כוס שעועית אזוקי מבושלת
כרישה בינונית קצוצה
5 עגבניות בשלות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
גזר חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
3 עלי דפנה
מלח, פלפל, אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
כף רסק עגבניות ללא סוכר ורכיבים אחרים
כף שמן זית
כוס מים
מאדים כרישה בשמן זית, על להבה קטנה, אש גדולה, סיר מכוסה. מערבבים מדי פעם.
כשהכרישה מתחילה להשחים, מוסיפים שום וממשיכים עוד כדקה-שתיים.
מוסיפים עגבניות, גזר, שורשים ומביאים לרתיחה.
ברתיחה טוחנים הכל עם בלנדר מוט.
מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות, כוס מים ותבלינים.
מוסיפים אזוקי, וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עם מכסה חצי סגור, כדי שהנוזלים יתאדו והמרק יסמיך.
צפיות 2,341
לפוסט הזה יש 10 תגובות
בוקר טוב עינת
רוצה לבשל שעועית אזוקי
השריתי לילה אחר כך שלב ההנבטה
יותר מ12 שעות
ובסוף קיבלתי שעועית עם דביקות (לא יודעת אם ראוי למאכל )
בישלתי על אש גבוהה שעה אחרי הרתחה (בסיר רחב רגיל לא סיר לחץ )
השארתי בסיר עד שהמים התקררו
ועדיין השעועית קשה ולא ראויה למאכל מבחינת מרקם .
מה עושים? לא הולך לי
ואשמח לפיתרון שיצא תקין .
תודה רבה מראש
ושבוע טוב .
היי עינת. כשמעבירים להנבטה צריך לוודא שיש למים מאיפה לצאת, להשרות במסננת ולא בתוך כלי סגור. צריך לערבב אותם מדי פעם, כדי שאלה שנמצאים למטה יעלו למעלה ויתאווררו.
יכול להיות גם שהשעועית לא היתה טרייה ולכן קרה מה שקרה.
ממליצה לנסות שוב.
בהצלחה
צריך להשרות את האזוקי לפני הבישול?
כן, רצוי
שלום עינת, אפשר סוגים אחרים של שעועית ?
כן. בהחלט
מישהוא יאמר לי מה זה אזוקי תודה
חיפוש קצר בגוגל יתן לך תשובה 🙂
אזוקי זוהי שעועית קטנה ואדומה
יצא טעים!! תודה!
איזה כיף! תודה על השיתוף 🙂