מטגנים את הכרישה והתרד בשמן עד ריכוך
חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי"
מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב
מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה
אפשר להשתמש בטופו משי?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 27th, 2019 at 07:30
מאמינה שכן. אבל אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת מייצבים יבשים כמו קוואקר או קמח כלשהו.
[Reply]
יש אפשרות להפוך את הפשטידה הזו להיות ללא גלוטן? יש תחליף לקוואקר? תודה מראש
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 6th, 2018 at 06:40
הי מיכל. נסי אולי שקדים/קשיו טחונים, או כל קמח ללא גלוטן. לא ניסיתי בעצמי, אבל שווה לנסות 🙂 ואשמח לשמוע איך יצא כמובן 🙂
[Reply]
היי
הפשטידה יצאה מאד יבשה ודחוסה. והשחימה- אך בכלל לא כמו בתמונה. נראה לי שחסר משהו במתכון.
עופרה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 27th, 2018 at 10:59
הי עופרה. המתכון קיים באתר כבר שנים ואני מכינה ממנו הרבה. לא חסר בו כלום 🙂 יכול להיות שהתנור שלך חזק יותר משלי, ולכן אולי צריך להוריד את הטמפ' או לאפות פחות זמן. ממליצה לך לנסות שוב. זה אחד המתכונים הכי פופולאריים באתר 🙂 שווה את המאמץ 🙂
[Reply]
הי, לגבי הכרישה: להשתמש רק בחלק הלבן?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 14:00
אני משתמשת גם בירוק, עד כמה שאפשר
[Reply]
היי עינת היה בסופר רק בייבי תרד ונראה שזה יותר גבעולים מעלים. צריך להפריד את העלים?
[Reply]
הי עינת
אפשר להקפיא את הפשטידה ?
פשטידה מצויינת!
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 28th, 2016 at 10:47
הי מורן 🙂
לא ניסיתי להקפיא את הפשטידה הזו ספציפית, אבל הקפאתי אחרות, והיה בסדר גמור. אז מניחה שאפשר 🙂
[Reply]
הי עינת,
פשטידה מעולה.
את יודעת אם אפשר להקפיא אותה ?
[Reply]
יצאה ממש ממש טעימה!
הטופו לא נהיה אצלי גבינתי בבלנדר, אז הוספתי לו קצת חלב סויה ומיץ לימון
והקרמתי עם כמו גבינת מוצרלה טבעונית מגוררת מלמעלה
וגם הכפלתי כמויות כי מה אני אעשה עכשיו עם חצי חבילת תרד?? 🙂
תודה על המתכון! ♥
[Reply]
היי, האם צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים? עכשיו שאני טוחנת במוט, זה יוצא פירורים ואני מניחה שמרקם "גבינתי" אומר גם עיסה חלקה ומגובשת, אז כנראה שהיא צריכה מים. או שלא הבנתי מה הכוונה גבינתי?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 6th, 2016 at 14:22
הי חופית, כשטוחנים במוט מספיק זמן, הטופו הופך לממרח
לזה התכוונתי
לא צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים
[Reply]
מה אפשר לשים במקום הטופו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 3rd, 2015 at 16:18
לא בטוחה שאפשר להחליף את הטופו
הוא זה שמחזיק את הפשטידה ונותן לה נפח
[Reply]
היי עינת,
הכנתי פשטידה זו, החלפתי את היחסים בין כרישה ותרד, אך היא יצאה לי מעט דחוסה ויבשה, יש דרך לרכך אותה מעט?
תודה,
ז׳וזט
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2015 at 07:43
הי ז'וזט, היחס בין הכרישה לתרד חשוב, מכיוון שהכרישה "רטובה" יותר מהתרד
ולכן היא יצאה לך דחוסה ויבשה
בפעם הבאה הייתי שומרת על היחס, או לפחות מוסיפה ירקות "רטובים" אחרים כמו בצל קישואים או פלפלים
בהצלחה 🙂
[Reply]
ז׳וזט Reply:
אוגוסט 14th, 2015 at 10:00
תודה!
