• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגת בננה

מיני קורס מתנה

 

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

2 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס מיץ תפוזים

רסק תפוחים קטן – 100 גרם

150 גרם תמרים מגולענים

בננה בשלה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מערבבים מיץ תפוזים, רסק תפוחים, בננה ותמרים

מוסיפים קמח וסודה לשתייה, ומערבבים לעיסה אחידה

יוצקים לתבנית אינגליש קייק מסיליקון (אם אין מסיליקון כדאי לשמן את התבנית)

 

אופים כ-10 דקות, או עד שהעוגה משחימה מעט מלמעלה

 

צפיות 643
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

שוקולד ביתי

מתכון ללבבות שוקולד טבעוניים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אלטרנטיבית (ללא קמח וללא תוספת סוכר)

עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

עוגיות בוטנים טבעוניות וטעימות לפסח

פאדג'יות

פאדג'יות

סופגניות טבעוניות ובריאות

סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

כדורי תמרים ואגוזים

כדורי תמרים, שקדים וקקאו טבעוניים

20 תגובות

  1. נעמי הגב אוגוסט 30, 2014 בשעה 05:12

    שלום עינת, אשמח אם תוכלי לענות לי על שאלה – מה תפקידו של רסק התפוחים בעוגות?
    בחלק מהמתכונים הוא משמש כתחליף לשמן ובחלק לביצים, כיצד ומדוע?
    ובהמשך לשאלה – האם ניתן במתכון הנוכחי לוותר על התפוחים ולהוסיף במקום עוד בננות מעוכות? האם העוגה תצא דחוסה יותר?
    תודה 🙂

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 30, 2014 בשעה 08:24

      הי נעמי
      כמו שכתבת, רסק התפוחים מחליף גם שמן וגם ביצים
      יש בו חומר שנקרא פקטין שהוא משמש כחומר מחבר
      לא הייתי מוותרת עליו כי הוא נותן את הלחות במתכון הספציפי הזה
      את יכולה אולי להחליף אותו בשמן, ולהוסיף עוד בננה
      אבל לא ניסיתי בעצמי, אז לא יכולה להעיד על התוצאה
      בהצלחה 🙂

  2. לימור הגב אוקטובר 31, 2013 בשעה 22:16

    עדיף כמויות בכוסות, להדיוטות אין משקל לקמח…

    הפתיע אותי המיץ והכמות שלו…

    אני תוהה מה ידביק את העוגה הזו ואם לא תתפורר, מחשש הכנסתי גם חמאת שקדים…

  3. אביבה פז הגב אפריל 9, 2013 בשעה 11:49

    עינת שלום,
    האם ניתן להחליף את הבננה עם פרי אחר (למשל : תפוח) ואת מיץ התפוזים למיץ תפוחים ?
    תודה

    • עינת שגיא הגב אפריל 9, 2013 בשעה 13:52

      לדעתי אפשר, אבל לא ניסיתי 🙂

  4. שושנה הגב ינואר 9, 2013 בשעה 13:59

    שלום, ענית

    אני מעוניינת לדעת כמה קלוריות בפרוסה דקה של עוגת הבננות. אשמח גם אם תרשמי מתכון לעוגת תפוחים דלת קלוריות ותרשמי גם כאן את מספר הקלוריות למנה

    בתודה, שושנה

    • עינת שגיא הגב ינואר 9, 2013 בשעה 17:34

      הי שושנה
      מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
      לדעתי הן לא רלוונטיות 🙂
      מתכון לעוגת תפוחים עוד אין, אולי יהיה בהמשך
      עינת

  5. מאיה הגב אוקטובר 14, 2012 בשעה 13:50

    שלום

    האם ניתן לשים במקום מיץ תפוזים נוזל אחר בעוגה לא חומצי?
    קראתי שסודה מחייבת נוזל חומצי כדאי לתפוח אז האם ניתן ביחס של: 2 כוסות קמח מלא, כפית סודה לשתייה ולדוגמא כף לימון (בנוסף לכוס נוזל לא חומצי) רק כדאי שזה יתפח?

