כבר שנים שארוחת הצהריים שלי היא סלט ענק שהבסיס העיקרי שלו הוא ירקות:
ירקות טריים – בשביל הויטמינים,
ירקות קלויים – בשביל הפינוק
וירקות בתחמיץ – בשביל הקיק
כדי לגוון, אני משתדלת כל שבוע להכין ירקות אחרים – גם הקלויים וגם הירקות בתחמיץ.
אחת לכמה שבועות יוצא לי להכין את החצילים האלה, וזה משדרג את הסלט בכמה רמות.
וכן, מטוגן כנראה יותר טעים, אבל אני לא מטגנת כי –
א – זה לא בריא
ב- זה לוקח הרבה יותר מדי זמן ויותר מלכלך…
אז ההמלצה שלי היא לקלות בתנור, כמו במתכון
אפשר לגוון ולהוסיף גם פלפל קלוי ואז זה בכלל משדרג פלאס פלאס
יאללה, למתכון
מצרכים
חציל – גודל החציל תלוי בכמות הסופית הרצויה
מיץ מחצי לימון
חומץ תפוחים טבעי ואורגני
שום – לפי הטעם
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה
לחמם תנור ל-250 מעלות
לחתוך חציל לקוביות – לא קטנות מדי כדי שלא ישרפו
להעביר לקערה גדולה ולהוסיף 2-3 כפות שמן – תלוי בגודל החציל, ולערבב היטב עד שכל הקוביות עטופות בשמן
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולשטח את הקוביות שלא יהיו אחת על השנייה
להפוך את הקוביות ככה שהקליפה תהיה למטה או בצד
לפזר מלח ופלפל בנדיבות
לקלות בתנור 20-30 דקות עד השחמה קלה
לצנן
להעביר לכלי אחסון – רצוי מזכוכית – ולהוסיף מיץ מחצי לימון וחומץ תפוחים עד החצי
להוסיף שום לפי הטעם – אני מוסיפה רק שתי פרוסות, אבל אפשר כמה שרוצים
לשמור במקרר
להכין לפחות יום לפני שרוצים לאכול, כדי שהחציל יספוג טעמים