[Reply]
היי עינת,
האם ניתן להחליף את התרד בקייל? אם כן, איך להתנהג איתו לפני שאני מכניסה לתערובת? תודה רבה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2015 at 07:29
הי שי. לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יודעת להגיד לך בוודאות
אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה
להכין אותו באותה הדרך
[Reply]
תודה על המתכונים. אני רוצה לעשות פשטידת כרישה עם ברוקולי במקום עם תרד. כמה ברוקולי להוסיף על 2 כרישות? תודה מראש.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 20th, 2015 at 10:03
הי עדנה. לא הייתי מוסיפה הרבה ברוקולי, כי יש לו נפח בניגוד לתרד
אז ממש מעט. אולי חופן או מקסימום שניים
בהצלחה
[Reply]
היי
מה זה אומר לאדות בשמן?
לשים בסיר/מחבת?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 10th, 2014 at 19:21
מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הכרישה, מערבבים
מנמיכים את האש, מכסים את המחבת, ומאדים עד ריכוך
[Reply]
היי עינת מתכון פשוט וטעים ממש. תודה רבה. אני הוספתי מעט שמרי בירה, כי כל אחד צריך לתרום את חלקו.. 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 6th, 2014 at 09:59
מעולה 🙂 תודה מיכל !
[Reply]
עינת, תודה. תנוסה.
למה משמש הטופו בפשטידה ומה אפשר במקומו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 12th, 2014 at 19:04
הטופו בעצם מחזיק את הפשטידה
אם יש רגישות לטופו, רצוי לבחור במתכון אחר, שאין בו טופו
[Reply]
עדי Reply:
נובמבר 20th, 2014 at 12:33
טוב, היא ממש ממש טעימה 🙂
תודה רבה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 20th, 2014 at 12:43
איזה כיף 🙂 תודה !
רק שאלה קטנה
מה זה לאדות בשמן,
רוצה להכין חתכתי כרשה, שטפתי עלי תרד
האם הכוונה תיגון עדין עד לריכוך?
תודה
[Reply]
לעינת
תודה רבה רבה על המתכון !!
יצא מדהים 🙂
זו הפשטידה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי
אמשיך ואנסה מתכונים נוספים..
כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף שלך
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 27th, 2014 at 13:55
איזה כיף 🙂 תודה רבה!
[Reply]
רציתי להגיד לך תודה.
המתכון שלך ממש מוצלח!
ניסיתי אותו בכמה וריציות והוא לא איכזב אפילו פעם אחת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 31st, 2014 at 11:43
איזה כיף ! תודה רבה על השיתוף רוני 🙂
[Reply]
טחנתי את הקוואקר, הוספתי "גבינת פשתן" במקום הטופו ולא יודעת למה אבל העיסה הייתה מוזרה כשערבבתי הכל וכעת היא בתנור עוד מעט 40 דקות כמו שציינת והיא לא משחינה למעלה ונראית בדיוק כמו שהיא הייתה לפני שהכנסתי אותה לתנור.טוב, כל עניין הטיבעונות עוד חדש לי והכל עוד בגדר ניסויים ותהיות… תודה רבה לך (-:
[Reply]
אני גרה בחו"ל ואין לנו קוואקר דק אלא רק הגירסא העבה של הדיסה.האם מתאים? מה אפשר לשים במקום טופו? אסור לי שום דבר עם סויה.ניסיתי בעבר מתכונים עם טחינה גולמית ויצא קצת מריר.האם מרגישים את הטעם המריר בפשטידה הזאת? תודה רבה לך (-:
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 30th, 2014 at 14:54
הי
לא הייתי ממליצה להחליף כל כך הרבה רכיבים במתכון אחד, כי זה ישפיע לגמרי על התוצאה
כדאי לחפש מתכון אחר שלא מכיל רכיבים שאסור לך או לא טעימים
בהצלחה 🙂
[Reply]
החלפתי את הכרישה בפטריות שיטאקי מיובשות (לאחר השרייה כמובן) קצוצות
יצא מדהים!!!!!! אפילו ההורים שלי התנפלו על זה והם ממש לא חובבי טופו
תודה על המתכון!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2013 at 15:46
מעולה 🙂 תודה על העדכון !
