1/2 כוס עדשים צהובות
בצל
גזר
דלעת
שורש פטרוזיליה
ראש סלרי
4-5 עגבניות שרי
אבקת צ'ילי
כמון
קארי
פלפל
מלח
3-4 עלי דפנה
לקצוץ את כל הירקות להניח בסיר יחד עם העדשים, לכסות עם מים ולהרתיח.
ברתיחה להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים.
המתכון לקובה (מתכון של אמא)
אופציה 1: כוס סולת + 2 כוסות ג'רישה (סוג של בורגול)
את הג'רישה משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך שעה ומסננים.
מערבבים את הסולת והג'רישה לקבלת בצק
אופציה 2: 3 כוסות סולת
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו
מילוי טבעוני:
כרישה קצוצה
פטריות קצוצות
כף שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
בכף שמן מאדים כרישה להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)
מוסיפים פטריות, מגבירים את האש וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים
יוצרים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה, ממלאים, סוגרים את הכדור ומהדקים טוב.
את הקובה מכניסים למרק רק כשהוא מוכן ורותח (אחרת הכדורים מתפרקים), ומבשלים 20 דקות.
** אם רוצים להקפיא את הקובה, חשוב להקפיא אותם קודם על מגש, כשהם לא נוגעים אחד בשני (אח"כ יהיה קשה להפריד), ורק אחרי שהם קפואים, אפשר לשים אותם בקופסה ולשמור במקפיא.
לפוסט הזה יש 28 תגובות
הי רונית, כמו שכתוב במתכון, מומלץ להוסיף מים בהדרגה כדי להגיע למרקם של בצק, כך שאין כמות מוגדרת מראש. אני מניחה שזה משתנה.
לגבי הסולת – כן, סולת רגילה.
עינת שלום,
1. האם מדובר בסולת רגילה ?
2נ. כמה בערך כוסות מים יש להוסיף לסולת ? (אם אני בוחרת באופציה השנייה של הכת הקובה)?
בתודה מראש!
יש סולת מלאה.
היי עינת ,
תודה רבה על המתכונים הטעימים,
כמה זמן אפשר לשמור במקרר ולא מתקלקל ?
האם יש משהו טבעוני שאפשר לשים במקום הפטריות ?
תודה רבה רבה ,
גלי
הי גלי
את המרק אני שומרת עד שבוע במקרר (אם אני לא מחסלת אותו לפני…)
את הקובה, לפני הבישול, אני שומרת במקפיא. ואז זה מחזיק כמה חודשים
לגבי מילוי – את יכולה "להתפרע". כל מילוי שעולה על דעתך 🙂
בהצלחה!
הי עינת
איך אפשר להפוך את הקובה לכשר לפסח?
במה אפשר להחליף את הסולת
תודה ואהבה
הי חלי
אפשר אולי להחליף בקמח מצה
לא ניסיתי בעצמי
גם סוכר לבן אינו מהחי, אך הוא מזיק לבריאות.
קמח לבן פועל בגוף בדיוק כמו סוכר לבן משום שהינו ריק מערכים תזונתיים מאחר והחלק המלא של החיטה המלאה קולף בתהליך העיבוד.
כמה שחיפשתי סולת מלא לא מצאתי.
אך תודה על ההארה.
מקמח כוסמין? מקמח מלא?
או מקמח לבן?…
טבעוני = ללא מוצרים מהחי
סולת עשוייה מקמח, ולכן עונה על הקריטריון
אפשר להשיג מקמח מלא אם זה מה שאת שואלת
רק המילוי טבעוני.
מה טבעוני בסולת?!
אשמח להארה..
מה *לא* טבעוני בסולת?
סולת עשויה מקמח. טבעוני לגמרי
ניסיתי, יצא ממש טוב. תודה!
בל כמה קלוריות מכיל כל מתכון כל קובה אנא כיתבי אים זה חשבו ליירידה במשקל תודה רבה
האם "עדשים צהובות" במתכון – הכוונה לעדשים הכתומים הקטנים?
תודה
לא. יש גם עדשים צהובות
הנה תמונה
http://bit.ly/NjgBf4
פעם שניה שאני מכינה כבר ויוצא מאוד טעים. אפילו הבן שלי אוהב את הקציצות. טעים טעים. דרך אגב המתכון עם הבורגול הרבה יותר מוצלח בגלל שהבצק הרבה יותר אוורירי.
מצוין! תודה יפעת!
היי עינת
תודה על המתכונים.
האם יש תחליף לסולת? דווקא דרישה קניתי וסולת לא….
תודה
ג׳רישה ולא דרישה כמובן 🙂
הי שרה
נראה לי שקצת בעייתי להכין קובה בלי סולת
את יכולה אמנם להחליף לדוגמא באורז מבושל בהרבה מים
אבל הטעם יהיה אחר לגמרי ולא טעם של קובה
עינת
שלום עינת,
אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים.
לאחרונה הוצאתי את החיטה על כל צורותיה מהתפריט שלי, יש לך רעיון איך להכין את הקובות אחרת.
בתודה! אליזבט
הי אליזבט
זה כמובן יצא שונה לגמרי, אבל אולי את יכולה לנסות להכין מדגן מבושל
אורז מלא/קינואה/כוסמת
האם אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול?
בעלי קנה בורגול שלא מסוג ג'רישה…
יכול להיות שהגרגירים של הבורגול גדולים מדי ואז הקובה תתפרק. אבל אני אומרת ששווה לנסות 🙂
נשמע מעולה!! אנסה זאת בימים הקרובים 🙂
מחכה לשמוע תוצאות 🙂
נישמע טעים אני ינסה אותו. רציתי בבקשה ליצור איתך קשר לגבי דיאטה אני צמחונית אשמח ליצירת קשר יפה כוכב yaffacohav@walla.cim תודה