בצל
שן שום
שורש פטרוזיליה
חופן עלי פטרוזיליה
דלעת
2-3 עלי דפנה
3/4 כוס אורז אדום
1/4 כוס עדשים כתומות
2 כוסות מים
מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
קוצצים במעבד: בצל, שום, שורש פטרוזיליה, עלי פטרוזיליה, דלעת
מכניסים לסיר, מוסיפים 2-3 עלי דפנה
מוסיפים אורז ועדשים
מכסים עם מים ומביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים תבלינים
מנמיכים את האש ומבשלים כ-40-50 דקות
צפיות 1,504
לפוסט הזה יש 4 תגובות
היי עינת
במידה ואין לי מעבד ניתן לקצוץ ידנית את בצל, שום, שורש פטרוזיליה, עלי פטרוזיליה, דלעת?
רציתי לשאול גם לגבי מתכון זה ובאופן כללי במתכונים שלך אם רשום שימוש במעבד
אפשרי גם בקוצץ ירקות חשמלי ?
ובעדיפות אחרונה מעבד מזון לתינוקות?
פשוט בגלל הפלסטיק (מבחינה בריאותית שלא ידלוף) מעדיפה מעבד מזון מזכוכית ולא מוצאת (וגם אין לי)וחבל לי לוותר על מתכונים טובים שיש לך באתר כשרשום שימוש במעבד.
(הקוצץ ירקות מזכוכית)
תודה מראש על העזרה.
היי עינת. בגדול כן. מאוד תלוי במתכון עצמו.
הי עינת,
איזה סוגי אורז נוספים מתאימים לתבשיל?
האם אורז פרא מתאים? או אורז בסמטי מלא? אם כן, יש שוני בכמויות? ובזמן בישול?
תודה
היי דינה 🙂 כל אורז מלא יכול להתאים. הכמויות וזמן הבישול נשארים אותו הדבר 🙂