פשטידת כרישה

פשטידת כרישה

2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
שמן זית

מטגנים את הכרישה והתרד בשמן עד ריכוך

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי"

מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב

מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה

87 תגובות על “פשטידת כרישה”

  1. יש אפשרות להפוך את הפשטידה הזו להיות ללא גלוטן? יש תחליף לקוואקר? תודה מראש

  2. היי
    הפשטידה יצאה מאד יבשה ודחוסה. והשחימה- אך בכלל לא כמו בתמונה. נראה לי שחסר משהו במתכון.
    עופרה

    • הי עופרה. המתכון קיים באתר כבר שנים ואני מכינה ממנו הרבה. לא חסר בו כלום 🙂 יכול להיות שהתנור שלך חזק יותר משלי, ולכן אולי צריך להוריד את הטמפ' או לאפות פחות זמן. ממליצה לך לנסות שוב. זה אחד המתכונים הכי פופולאריים באתר 🙂 שווה את המאמץ 🙂

  3. יצאה ממש ממש טעימה!
    הטופו לא נהיה אצלי גבינתי בבלנדר, אז הוספתי לו קצת חלב סויה ומיץ לימון
    והקרמתי עם כמו גבינת מוצרלה טבעונית מגוררת מלמעלה
    וגם הכפלתי כמויות כי מה אני אעשה עכשיו עם חצי חבילת תרד?? 🙂

    תודה על המתכון! ♥

  4. היי, האם צריך לייבש את הטופו לפני שמכינים? עכשיו שאני טוחנת במוט, זה יוצא פירורים ואני מניחה שמרקם "גבינתי" אומר גם עיסה חלקה ומגובשת, אז כנראה שהיא צריכה מים. או שלא הבנתי מה הכוונה גבינתי?

  5. היי עינת,
    הכנתי פשטידה זו, החלפתי את היחסים בין כרישה ותרד, אך היא יצאה לי מעט דחוסה ויבשה, יש דרך לרכך אותה מעט?
    תודה,
    ז׳וזט

    • הי ז'וזט, היחס בין הכרישה לתרד חשוב, מכיוון שהכרישה "רטובה" יותר מהתרד
      ולכן היא יצאה לך דחוסה ויבשה
      בפעם הבאה הייתי שומרת על היחס, או לפחות מוסיפה ירקות "רטובים" אחרים כמו בצל קישואים או פלפלים
      בהצלחה 🙂

  6. היי עינת,
    האם ניתן להחליף את התרד בקייל? אם כן, איך להתנהג איתו לפני שאני מכניסה לתערובת? תודה רבה.

  7. תודה על המתכונים. אני רוצה לעשות פשטידת כרישה עם ברוקולי במקום עם תרד. כמה ברוקולי להוסיף על 2 כרישות? תודה מראש.

  8. היי עינת מתכון פשוט וטעים ממש. תודה רבה. אני הוספתי מעט שמרי בירה, כי כל אחד צריך לתרום את חלקו.. 🙂

  9. רק שאלה קטנה
    מה זה לאדות בשמן,
    רוצה להכין חתכתי כרשה, שטפתי עלי תרד
    האם הכוונה תיגון עדין עד לריכוך?
    תודה

  10. לעינת
    תודה רבה רבה על המתכון !!
    יצא מדהים 🙂
    זו הפשטידה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי
    אמשיך ואנסה מתכונים נוספים..
    כל הכבוד על ההשקעה והשיתוף שלך

  11. רציתי להגיד לך תודה.
    המתכון שלך ממש מוצלח!
    ניסיתי אותו בכמה וריציות והוא לא איכזב אפילו פעם אחת.

  12. טחנתי את הקוואקר, הוספתי "גבינת פשתן" במקום הטופו ולא יודעת למה אבל העיסה הייתה מוזרה כשערבבתי הכל וכעת היא בתנור עוד מעט 40 דקות כמו שציינת והיא לא משחינה למעלה ונראית בדיוק כמו שהיא הייתה לפני שהכנסתי אותה לתנור.טוב, כל עניין הטיבעונות עוד חדש לי והכל עוד בגדר ניסויים ותהיות… תודה רבה לך (-:

  13. אני גרה בחו"ל ואין לנו קוואקר דק אלא רק הגירסא העבה של הדיסה.האם מתאים? מה אפשר לשים במקום טופו? אסור לי שום דבר עם סויה.ניסיתי בעבר מתכונים עם טחינה גולמית ויצא קצת מריר.האם מרגישים את הטעם המריר בפשטידה הזאת? תודה רבה לך (-:

    • הי
      לא הייתי ממליצה להחליף כל כך הרבה רכיבים במתכון אחד, כי זה ישפיע לגמרי על התוצאה
      כדאי לחפש מתכון אחר שלא מכיל רכיבים שאסור לך או לא טעימים
      בהצלחה 🙂

  14. החלפתי את הכרישה בפטריות שיטאקי מיובשות (לאחר השרייה כמובן) קצוצות
    יצא מדהים!!!!!! אפילו ההורים שלי התנפלו על זה והם ממש לא חובבי טופו
    תודה על המתכון!