[Reply]
שלום עינת,
אני נמנעת עכשיו מבצל וכרישה בתזונה שלי, יש משהו שאפשר לשים במקום?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 22nd, 2013 at 13:18
לדעתי יעבוד גם עם ירקות אחרים
קישואים, גזר, פלפלים
או תערובת של כמה סוגים
[Reply]
סוף סוף אתר שכיף לחיות בתוכו.
[Reply]
שלום,
הכנתי את הפשטידה עם בצל ויצא טעים מאוד.
האם הפשטידה צריכה לצאת רכה ? יצא לי רך מידי כך שקשה לחתוך אותה לחתיכות יפות להגשה.
תודה רבה על הכול,
שלומית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 12th, 2013 at 13:36
אולי היית צריכה להוסיף עוד בצל
בכל מקרה, רצוי לתת לה לפחות שעה לנוח ולהתייצב אחרי שיוצאת מהתנור
[Reply]
מה ניתן במקום תרד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 21st, 2013 at 13:15
איזה עלים שאוהבים
או שאפשר לוותר לגמרי
[Reply]
הי עינת,
אם יש בצל במקום כרישה- גם שניים?
אם מוותרים על הטחינה ו/או על הקוואקר- האם הפשטידה "תחזיק מעמד" לדעתך..?
(הממרח טופו יוצא די סמיך בפני עצמו..)
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 6th, 2013 at 04:58
הי הגר
לא ניסיתי בלי טחינה
יכול להיות שיעבוד
אם אין כרישה, רצוי כמה בצלים, לא רק שניים
[Reply]
הי עינת,
באיזה גודל תבנית את אופה את הפשטידה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2013 at 13:24
הי חן
הכנתי אותה בתבנית עגולה קטנה (בלי מספר לצערי, כי היא עשויה מחרס. לא תבנית שיגרתית)
אבל לדעתי תבנית 26סמ תתאים כאן
או תבנית מלבנית קטנה
בהצלחה 🙂
[Reply]
הכנתי ( כמות כפולה כי המתכון שלך תמיד טעימים ) ויצא טעים מאד. המצחיק הוא שכששמעתי לפני ההכנסה לתנור זה היה אפילו עוד יותר טעים…. זה היתרון בפשטידת ללא ביצים…. בפעם הבאה אאפה ממש מעט. תודה!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 22nd, 2013 at 17:39
חח מעולה 🙂 תודה!
[Reply]
הי עינת,
קודם כל תודה על כל המתכונים והאתר הנפלאים 🙂
אפשר להחליף את התרד במשהו אחר? אולי מנגולד?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 17th, 2013 at 14:25
תודה 🙂
כן, לדעתי אפשר להחליף
[Reply]
ניתן לוותר או תחליף לטופו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 13th, 2013 at 15:57
אולי אפשר עם קמח חומוס, אבל לא ניסיתי
[Reply]
מתכון מעולה!!
אפשר גם לשחק עם ירקות (הוספתי פטריות וקצת סלרי). אפילו בעלי הבררן שאל "מה את אוכלת? מריח טוב". טעם חתיכה ואהב.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 14th, 2013 at 07:29
איזה יופי 🙂 תודה על השיתוף!
אני מתה על הפשטידה הזו!
[Reply]
היי עינת,
אהבתי את הפשטידה שלך היות ואני לא צמחונית הוספתי לה קמת כוסמין +קוזברה+פטרוזיליה וביצה
שילבתי מהאתר הזה:
http://www.laisrael.net/PageDisplay.asp?Artnum=15522
ויצא טעים.
כמויות אני לא יודעת לתת כי כך אני מבשלת!
[Reply]
הי עינת,
נשמע מצוין, מתכוננת להכין בהקדם.
יש מניעה להחליף את התרד הטרי בטרד קפוא של סנפרוסט?
תודה!
ליטל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 10th, 2012 at 17:28
הי ליטל
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה
[Reply]
לא הצלחתי למצוא כרישה באף חנות בעיר..וגם לא בשופרסל.
