מרק עדשים צהובות ושורשים עם קובה טבעוני

מרק עדשים צהובות וקובה טבעוני

1/2 כוס עדשים צהובות
בצל
גזר
דלעת
שורש פטרוזיליה
ראש סלרי
4-5 עגבניות שרי
אבקת צ'ילי
כמון
קארי
פלפל
מלח
3-4 עלי דפנה

לקצוץ את כל הירקות להניח בסיר יחד עם העדשים, לכסות עם מים ולהרתיח.
ברתיחה להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים.

המתכון לקובה (מתכון של אמא)

אופציה 1: כוס סולת + 2 כוסות ג'רישה (סוג של בורגול)
את הג'רישה משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך שעה ומסננים.
מערבבים את הסולת והג'רישה לקבלת בצק

אופציה 2: 3 כוסות סולת
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו

מילוי טבעוני:

כרישה קצוצה
פטריות קצוצות
כף שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
בכף שמן מאדים כרישה להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)
מוסיפים פטריות, מגבירים את האש וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים
יוצרים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה, ממלאים, סוגרים את הכדור ומהדקים טוב.
את הקובה מכניסים למרק רק כשהוא מוכן ורותח (אחרת הכדורים מתפרקים), ומבשלים 20 דקות.

** אם רוצים להקפיא את הקובה, חשוב להקפיא אותם קודם על מגש, כשהם לא נוגעים אחד בשני (אח"כ יהיה קשה להפריד), ורק אחרי שהם קפואים, אפשר לשים אותם בקופסה ולשמור במקפיא.

28 תגובות על “מרק עדשים צהובות ושורשים עם קובה טבעוני”

  1. הי רונית, כמו שכתוב במתכון, מומלץ להוסיף מים בהדרגה כדי להגיע למרקם של בצק, כך שאין כמות מוגדרת מראש. אני מניחה שזה משתנה.
    לגבי הסולת – כן, סולת רגילה.

  2. עינת שלום,
    1. האם מדובר בסולת רגילה ?
    2נ. כמה בערך כוסות מים יש להוסיף לסולת ? (אם אני בוחרת באופציה השנייה של הכת הקובה)?
    בתודה מראש!

  3. היי עינת ,
    תודה רבה על המתכונים הטעימים,
    כמה זמן אפשר לשמור במקרר ולא מתקלקל ?
    האם יש משהו טבעוני שאפשר לשים במקום הפטריות ?
    תודה רבה רבה ,
    גלי

    • הי גלי
      את המרק אני שומרת עד שבוע במקרר (אם אני לא מחסלת אותו לפני…)
      את הקובה, לפני הבישול, אני שומרת במקפיא. ואז זה מחזיק כמה חודשים
      לגבי מילוי – את יכולה "להתפרע". כל מילוי שעולה על דעתך 🙂
      בהצלחה!

  4. הי עינת
    איך אפשר להפוך את הקובה לכשר לפסח?
    במה אפשר להחליף את הסולת
    תודה ואהבה

  5. גם סוכר לבן אינו מהחי, אך הוא מזיק לבריאות.
    קמח לבן פועל בגוף בדיוק כמו סוכר לבן משום שהינו ריק מערכים תזונתיים מאחר והחלק המלא של החיטה המלאה קולף בתהליך העיבוד.

    כמה שחיפשתי סולת מלא לא מצאתי.
    אך תודה על ההארה.

  6. פעם שניה שאני מכינה כבר ויוצא מאוד טעים. אפילו הבן שלי אוהב את הקציצות. טעים טעים. דרך אגב המתכון עם הבורגול הרבה יותר מוצלח בגלל שהבצק הרבה יותר אוורירי.

  7. היי עינת
    תודה על המתכונים.
    האם יש תחליף לסולת? דווקא דרישה קניתי וסולת לא….
    תודה

  8. שלום עינת,
    אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים.
    לאחרונה הוצאתי את החיטה על כל צורותיה מהתפריט שלי, יש לך רעיון איך להכין את הקובות אחרת.
    בתודה! אליזבט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים