ענת!

    הגלידה הזאת פשוט מעולה!!
    היא כבר נכנסה מזמן לקינוח הקבוע שלנו לשבת!

    תודה רבה על מתכון נפלא ובריא! שאפשר גם בכיף לתת לילדים ללא יסוריי מצפון…

    לשמחתנו גם ההורים שלו אימצו את המתכון, ככה שזה מסתובב עכשיו בכל המשפחה =)

    תודה על מתכונים נפלאים שלא רק בריאים אלא גם טעימים!

    אבישג בנימין.

    • עינת שגיא הגב יוני 10, 2012 בשעה 08:26

      וואו! תודה אבישג
      כיף גדול לשמוע 🙂
      עינת

  6. קים הגב אפריל 20, 2012 בשעה 13:30

    היי עינת!

    רק היה חשוב לי לציין שהמתכונים שלך נפלאים ואת בהחלט מעוררת השראה!
    אני מאוד משתדלת ומנסה לגוון ולשדרג את האוכל שאני מכינה וגם כמובן להכין אותו ממרכיבים טבעיים כמה שאפשר ובלי תוספים כמו כימיקלים, סוכר ותחליפי סוכר.
    אחרי הרבה ניסיונות ומחשבות וחששות (שעדיין מתרחשים) החלטתי לא להיות טבעונית לבינתיים,אבל להיות צמחונית, עוד חודשיים אני צמחונית במשך שנתיים.
    בהתחלה מאוד התקשיתי לאכול אוכל בריא ומזין והחלפתי את הבשר בעוד פחמימות לא בריאות ולא מלאות, עבר זמן מה מאז ועכשיו בזכות הוראות באינטרנט ואתרי מתכונים כמו שלך אני אוכלת יותר טוב ומזין וגם שלמה ושמחה עם עצמי על כך.

    תודה רבה, מה שאת עושה חשוב ומשנה, המשיכי כך!
    אני בטוחה שאת עוזרת להרבה אנשים ומשפרת, אולי אפילו רק קצת, את בריאותם (:

    קים, בת 16.

    • עינת שגיא הגב אפריל 20, 2012 בשעה 13:43

      תודה רבה קים 🙂 כיף מאוד לשמוע

      השינוי שאת עושה הוא לגמרי לא מובן מאליו, אז כל הכבוד לך!

      עינת

  7. נוי הגב אפריל 12, 2012 בשעה 20:28

    את יכולה להביא לי עם יש מתכון לגלידה בלי שמנת ?.. כי אני לא מוצאת ואני לא יודעת במה יכולים להחליף את השמנת.. כי ככה זה במתכנים חוץ מיזה

    • עינת שגיא הגב אפריל 13, 2012 בשעה 06:59

      הי נוי
      מאיזו סיבה את רוצה להחליף את השמנת?
      אם זה בגלל שאת לא אוכלת מוצרי חלב, אז את יכולה להחליף בשמנת צמחית או אולי שמן קוקוס
      אם זה בגלל אחוזי השומן, אולי אפשר להחליף בחלב צמחי
      אבל אני לא מומחית בענייני גלידות, אני ממליצה לך לחפש באתרים בנושא
      בהצלחה

  8. ענת הגב מרץ 27, 2012 בשעה 10:24

    היי!
    אמנם אמרו לי פעם שאסור לי בננות, אבל אני מתה לנסות לי גלידה בסגנון הזה (אפילו הקפאתי בננות לעניין).
    הבעיה שלי היא שאני תמיד חוששת שטעם הבננות ישתלט על זה. אני לא סובלת בנות. לא מסוגלת לסבול את המרקם שלהם והטעם (אלא אם זה בסלט פירות, למשל). יצא לי להכין כבר עוגיות שבמקום ביצה שמו בננות. קיוויתי שלא ארגיש את הטעם אבל לא יכלתי לסבול את זה.
    האם גם פה זה כך? טעם הבננות מודגש?
    האם יש דרך להכין ללא בננות? (נגיד, פרי אחר קפוא)

    • עינת שגיא הגב מרץ 27, 2012 בשעה 10:50

      הי ענת

      מצטערת לאכזב אותך, אבל טעם הבננות מורגש היטב

      את יכולה בהחלט להכין מכל פרי אחר – אני הכנתי פעם מדובדבנים
      מכניסים דובדבנים ורסק תפוחים קטן (100גרם – ללא תוספות ותוספים) לתוך הבלנדר וטוחנים עד שמקבלים מרקם אחיד. מחלקים למנות ומכניסים למקפיא.
      אם רוצים לאכול מיד, אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים

      בהצלחה 🙂

      • ענת הגב מרץ 27, 2012 בשעה 17:44

        מעולה!
        חששתי שתגידי לי שמרגישים את טעם הבננות ושאין במה להחליף 🙂
        אני מניחה שגם עם אוסנה (blackberry) זה יעבוד, נכון? (יש מלא מלא במקפיא מהגידול של שנה שעברה ועוד מעט יתחיל לו גידול חדש…)

        • עינת שגיא הגב מרץ 27, 2012 בשעה 19:12

          כן, לדעתי עם כל פרי זה יכול לעבוד

  9. מיכל הגב יולי 21, 2011 בשעה 09:11

    שאלה
    אני מתחילה לנסות מתכוני גלידות
    אתמול פעם ראשונה ניסיתי לעשות גלידה מ מנגו קפוא ,,קשיו טחון במים וקצת חלב אורז ווניל
    טחנתי הכל במוט טעמתי היה יופי, והקפאתי

    הגלידה קפאה למוות! קרחון בלתי אכיל

    אולי צריך לשמור במקרר ומדי פעם לפריזר??
    מוזר חשבתי שייצא גלידה שמנת כזאת
    היום רציתי לנסות עם בננה ושבבי חרובים

    • עינת שגיא הגב יולי 21, 2011 בשעה 10:02

      הי מיכל
      ניסית לחכות קצת אחרי שהוצאת מהמקפיא?

      הגלידה שהכנתי מבננות, מאוד אכילה, אני אוכלת אותה בכפית

      וגם הכנתי קרטיב דובדבנים, ריסקתי בבלנדר דובדבנים ורסק תפוחים
      יצא קצת יותר קשה מהבננות, אבל עדיין אכיל (גם אותו אכלתי בכפית)

      כנראה מאוד תלוי במרכיבים

      נסי את זה – תכניסי למקפיא , ופעם פעמיים, תוציאי , תערבבי ותכניסי בחזרה
      אולי זה יעבוד

      בהצלחה

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס