• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מרק עדשים צהובות ושורשים עם קובה טבעוני

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מרק עדשים צהובות וקובה טבעוני
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

1/2 כוס עדשים צהובות
בצל
גזר
דלעת
שורש פטרוזיליה
ראש סלרי
4-5 עגבניות שרי
אבקת צ'ילי
כמון
קארי
פלפל
מלח
3-4 עלי דפנה

לקצוץ את כל הירקות להניח בסיר יחד עם העדשים, לכסות עם מים ולהרתיח.
ברתיחה להוסיף תבלינים, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים.

המתכון לקובה (מתכון של אמא)

אופציה 1: כוס סולת + 2 כוסות ג'רישה (סוג של בורגול)
את הג'רישה משרים ב-4 כוסות מים פושרים למשך שעה ומסננים.
מערבבים את הסולת והג'רישה לקבלת בצק

אופציה 2: 3 כוסות סולת
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו

מילוי טבעוני:

כרישה קצוצה
פטריות קצוצות
כף שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
בכף שמן מאדים כרישה להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)
מוסיפים פטריות, מגבירים את האש וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים
יוצרים מהבצק כדורים, בכל כדור יוצרים גומה, ממלאים, סוגרים את הכדור ומהדקים טוב.
את הקובה מכניסים למרק רק כשהוא מוכן ורותח (אחרת הכדורים מתפרקים), ומבשלים 20 דקות.

** אם רוצים להקפיא את הקובה, חשוב להקפיא אותם קודם על מגש, כשהם לא נוגעים אחד בשני (אח"כ יהיה קשה להפריד), ורק אחרי שהם קפואים, אפשר לשים אותם בקופסה ולשמור במקפיא.

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

28 תגובות

  1. עינת שגיא הגב יוני 20, 2017 בשעה 13:19

    הי רונית, כמו שכתוב במתכון, מומלץ להוסיף מים בהדרגה כדי להגיע למרקם של בצק, כך שאין כמות מוגדרת מראש. אני מניחה שזה משתנה.
    לגבי הסולת – כן, סולת רגילה.

    [Reply]

  2. רונית הגב יוני 18, 2017 בשעה 06:37

    עינת שלום,
    1. האם מדובר בסולת רגילה ?
    2נ. כמה בערך כוסות מים יש להוסיף לסולת ? (אם אני בוחרת באופציה השנייה של הכת הקובה)?
    בתודה מראש!

    [Reply]

  3. ליאת הגב אפריל 15, 2013 בשעה 07:31

    יש סולת מלאה.

    [Reply]

  4. גלי הגב אפריל 2, 2013 בשעה 18:12

    היי עינת ,
    תודה רבה על המתכונים הטעימים,
    כמה זמן אפשר לשמור במקרר ולא מתקלקל ?
    האם יש משהו טבעוני שאפשר לשים במקום הפטריות ?
    תודה רבה רבה ,
    גלי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 3rd, 2013 at 20:14

    הי גלי
    את המרק אני שומרת עד שבוע במקרר (אם אני לא מחסלת אותו לפני…)
    את הקובה, לפני הבישול, אני שומרת במקפיא. ואז זה מחזיק כמה חודשים
    לגבי מילוי – את יכולה "להתפרע". כל מילוי שעולה על דעתך 🙂
    בהצלחה!

    [Reply]

  5. תלי הגב מרץ 4, 2013 בשעה 08:59

    הי עינת
    איך אפשר להפוך את הקובה לכשר לפסח?
    במה אפשר להחליף את הסולת
    תודה ואהבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 4th, 2013 at 11:50

    הי חלי
    אפשר אולי להחליף בקמח מצה
    לא ניסיתי בעצמי

    [Reply]

  6. איריס הגב מרץ 1, 2013 בשעה 03:53

    גם סוכר לבן אינו מהחי, אך הוא מזיק לבריאות.
    קמח לבן פועל בגוף בדיוק כמו סוכר לבן משום שהינו ריק מערכים תזונתיים מאחר והחלק המלא של החיטה המלאה קולף בתהליך העיבוד.

    כמה שחיפשתי סולת מלא לא מצאתי.
    אך תודה על ההארה.

