קציצות קינואה ומאש

[CPD_READS_THIS] צפיות

 

 

כוס קינואה מבושלת

חצי כוס שעועית מאש מבושלת

בצל

גזר

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים (קישור)

2 שיני שום

מלח

פלפל

אבקת צ'ילי

מעט כורכום

מעט כמון

 

כף שמן למריחה

 

טוחנים במעבד בצל גזר ושום.

מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (חוץ מהשמן).

טוחנים חצי מהתערובת ומערבבים הכל שוב.

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.

 

29 תגובות על “קציצות קינואה ומאש”

  1. מדהים, כמה שמתכונים מעניינים ובריאים, בעיקר כאשר במחוזותינו לא קיים בשר כלל.
    אשמח מאוד לקבל מתכונים צמחוניים, שכן זה בהחלט מעשיר את מאגר המתכונים
    תודה,
    ציונה

  2. היי,
    רק היום גיליתי את האתר. זה המתכון הראשון שניסיתי ויצא מצוין!
    תודה על המתכונים!

  3. הי עינת,

    רציתי להודות לך על המתכון, יצא מעולה

    הוספתי סלק לכל התערובת זה מאד שידרג לי את הקציצה

  4. הי עינת
    התרשמתי מאוד לחיובי מהאתר שלך, וכבר איבזרתי את המקרר בשלל קטניות (-:
    אבל, חלקן, כמו שעועית מש ואזוקי, אני לא כלכך מכירה (האמת שאף פעם לא הייתי אכלנית גדולה של קטיניות, בטח לא הכנתי אותן..) מאחר ואני ממש לא הרבה זמן בלי הבשר והאמת שכל התהליך לקח לי הרבה זמן.. אשמח לדעת איך מבשלים אותן בצורה הכי טובה, כמו עדשים? (עדשים, בכל הסוגים אני משרה עם מים רותחים עד שהן מתנפחות ומתרככות מעט ואז מבשלת..)
    אשמח לתדרוך קצר על בישול הקטניות שאת משתמשת במתכונים שלך. (-:

    תודה רבה,
    המשיכי כך, יש פה מתכונים מעולים!!
    אלה.

    • הי אלה
      תודה רבה 🙂

      מאש ואזוקי הן דווקא בין הקטניות הקלות לבישול
      גם אם לא משרים אותן, מספיק 20-30 דקות בישול

      אם משרים אותן, צריך אפילו פחות – אולי 10 דקות

      אם מנביטים אותן, כמעט ולא צריך בישול, רק הקפצה לחימום

      בהצלחה
      עינת

    • אחרי יומיים הנבטה לא צריך לבשל
      כבר אחרי יום אמור לצאת זנבון קטן, ואז את יכולה להכניס למקרר (כי נורא חם עכשיו, והם יכולים למות) והם ימשיכו לנבוט במקרר עד שתסיימי לאכול אותם

  5. תודה. יש לי כבר רוק בפה 🙂 לא ציינת לכמה קציצות הכמות. להדליק תנור ל-3 קציצות שבתמונה נראה לי בזבוז אנרגיה.

  6. עינת
    התחלתי להנביט אזוקי אבל הם נותרו 19 שעות בחוץ מבלי שהרטבתי אותם.
    האם אבוד??

  7. הי עינת,

    תודה על המתכונים.
    הם מגוונים לי ונותנים רעיונות.
    ברשותך, רציתי להציע, להנביט.
    חוסך חשמל :-), ומוסיף בריאות.
    למרות שאחר-כך מחממים, אבל לא ניהיה קטנוניים.

    בהצלחה במיזם החשוב, חגית

  8. היי,
    כשאת כותבת כוס קינואה מבושלת את מתכוונת כוס לפני הבישול או אחריו?
    כנ"ל לגבי שעועית המאש.

    אני חדשה פה עוד לא ניסיתי כלום אבל אני כבר אוהבת את הרעיון.

    תודה וערב טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים