• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מרק עדשים צהובות ושורשים עם קובה טבעוני

מיני קורס מתנה
מרק עדשים צהובות וקובה טבעוני

1/2 כוס עדשים צהובות
בצל
גזר
דלעת
שורש פטרוזיליה
ראש סלרי
4-5 עגבניות שרי
אבקת צ'ילי
כמון
קארי
פלפל
מלח
3-4 עלי דפנה

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

לקצוץ את כל הירקות להניח בסיר יחד עם העדשים, לכסות עם מים ולהרתיח.
ברתיחה להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים.

המתכון לקובה (מתכון של אמא)

אופציה 1: כוס סולת + 2 כוסות ג'רישה (סוג של בורגול)
את הג'רישה משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך שעה ומסננים.
מערבבים את הסולת והג'רישה לקבלת בצק

אופציה 2: 3 כוסות סולת
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו

מילוי טבעוני:

כרישה קצוצה
פטריות קצוצות
כף שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
בכף שמן מאדים כרישה להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)
מוסיפים פטריות, מגבירים את האש וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים
יוצרים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה, ממלאים, סוגרים את הכדור ומהדקים טוב.
את הקובה מכניסים למרק רק כשהוא מוכן ורותח (אחרת הכדורים מתפרקים), ומבשלים 20 דקות.

** אם רוצים להקפיא את הקובה, חשוב להקפיא אותם קודם על מגש, כשהם לא נוגעים אחד בשני (אח"כ יהיה קשה להפריד), ורק אחרי שהם קפואים, אפשר לשים אותם בקופסה ולשמור במקפיא.

צפיות 749
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

ארוחת בוקר טבעונית מפנקת

חביתה טבעונית עם סלט שרי אבוקדו

מרק שעועית אדומה וסלק

מרק שעועית אדומה וסלק טבעוני

חטיפוני עדשים

חטיפוני עדשים

מרק כרובית ברוקולי ובטטה

מרק כרובית ברוקולי ובטטה

לביבות עדשים בציפוי פריך

לביבות עדשים בציפוי פריך

28 תגובות

  1. עינת שגיא הגב יוני 20, 2017 בשעה 13:19

    הי רונית, כמו שכתוב במתכון, מומלץ להוסיף מים בהדרגה כדי להגיע למרקם של בצק, כך שאין כמות מוגדרת מראש. אני מניחה שזה משתנה.
    לגבי הסולת – כן, סולת רגילה.

  2. רונית הגב יוני 18, 2017 בשעה 06:37

    עינת שלום,
    1. האם מדובר בסולת רגילה ?
    2נ. כמה בערך כוסות מים יש להוסיף לסולת ? (אם אני בוחרת באופציה השנייה של הכת הקובה)?
    בתודה מראש!

  3. ליאת הגב אפריל 15, 2013 בשעה 07:31

    יש סולת מלאה.

  4. גלי הגב אפריל 2, 2013 בשעה 18:12

    היי עינת ,
    תודה רבה על המתכונים הטעימים,
    כמה זמן אפשר לשמור במקרר ולא מתקלקל ?
    האם יש משהו טבעוני שאפשר לשים במקום הפטריות ?
    תודה רבה רבה ,
    גלי

    • עינת שגיא הגב אפריל 3, 2013 בשעה 20:14

      הי גלי
      את המרק אני שומרת עד שבוע במקרר (אם אני לא מחסלת אותו לפני…)
      את הקובה, לפני הבישול, אני שומרת במקפיא. ואז זה מחזיק כמה חודשים
      לגבי מילוי – את יכולה "להתפרע". כל מילוי שעולה על דעתך 🙂
      בהצלחה!

  5. תלי הגב מרץ 4, 2013 בשעה 08:59

    הי עינת
    איך אפשר להפוך את הקובה לכשר לפסח?
    במה אפשר להחליף את הסולת
    תודה ואהבה

    • עינת שגיא הגב מרץ 4, 2013 בשעה 11:50

      הי חלי
      אפשר אולי להחליף בקמח מצה
      לא ניסיתי בעצמי

  6. איריס הגב מרץ 1, 2013 בשעה 03:53

    גם סוכר לבן אינו מהחי, אך הוא מזיק לבריאות.
    קמח לבן פועל בגוף בדיוק כמו סוכר לבן משום שהינו ריק מערכים תזונתיים מאחר והחלק המלא של החיטה המלאה קולף בתהליך העיבוד.

    כמה שחיפשתי סולת מלא לא מצאתי.
    אך תודה על ההארה.

  7. איריס הגב פברואר 28, 2013 בשעה 11:05

    מקמח כוסמין? מקמח מלא?
    או מקמח לבן?…

    • עינת שגיא הגב פברואר 28, 2013 בשעה 16:38

      טבעוני = ללא מוצרים מהחי
      סולת עשוייה מקמח, ולכן עונה על הקריטריון

      אפשר להשיג מקמח מלא אם זה מה שאת שואלת

  8. איריס הגב פברואר 26, 2013 בשעה 07:12

    רק המילוי טבעוני.
    מה טבעוני בסולת?!
    אשמח להארה..

    • עינת שגיא הגב פברואר 26, 2013 בשעה 07:47

      מה *לא* טבעוני בסולת?
      סולת עשויה מקמח. טבעוני לגמרי

  9. עדי הגב ינואר 7, 2013 בשעה 18:12

    ניסיתי, יצא ממש טוב. תודה!

  10. רחל הגב אוקטובר 22, 2012 בשעה 05:44

    בל כמה קלוריות מכיל כל מתכון כל קובה אנא כיתבי אים זה חשבו ליירידה במשקל תודה רבה

  11. דבורה הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 19:42

    האם "עדשים צהובות" במתכון – הכוונה לעדשים הכתומים הקטנים?

    תודה

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 20:02

      לא. יש גם עדשים צהובות
      הנה תמונה
      http://bit.ly/NjgBf4

  12. יפעת הגב יוני 2, 2012 בשעה 19:21

    פעם שניה שאני מכינה כבר ויוצא מאוד טעים. אפילו הבן שלי אוהב את הקציצות. טעים טעים. דרך אגב המתכון עם הבורגול הרבה יותר מוצלח בגלל שהבצק הרבה יותר אוורירי.

    • עינת שגיא הגב יוני 2, 2012 בשעה 19:22

      מצוין! תודה יפעת!

  13. שרה הגב מרץ 2, 2012 בשעה 13:29

    היי עינת
    תודה על המתכונים.
    האם יש תחליף לסולת? דווקא דרישה קניתי וסולת לא….
    תודה

    • שרה הגב מרץ 2, 2012 בשעה 13:30

      ג׳רישה ולא דרישה כמובן 🙂

      • עינת שגיא הגב מרץ 2, 2012 בשעה 14:12

        הי שרה
        נראה לי שקצת בעייתי להכין קובה בלי סולת
        את יכולה אמנם להחליף לדוגמא באורז מבושל בהרבה מים
        אבל הטעם יהיה אחר לגמרי ולא טעם של קובה
        עינת

  14. אליזבט הגב פברואר 20, 2012 בשעה 21:20

    שלום עינת,
    אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים.
    לאחרונה הוצאתי את החיטה על כל צורותיה מהתפריט שלי, יש לך רעיון איך להכין את הקובות אחרת.
    בתודה! אליזבט

    • עינת שגיא הגב פברואר 21, 2012 בשעה 05:12

      הי אליזבט

      זה כמובן יצא שונה לגמרי, אבל אולי את יכולה לנסות להכין מדגן מבושל
      אורז מלא/קינואה/כוסמת

  15. יפעת הגב פברואר 10, 2012 בשעה 13:41

    האם אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול?
    בעלי קנה בורגול שלא מסוג ג'רישה…

    • עינת שגיא הגב פברואר 10, 2012 בשעה 14:09

      יכול להיות שהגרגירים של הבורגול גדולים מדי ואז הקובה תתפרק. אבל אני אומרת ששווה לנסות 🙂

  16. לי הגב פברואר 4, 2012 בשעה 18:12

    נשמע מעולה!! אנסה זאת בימים הקרובים 🙂

    • עינת שגיא הגב פברואר 4, 2012 בשעה 18:13

      מחכה לשמוע תוצאות 🙂

  17. כוכב יפה הגב פברואר 4, 2012 בשעה 10:22

    נישמע טעים אני ינסה אותו. רציתי בבקשה ליצור איתך קשר לגבי דיאטה אני צמחונית אשמח ליצירת קשר יפה כוכב yaffacohav@walla.cim תודה

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס