קציצות קינואה ואפונה
11 תגובות
השארת תגובה
קוצצים במעבד בצל גזר ושום ומעבירים לקערה
מוסיפים קינואה, קווקר, פירורי לחם וטוחנים עם בלנדר מוט
לקבלת עיסה אחידה
מוסיפים בצל ירוק, אפונה, טחינה ותבלינים
ומערבבים היטב (רצוי עם הידיים)
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים את הקציצות מלמעלה בשמן
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל- 15 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
תודה על מתכון מעולה בריא וטעים!
מכינה כבר פעם שניה,
רציתי לשאול איך הקציצות בהקפאה?
עדיף להקפיא לפני ההכנה או אחרי?או לא בכלל..
תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2018 at 10:23
תודה רבקה 🙂
הן מצוינות להקפאה. רצוי להקפיא אחרי אפייה.
[Reply]
מתכוני בריאות אחד אחד נעימים למראה וטעמים לחך
[Reply]
יש לפירורי הלחם איזה תפקיד חשוב במתכון, או שאפשר לוותר עליהם? או אולי אפשר להחליף אותם במשהו אחר (לא פירורי לחם)?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 11th, 2012 at 03:53
הי יואב
פירורי הלחם נותנים קצת אווריריות לקציצות כדי שלא יהיו דחוסות מדי
וגם עוזרים קצת לאחד את החומרים
אפשר לנסות בלי ולבדוק איך יוצא
[Reply]
שלום עינת,
במתכונים שונים באתר את משתמשת בפירורי לחם קוסמין או קוואקר או נבט חיטה שכולם מכילים גלוטן.
באילו תחליפים שאינם מכילים גלוטן ניתן להשתמש?
תודה, רונית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 12th, 2012 at 12:02
הי רונית
אני מניחה שאת מתכוונת לקציצות/לביבות/פשטידות –
את יכולה להשתמש בקמח חומוס או קמח אורז או כל קמח אחר נטול גלוטן
או אפילו בדגן מבושל (אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו)
[Reply]
קוואקר- הכוונה לשיבולת שועל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 9th, 2012 at 13:27
כן. שיבולת שועל גרוסה
[Reply]
יצא טעים!!! תודה עינת! הקינואה המבושלת היא בסיס מעולה לקציצות, אני מאמצת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 16th, 2012 at 13:42
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
[Reply]