- לשמור במקרר בשקית
- לחמם בתנור שחומם מראש או על מחבת יבשה
מצרכים: (4-5 מנות בינוניות)
כוס אורז בסמטי מלא לא מבושל
הרבה מים להשריה + כוס מים נוספת להמשך
1/2 כפית מלח + קצת מלח לפיזור בהמשך
1 כף שמן זית לתערובת + 1/2 כפית שמן זית לשימון המחבת
ציוד:
מעבד מזון או בלנדר מוט (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן)
אופציונלי – מברשת סיליקון
סבלנות 🙂
אופן ההכנה:
להשרות כוס אורז בהרבה מים למשך לילה 8-12 שעות
לסנן את האורז ממי ההשריה
להעביר את האורז למעבד או לבלנדר (אני משתמשת בנינג'ה קטן) להוסיף כוס מים, 1/2 כפית מלח וכף שמן זית ולטחון היטב
התערובת אמורה להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת מים ולטחון שוב.
להלהיט מחבת נון-סטיק – היא חייבת להיות ממש חמה כדי לתת מכת חום.
להוסיף 1/2 כפית שמן זית ולפזר באופן שווה במחבת (אני נעזרת במברשת סיליקון)
כשהמחבת ממש לוהטת, לצקת 1/2 כוס מהתערובת או מצקת.
לפזר מעט מלח מלמעלה
לחכות 3 דקות בסבלנות עד שהצד התחתון יזהיב (אפשר לבדוק עם התרווד) להפוך בזהירות (אם לא עשוי מספיק יכול להישבר) ולחכות 3 דקות נוספות (שוב בסבלנות) עד שהצד השני יזהיב
להעביר לצלחת ולהמשיך עם שאר התערובת
בין לבין לערבב שוב את התערובת, כי גרגירי האורז נוטים לשקוע
חשוב לדעת –
- אפשר למלא במה שרוצים ולגלגל כמו לאפה קטנה (סרטון למטה)
- אפשר למרוח אבוקדו, טחינה, ממרח טופו או כל ממרח אחר
- לא להכין כשממהרים. לוקח זמן וצריך סבלנות
- אפשר לשמור במקרר כמה ימים עטוף בשקית ולחמם בתנור/טוסטר אובן ל-3-4 דקות (אם רוצים לגלגל אז על חום בינוני, אם רוצים שיצא קריספי אז על חום גבוה) או על מחבת יבשה
לשאלות והבהרות אפשר לכתוב לי בתגובות
לפוסט הזה יש 6 תגובות
אפשר להכין את הטורטיות עים קמח אורז
לא ניסיתי. אבל יכול להיות שיעבוד.
אפשר להקפיא ?
לא ניסיתי. במקרר הם נשמרים מצוין. שווה לנסות להקפיא 🙂
עינת, המתכונים דלך והטיפים שאת נותנת נהדרים. הם מעשירים לי את התפריט, ואני מוגה לך על כך.
איזה כיף נירה 🙂 תודה רבה לך!