בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

מתכון פשוט, בריא וטעים.
מנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב קלה ומהירה.
מנה שהיא מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הרוטב עשוי מקשיו, שהוא מקור מצוין לחלבון ושומן בריאים.
אני אוהבת את המתכון הזה כי הוא פשוט מאוד להכנה וטעים מאוד. אני מכינה אותו כשאין לי חשק לבשל 🙂 

מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
בטטה בינונית
450 גרם טופו
ראש ברוקולי
3 חופנים קשיו
1.5 כפיות מלח
1 כפית כורכום
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית

אופן ההכנה:

לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה קלה

לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ ולהוסיף לבצל – לערבב

לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים ולחתוך את הגבעולים לגודל של 1 ס"מ ולהוסיף לסיר – לערבב

לחתוך את הטופו לקוביות ולהוסיף לסיר – לערבב

לטחון היטב את הקשיו עם מים עד כיסוי (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן וטוחנת כ- 30 שניות, עם הפסקות)

להוסיף לבלנדר כוס מים ולטחון שוב

להוסיף את הקשיו לסיר ולערבב

להרתיח

להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות על אש קטנה

הערות וטיפים:

  • אפשר להוסיף למנה ירקות נוספים שאוהבים, כמו: כרובית, חציל, עגבניות, קישואים וכו'.
  • אפשר להגיש את המנה עם אורז מלא או קינואה, אבל היא משביעה מאוד גם בלי.
  • כדאי לוודא שהבטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל אחיד. זה יבטיח שהבטטות מבושלות בצורה אחידה.
  • כדאי לוודא שהברוקולי מפורק לפרחים קטנים. זה יעזור לברוקולי להתרכך בצורה אחידה.
  • אני אוהבת את הרוטב סמיך. אבל אם רוצים רוטב דליל יותר, אפשר להוסיף עוד קצת מים.

 

בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים