מרק עגבניות ואזוקי

 

 

כוס שעועית אזוקי מבושלת

כרישה בינונית קצוצה

5 עגבניות בשלות קצוצות

3 שיני שום קצוצות

גזר חתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות

ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות

3 עלי דפנה

מלח, פלפל, אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

כף רסק עגבניות ללא סוכר ורכיבים אחרים

כף שמן זית

כוס מים

 

 

מאדים כרישה בשמן זית, על להבה קטנה, אש גדולה, סיר מכוסה. מערבבים מדי פעם.

כשהכרישה מתחילה להשחים, מוסיפים שום וממשיכים עוד כדקה-שתיים.

מוסיפים עגבניות, גזר, שורשים ומביאים לרתיחה.

ברתיחה טוחנים הכל עם בלנדר מוט.

מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות, כוס מים ותבלינים.

מוסיפים אזוקי, וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עם מכסה חצי סגור, כדי שהנוזלים יתאדו והמרק יסמיך.

 

 

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. עינת

    בוקר טוב עינת

    רוצה לבשל שעועית אזוקי
    השריתי לילה אחר כך שלב ההנבטה
    יותר מ12 שעות
    ובסוף קיבלתי שעועית עם דביקות (לא יודעת אם ראוי למאכל )
    בישלתי על אש גבוהה שעה אחרי הרתחה (בסיר רחב רגיל לא סיר לחץ )
    השארתי בסיר עד שהמים התקררו
    ועדיין השעועית קשה ולא ראויה למאכל מבחינת מרקם .
    מה עושים? לא הולך לי
    ואשמח לפיתרון שיצא תקין .
    תודה רבה מראש
    ושבוע טוב .

    1. עינת שגיא

      היי עינת. כשמעבירים להנבטה צריך לוודא שיש למים מאיפה לצאת, להשרות במסננת ולא בתוך כלי סגור. צריך לערבב אותם מדי פעם, כדי שאלה שנמצאים למטה יעלו למעלה ויתאווררו.
      יכול להיות גם שהשעועית לא היתה טרייה ולכן קרה מה שקרה.
      ממליצה לנסות שוב.
      בהצלחה

  2. מאיה

    צריך להשרות את האזוקי לפני הבישול?

  3. Silvi

    שלום עינת, אפשר סוגים אחרים של שעועית ?

  4. רחלי

    מישהוא יאמר לי מה זה אזוקי תודה

    1. עינת שגיא

      חיפוש קצר בגוגל יתן לך תשובה 🙂
      אזוקי זוהי שעועית קטנה ואדומה

כתיבת תגובה