כוס שעועית אזוקי מבושלת
כרישה בינונית קצוצה
5 עגבניות בשלות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
גזר חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
3 עלי דפנה
מלח, פלפל, אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
כף רסק עגבניות ללא סוכר ורכיבים אחרים
כף שמן זית
כוס מים
מאדים כרישה בשמן זית, על להבה קטנה, אש גדולה, סיר מכוסה. מערבבים מדי פעם.
כשהכרישה מתחילה להשחים, מוסיפים שום וממשיכים עוד כדקה-שתיים.
מוסיפים עגבניות, גזר, שורשים ומביאים לרתיחה.
ברתיחה טוחנים הכל עם בלנדר מוט.
מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות, כוס מים ותבלינים.
מוסיפים אזוקי, וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עם מכסה חצי סגור, כדי שהנוזלים יתאדו והמרק יסמיך.
צריך להשרות את האזוקי לפני הבישול?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 22nd, 2014 at 11:39
כן, רצוי
[Reply]
שלום עינת, אפשר סוגים אחרים של שעועית ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 12th, 2014 at 15:08
כן. בהחלט
[Reply]
מישהוא יאמר לי מה זה אזוקי תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 13th, 2012 at 17:07
חיפוש קצר בגוגל יתן לך תשובה 🙂
אזוקי זוהי שעועית קטנה ואדומה
[Reply]
יצא טעים!! תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 12th, 2012 at 07:59
איזה כיף! תודה על השיתוף 🙂
[Reply]