
- לשמור במקרר בשקית
- לחמם בתנור שחומם מראש או על מחבת יבשה
מצרכים: (4-5 מנות בינוניות)
כוס אורז בסמטי מלא לא מבושל
הרבה מים להשריה + כוס מים נוספת להמשך
1/2 כפית מלח + קצת מלח לפיזור בהמשך
1 כף שמן זית לתערובת + 1/2 כפית שמן זית לשימון המחבת
ציוד:
מעבד מזון או בלנדר מוט (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן)
אופציונלי – מברשת סיליקון
סבלנות 🙂
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
אופן ההכנה:
להשרות כוס אורז בהרבה מים למשך לילה 8-12 שעות
לסנן את האורז ממי ההשריה
להעביר את האורז למעבד או לבלנדר (אני משתמשת בנינג'ה קטן) להוסיף כוס מים, 1/2 כפית מלח וכף שמן זית ולטחון היטב
התערובת אמורה להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת מים ולטחון שוב.
להלהיט מחבת נון-סטיק – היא חייבת להיות ממש חמה כדי לתת מכת חום.
להוסיף 1/2 כפית שמן זית ולפזר באופן שווה במחבת (אני נעזרת במברשת סיליקון)
כשהמחבת ממש לוהטת, לצקת 1/2 כוס מהתערובת או מצקת.
לפזר מעט מלח מלמעלה
לחכות 3 דקות בסבלנות עד שהצד התחתון יזהיב (אפשר לבדוק עם התרווד) להפוך בזהירות (אם לא עשוי מספיק יכול להישבר) ולחכות 3 דקות נוספות (שוב בסבלנות) עד שהצד השני יזהיב
להעביר לצלחת ולהמשיך עם שאר התערובת
בין לבין לערבב שוב את התערובת, כי גרגירי האורז נוטים לשקוע
חשוב לדעת –
- אפשר למלא במה שרוצים ולגלגל כמו לאפה קטנה (סרטון למטה)
- אפשר למרוח אבוקדו, טחינה, ממרח טופו או כל ממרח אחר
- לא להכין כשממהרים. לוקח זמן וצריך סבלנות
- אפשר לשמור במקרר כמה ימים עטוף בשקית ולחמם בתנור/טוסטר אובן ל-3-4 דקות (אם רוצים לגלגל אז על חום בינוני, אם רוצים שיצא קריספי אז על חום גבוה) או על מחבת יבשה
לשאלות והבהרות אפשר לכתוב לי בתגובות

אפשר להכין את הטורטיות עים קמח אורז
לא ניסיתי. אבל יכול להיות שיעבוד.
אפשר להקפיא ?
לא ניסיתי. במקרר הם נשמרים מצוין. שווה לנסות להקפיא 🙂
עינת, המתכונים דלך והטיפים שאת נותנת נהדרים. הם מעשירים לי את התפריט, ואני מוגה לך על כך.
איזה כיף נירה 🙂 תודה רבה לך!