כן קניתי תרד, מה אני יכולה לשים במקום כרישה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2012 at 11:57
אפשר להשתמש בבצל, או אפילו תערובת בצלים
לבן, סגול, קטנים, גדולים – מה שיש
[Reply]
הי עינת
אני רוצה להכין פשיטדת כרישה
כשאת כותבת קווקר, את מתכוונת לדק או עבה?
תודה נורית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 19th, 2012 at 10:06
הי נורית
עדיף קוואקר דק
בהצלחה 🙂
[Reply]
נורית Reply:
אוגוסט 22nd, 2012 at 11:10
היי עינת
הכנתי את הפשטידה ויצא נהדר..
היה חסר לי קצת מלח.. כי לא שמתי הרבה
וחשבתי שאולי להבא אשים רוטב סויה תמרי במקום מלח
אבל הכי חשוב שזה מאוד טעים
השילוב המנצח של תרד וכרישה.. נפלא!
עכשיו יש לי עוד משהו טעים עם טופו ברשימה..
תודה רבה ויום נהדר
נורית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 22nd, 2012 at 12:38
איזה כיף 🙂
תודה על העדכון 🙂
היי עינת חבל שאין יכולת להדפיס את המתכונים הם כל כך נהדרים ואני צריכה אותם לידי במטבח .
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 6th, 2012 at 06:17
תודה מירי 🙂
א- את יכולה להדפיס בכל פעם את המתכון שאת רוצה להכין
ב- אם יש לך מצלמה בטלפון, את יכולה לצלם את המתכון ואז לעבוד עם הטלפון
(זה מה שאני עושה)
[Reply]
אורלילי Reply:
נובמבר 27th, 2014 at 08:25
אני מעתיקה את הטקסט לגוף המייל מגדילה כאוות נפשי, ומדפיסה.
[Reply]
מתכונים מדהימים, מאוד שמחתי לקרא ולהתרשם. הולכת לנסות בהקדם את מגוון הפשטידות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 2nd, 2012 at 14:29
תודה רבה אפרת 🙂
[Reply]
ושוב עוד מתכון מוצלח וטעים…עכשיו הכנתי את הפשטידה וכמבון שלא יכולתי לחכות לקירור מלא עד הטעימה….אז כל מה שנותר להוסיף זה—יאמיייייי.
עשיתי כמות כפולה הפעם:)))))))(לא כמו הפשטידת בצל ופיטריטת שנגמרה בציק)
תודה לך על המתכונים הבריאים והטעימים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 22nd, 2012 at 21:37
איזה יופי :)) תודה על השיתוף אני 🙂
[Reply]
הכנתי עכשיו את הפשטידה שלך, עם ברוקולי וטימין טרי במקום התרד. יצא מעולה! תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 3rd, 2012 at 22:55
איזה כיף 🙂
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
[Reply]
בבקשה בבקשה תצרכי מספר קלוריות ל 100 גרם כמה חלבונים וכמה פחממות
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2012 at 05:11
הי ורד
מצטערת, אני לא עוסקת בחישובים 🙂
אבל כאן יש קישור לחישוב ערכים של מתכון
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
את מוזמנת לנסות
[Reply]
יצא טעים. בצל במקום כרישה (זה מה שיהיה בבית…), שכחתי להוסיף קוואקר וזה היה חסר, והוספתי כמון וזה היה מיותר. אולי אגוז מוסקט יכול להתאים… אבל ההתנסות היתה טובה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 20th, 2012 at 21:13
כן, אני מניחה שבלי קווקר לא היה מה שיחזיק את החומרים ויתן נפח. וכמון לא נראה לי מתאים פה…
טוב, פעם הבאה לפי המתכון 🙂 יוצא פשוט מעדן!
[Reply]
עשיתי ויצא מעולה. תודה!!!
רק בקשה קטנה למתכונים הבאים, אם אפשר – כמויות מדויקות של תבלינים, לטובת חסרי ניסיון (כמוני) 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 19th, 2012 at 18:59
איזה כיף! תודה יואב
אשתדל לדייק בכמויות התבלינים 🙂
[Reply]
נראה מעולה!!
כשאנסה אודיע לך איך יצא… 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 19th, 2012 at 16:32
תודה! מחכה לשמוע 🙂
[Reply]