    [Reply]

  7. איריס הגב פברואר 28, 2013 בשעה 11:05

    מקמח כוסמין? מקמח מלא?
    או מקמח לבן?…

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 28th, 2013 at 16:38

    טבעוני = ללא מוצרים מהחי
    סולת עשוייה מקמח, ולכן עונה על הקריטריון

    אפשר להשיג מקמח מלא אם זה מה שאת שואלת

    [Reply]

  8. איריס הגב פברואר 26, 2013 בשעה 07:12

    רק המילוי טבעוני.
    מה טבעוני בסולת?!
    אשמח להארה..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 26th, 2013 at 07:47

    מה *לא* טבעוני בסולת?
    סולת עשויה מקמח. טבעוני לגמרי

    [Reply]

  9. עדי הגב ינואר 7, 2013 בשעה 18:12

    ניסיתי, יצא ממש טוב. תודה!

    [Reply]

  10. רחל הגב אוקטובר 22, 2012 בשעה 05:44

    בל כמה קלוריות מכיל כל מתכון כל קובה אנא כיתבי אים זה חשבו ליירידה במשקל תודה רבה

    [Reply]

  11. דבורה הגב אוגוסט 12, 2012 בשעה 19:42

    האם "עדשים צהובות" במתכון – הכוונה לעדשים הכתומים הקטנים?

    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 12th, 2012 at 20:02

    לא. יש גם עדשים צהובות
    הנה תמונה
    http://bit.ly/NjgBf4

    [Reply]

  12. יפעת הגב יוני 2, 2012 בשעה 19:21

    פעם שניה שאני מכינה כבר ויוצא מאוד טעים. אפילו הבן שלי אוהב את הקציצות. טעים טעים. דרך אגב המתכון עם הבורגול הרבה יותר מוצלח בגלל שהבצק הרבה יותר אוורירי.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 2nd, 2012 at 19:22

    מצוין! תודה יפעת!

    [Reply]

  13. שרה הגב מרץ 2, 2012 בשעה 13:29

    היי עינת
    תודה על המתכונים.
    האם יש תחליף לסולת? דווקא דרישה קניתי וסולת לא….
    תודה

    [Reply]

    שרה Reply:
    מרץ 2nd, 2012 at 13:30

    ג׳רישה ולא דרישה כמובן 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 2nd, 2012 at 14:12

    הי שרה
    נראה לי שקצת בעייתי להכין קובה בלי סולת
    את יכולה אמנם להחליף לדוגמא באורז מבושל בהרבה מים
    אבל הטעם יהיה אחר לגמרי ולא טעם של קובה
    עינת

    [Reply]

  14. אליזבט הגב פברואר 20, 2012 בשעה 21:20

    שלום עינת,
    אוהבת מאוד את האתר ואת המתכונים.
    לאחרונה הוצאתי את החיטה על כל צורותיה מהתפריט שלי, יש לך רעיון איך להכין את הקובות אחרת.
    בתודה! אליזבט

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 21st, 2012 at 05:12

    הי אליזבט

    זה כמובן יצא שונה לגמרי, אבל אולי את יכולה לנסות להכין מדגן מבושל
    אורז מלא/קינואה/כוסמת

    [Reply]

  15. יפעת הגב פברואר 10, 2012 בשעה 13:41

    האם אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול?
    בעלי קנה בורגול שלא מסוג ג'רישה…

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 10th, 2012 at 14:09

    יכול להיות שהגרגירים של הבורגול גדולים מדי ואז הקובה תתפרק. אבל אני אומרת ששווה לנסות 🙂

    [Reply]

  16. לי הגב פברואר 4, 2012 בשעה 18:12

    נשמע מעולה!! אנסה זאת בימים הקרובים 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 4th, 2012 at 18:13

    מחכה לשמוע תוצאות 🙂

    [Reply]

  17. כוכב יפה הגב פברואר 4, 2012 בשעה 10:22

    נישמע טעים אני ינסה אותו. רציתי בבקשה ליצור איתך קשר לגבי דיאטה אני צמחונית אשמח ליצירת קשר יפה כוכב yaffacohav@walla.cim תודה

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס