אחת המנות המפנקות ביותר שיש – גם פשוטה להכנה וגם טעימה ונימוחה. המתכון הזה הוא בדיוק מה שצריך כשמחפשים נשנוש קליל לצד הארוחה, או תוספת שתפנק כל צלחת בלי להתאמץ יותר מדי.
הכרובית הופכת לרכה כמו עננה, והתבלינים שמצפים אותה משדרגים אותה לרמה אחרת לגמרי.
מה שכיף במתכון הזה הוא האפשרות לשחק עם התבלינים – לאוהבי החריף אפשר להוסיף פתיתי צ'ילי, ואם רוצים נגיעת מתיקות, אפשר להוסיף מעט סילאן.
כל מה שצריך לעשות הוא להפעיל את התנור, לערבב את התבלינים האהובים עליכם, ולתת לכרובית להיאפות עד שהיא זהובה ומוכנה להגשה.
מצרכים
כרובית באיזה גודל שרוצים – תלוי בכמות המנות
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות מים
מברשת סיליקון למריחה
ההכנה
לחמם תנור ל-250 מעלות
לשטוף את הכרובית במים, לחתוך אותה לפרוסות (כמו בתמונה) ולהניח על נייר אפייה (רצוי אקולוגי)
בקערית קטנה לערבב את התבלינים עם השמן והמים עד שמתקבל רוטב אחיד וללא גושים
להבריש את הכרובית רק בצד החשוף עד לסיום הרוטב.
לקלות בתנור עד השחמה קלה מאוד (להקפיד שלא יישרף)
הצעות הגשה
אפשר לאכול עם רוטב טחינה כארוחה קלה
אפשר להגיש כתוספת לעיקרית
אפשר לחתוך לפרחים קטנים ולהוסיף לסלט