    תודה

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 14, 2012 בשעה 17:31

      הי מאיה
      את יכולה להשתמש בכל חלב צמחי שהוא
      לסודה לשתיה אני מוסיפה בדרך כלל כפית חומץ
      לדעתי אפשר גם מיץ לימון
      אבל לא ניסיתי בעצמי

  6. רותי טרגנו הגב מאי 30, 2012 בשעה 22:27

    עינת אני נהנית מאוד מהאתר והמתכונים שלך!
    שאלה קטנה- האם ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח אורז מלא? (עניינים עם גלוטן…)
    תודה!

    • עינת שגיא הגב מאי 31, 2012 בשעה 03:45

      הי רותי, אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי קמח אורז – קשה לי לענות, כי לא ניסיתי לעבוד איתו
      אבל אם את אופה איתו, אז גם כאן הוא יכול להתאים
      ויש גם את קמח תמי שהוא ללא גלוטן
      בהצלחה 🙂

      • רותי טרגנו הגב מאי 31, 2012 בשעה 17:38

        תודה!
        הולכת להכין…
        ניראה לי שאוסיף אגוזים או קוקוס (מה שיש)
        איזה כייף!
        אני אספר לך איך יצא עם הקמח אורז

  7. גלית הגב מאי 6, 2012 בשעה 05:27

    למה הכוונה ב" רסק תפוחים קטן" איזו כמות של רסק?
    תודה

    • עינת שגיא הגב מאי 6, 2012 בשעה 06:09

      הי גלית
      צודקת. זה לא ברור.
      הכוונה היא ל-100 גרם.
      תודה
      עינת

      • גלית הגב מאי 6, 2012 בשעה 06:33

        היי עינת,

        עוד שאלה -אופים רק 10- דקות?
        זה נראה לי ממש מעט ולא מספיק
        תודה

        • עינת שגיא הגב מאי 6, 2012 בשעה 06:36

          באמת נשמע מעט מדי…
          את העוגה הזו הכנתי מזמן, כך שאני לא זוכרת אם זו טעות או שבאמת לקח רק 10 דקות
          תתחילי מ-10 דקות, ותבדקי עם קיסם – אם יוצא יבש, מוכן. אם לא, תמשיכי עוד 10 דקות ותבדקי שוב
          אגב, אני אופה בטוסטר אובן ולכן הזמנים יכולים להיות שונים מתנור רגיל (גופי החימום קרובים יותר לעוגה)
          בהצלחה
          עדכני אותי לגבי הזמנים
          תודה 🙂

  8. אושרה כהן הגב אפריל 16, 2012 בשעה 21:27

    הי, אני אמא לילד בן שנתיים משתדלת לבשל בריא
    וחיה בחברה / משפחה שאני קצת "עוף מוזר" בעניין התזונה
    לילד יש יומלדת בגן עוגת בננה נראת לך מתאימה לילדים?
    ארגיש מאוד לא טוב עם עצמי להכין עוגת שוקולד אבל עם זאת אני רוצה שהילדים יהנו
    וגם מסביב יראו ולימדו שאפשר גם אחרת
    תודה

    • עינת שגיא הגב אפריל 17, 2012 בשעה 03:57

      הי אושרה
      זו עוגה בחושה ולכן לדעתי היא מתאימה יותר לצד הקפה מאשר ליום הולדת של ילד

      אולי את יכולה להכין את המאפינס, ולצפות אותם בקצת שוקולד מומס
      או להכניס פנימה שברי שוקולד
      רצוי כמובן שוקולד איכותי שמכיל אחוז קקאו גבוה

      בהצלחה

  9. א' הגב פברואר 18, 2012 בשעה 23:34

    תודה על האתר והמתכונים המעולים! רק שאלה, אין שום בעיה בריאותית עם סודה לשתייה?

    • עינת שגיא הגב פברואר 19, 2012 בשעה 07:08

      נכון. סודה לשתיה זה לא דבר בריא, אבל גם לא מזיק
      (כמובן שלא בכמויות גדולות, ובהנחה שלא סובלים מבעיה רפואית כלשהי)

      כפית בעוגה שלמה… זה נראה לי זניח

      עדיף, אגב, להשתמש בסודה לשתיה מאשר באבקת אפייה. פחות מזיק

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס