4-5 בצלים (כ-750גרם) פרוסים לרצועות
סלסילת פטריות חורש (כמו שמפיניון, אבל חומות) פרוסות לפרוסות
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה, אבל אני הכנתי עם)
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולאדות עד שהבצלים שקופים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.
כשהבצלים רכים ושקופים, מסירים את המכסה ומגבירים את האש.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות, עד שהפטריות מתרככות – וכל הנוזלים התאדו. חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים, אחרת הפשטידה לא תהיה יציבה.
חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
מוסיפים לטופו את הבצלים והפטריות, קוואקר, טחינה (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה) ותבלינים ומערבבים היטב
מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 50 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה
לפוסט הזה יש 21 תגובות
הטופו הוא מה שמחזיק את הפשטידה…
מאיזו סיבה את מעדיפה לא להשתמש בטופו?
בס"ד
במה אפשר להחליף את הטופו?
האם ״מרקם גבינתי״ זה אומר שצריך להוסיף מים לטופו? כי טופו קשה במעבד מזון לא הופך לגבי מתי אלא לפירורים
לא צריך להוסיף מים. יש בטופו קצת נוזלים, וזה מספיק. במעבד מזון לא הופך למרקם גבינתי. רק עם בלנדר מוט.
אז אפשר בסוף לווותר על הטחינה באמת?
מציעה בפעם הראשונה להכין כמו במתכון, ורק אחר כך לנסות לאלתר 🙂
עינת תודה יצא מצוין
איזה יופי 🙂 תודה על העדכון !
יצא ממש טעים! תודה!:)
כיף לשמוע 🙂 תודה !
הי מותק אני מניחה שלאירוח כדאי להכפיל את הכמות נכון? תודה
תודה על כל המיתכונים פשוט ניפלא
תודה יפה 🙂
הי עינת, אני רוצה להכין למחר ויש לי כמה שאלות:
1לאיזה גודל תבנית או כמה אנישם מתאימה הכמות הזאת?
2באם חייבים נייר אפייה בשביל לאפות את הפשטידה?אי אפשר פשוט לשמן תבנית פירקס?
תודה!
יש כאן בערך 4 מנות
כן, אפשר בלי נייר אפייה ולשמן את התבנית
יצא מעולה!
לא היה לי בבית קוואקר אז הוספתי במקום קמח.
הטחינה הייתה תוספת מצויינת ומרעננת!
תודה רבה על המתכון!
איזה כיף 🙂
תודה!
עשיתי ויצא ממש טעים, ממש ללקק את האצבעות. כולם נהנו והכי כייף שזה כ"כ פשוט.
תודה
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף תמי!
האם אפשר לוותר על הטופו? יש חילוקי דעות עד כמה טופו בריא…
טעים!
תודה!