תבשיל ירקות וחומוס
9 תגובות
השארת תגובה
מצרכים:
בצל קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
חציל חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות גס מאוד
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או מהקפאה
מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
אופן ההכנה:
מטגנים קלות בצל בכף שמן
כשהבצל טיפה מתרכך/מזהיב, מוסיפים פלפל אדום, וממשיכים לטגן כ-5 דקות
כשהפלפל מתרכך מוסיפים חציל
וממשיכים לבשל כ-10 דקות, או עד שהחציל מתרכך
מערבבים כל הזמן כדי שלא ידבק
אם צריך, מוסיפים כף מים מדי פעם
מוסיפים שום
כשכל הירקות התרככו, מתבלים
מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים
מבשלים הכל יחד 10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
המשך לשאלה לקודמת
התכונתי רק לגבי החומוס לא לכל התבשיל .
כתוב – 10 דקות נוספות. גרגירי החומוס כבר מבושלים אז אין צורך לבשל הרבה זמן.
היי עינת
כמה זמן צריך לשים על הגז
(להבה גדולה כן?)
לא מונבטים
שעה וחצי לחצי כוס לא יספיקו ?
ולכוס חומוס כמה זמן מינימום עד שאראה תוצאה טובה לשימוש?
תודה מראש שוב.
0
היי עינת
אני מאוד רוצה להכין חומוס בבית בשביל המתכונים הנפלאים שבאתרך
העיניין הוא שלא מתרככים כמו שצריך
אין לי סיר לחץ ולא רוצה להשתמש בסודה לשתייה
(האם הנבטה עוזרת גם לריכוך יותר מהיר)?
אני משרה לילה אפילו יום שלם שמה על הגז בסיר בינוני או סיר גדול עם מים שמכסים
והתוצאה כאמור מאכזבת
לא באלי לוותר מה ניתן עוד לעשות כדי להצליח ?
תודה מראש על המענה.
היי עינת. ככה בדיוק אני מכינה. הם לא מתרככים לגמרי אף פעם. כמה זמן את מבשלת אותם?
יצא מעולה!!!!!
תודה רבה!!!
מעולה 🙂 תודה!
איזה טעים יצא ליייי…אני אפיתי את הירקות במקום לאדות:)))
מעולה! רעיון טוב 🙂