  15. שלום,
    הכנתי את הפשטידה עם בצל ויצא טעים מאוד.
    האם הפשטידה צריכה לצאת רכה ? יצא לי רך מידי כך שקשה לחתוך אותה לחתיכות יפות להגשה.

    תודה רבה על הכול,
    שלומית

  16. הי עינת,
    אם יש בצל במקום כרישה- גם שניים?

    אם מוותרים על הטחינה ו/או על הקוואקר- האם הפשטידה "תחזיק מעמד" לדעתך..?
    (הממרח טופו יוצא די סמיך בפני עצמו..)

    תודה!

    • הי חן
      הכנתי אותה בתבנית עגולה קטנה (בלי מספר לצערי, כי היא עשויה מחרס. לא תבנית שיגרתית)
      אבל לדעתי תבנית 26סמ תתאים כאן
      או תבנית מלבנית קטנה
      בהצלחה 🙂

  17. הכנתי ( כמות כפולה כי המתכון שלך תמיד טעימים ) ויצא טעים מאד. המצחיק הוא שכששמעתי לפני ההכנסה לתנור זה היה אפילו עוד יותר טעים…. זה היתרון בפשטידת ללא ביצים…. בפעם הבאה אאפה ממש מעט. תודה!!

  18. הי עינת,

    קודם כל תודה על כל המתכונים והאתר הנפלאים 🙂

    אפשר להחליף את התרד במשהו אחר? אולי מנגולד?

  19. מתכון מעולה!!
    אפשר גם לשחק עם ירקות (הוספתי פטריות וקצת סלרי). אפילו בעלי הבררן שאל "מה את אוכלת? מריח טוב". טעם חתיכה ואהב.

  20. הי עינת,
    נשמע מצוין, מתכוננת להכין בהקדם.
    יש מניעה להחליף את התרד הטרי בטרד קפוא של סנפרוסט?
    תודה!
    ליטל

  21. לא הצלחתי למצוא כרישה באף חנות בעיר..וגם לא בשופרסל.
    כן קניתי תרד, מה אני יכולה לשים במקום כרישה ?

  22. היי עינת חבל שאין יכולת להדפיס את המתכונים הם כל כך נהדרים ואני צריכה אותם לידי במטבח .

    • תודה מירי 🙂
      א- את יכולה להדפיס בכל פעם את המתכון שאת רוצה להכין
      ב- אם יש לך מצלמה בטלפון, את יכולה לצלם את המתכון ואז לעבוד עם הטלפון
      (זה מה שאני עושה)

  23. מתכונים מדהימים, מאוד שמחתי לקרא ולהתרשם. הולכת לנסות בהקדם את מגוון הפשטידות

  24. ושוב עוד מתכון מוצלח וטעים…עכשיו הכנתי את הפשטידה וכמבון שלא יכולתי לחכות לקירור מלא עד הטעימה….אז כל מה שנותר להוסיף זה—יאמיייייי.
    עשיתי כמות כפולה הפעם:)))))))(לא כמו הפשטידת בצל ופיטריטת שנגמרה בציק)
    תודה לך על המתכונים הבריאים והטעימים

  25. הכנתי עכשיו את הפשטידה שלך, עם ברוקולי וטימין טרי במקום התרד. יצא מעולה! תודה.

  26. יצא טעים. בצל במקום כרישה (זה מה שיהיה בבית…), שכחתי להוסיף קוואקר וזה היה חסר, והוספתי כמון וזה היה מיותר. אולי אגוז מוסקט יכול להתאים… אבל ההתנסות היתה טובה!

    • כן, אני מניחה שבלי קווקר לא היה מה שיחזיק את החומרים ויתן נפח. וכמון לא נראה לי מתאים פה…
      טוב, פעם הבאה לפי המתכון 🙂 יוצא פשוט מעדן!

  27. עשיתי ויצא מעולה. תודה!!!
    רק בקשה קטנה למתכונים הבאים, אם אפשר – כמויות מדויקות של תבלינים, לטובת חסרי ניסיון (כמוני) 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים