• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

פשטידת בצל ופטריות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

 

 

 

4-5 בצלים (כ-750גרם) פרוסים לרצועות

סלסילת פטריות חורש (כמו שמפיניון, אבל חומות) פרוסות לפרוסות

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה, אבל אני הכנתי עם)

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

 

לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולאדות עד שהבצלים שקופים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.

כשהבצלים רכים ושקופים, מסירים את המכסה ומגבירים את האש.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות, עד שהפטריות מתרככות – וכל הנוזלים התאדו. חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים, אחרת הפשטידה לא תהיה יציבה.

 

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

 

מוסיפים לטופו את הבצלים והפטריות, קוואקר, טחינה (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה) ותבלינים ומערבבים היטב

 

מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה

 

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 50 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה

 

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

21 תגובות

  1. עינת שגיא הגב יולי 13, 2017 בשעה 10:09

    הטופו הוא מה שמחזיק את הפשטידה…
    מאיזו סיבה את מעדיפה לא להשתמש בטופו?

    [Reply]

  2. מרגלית הודיה יהודה הגב יולי 13, 2017 בשעה 06:41

    בס"ד

    במה אפשר להחליף את הטופו?

    [Reply]

  3. שיר הגב פברואר 15, 2017 בשעה 17:15

    האם ״מרקם גבינתי״ זה אומר שצריך להוסיף מים לטופו? כי טופו קשה במעבד מזון לא הופך לגבי מתי אלא לפירורים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:53

    לא צריך להוסיף מים. יש בטופו קצת נוזלים, וזה מספיק. במעבד מזון לא הופך למרקם גבינתי. רק עם בלנדר מוט.

    [Reply]

  4. שיר הגב פברואר 15, 2017 בשעה 13:42

    אז אפשר בסוף לווותר על הטחינה באמת?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:55

    מציעה בפעם הראשונה להכין כמו במתכון, ורק אחר כך לנסות לאלתר 🙂

    [Reply]

  5. Roza הגב יוני 27, 2016 בשעה 15:40

    עינת תודה יצא מצוין

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 27th, 2016 at 17:46

    איזה יופי 🙂 תודה על העדכון !

    [Reply]

  6. שירן הגב יוני 27, 2016 בשעה 06:44

    יצא ממש טעים! תודה!:)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 27th, 2016 at 17:46

    כיף לשמוע 🙂 תודה !

    [Reply]

  7. תמר הגב יוני 6, 2016 בשעה 14:48

    הי מותק אני מניחה שלאירוח כדאי להכפיל את הכמות נכון? תודה

    [Reply]

  8. יפה גוטליב הגב אוקטובר 20, 2014 בשעה 17:44

    תודה על כל המיתכונים פשוט ניפלא

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 20th, 2014 at 17:59

    תודה יפה 🙂

    [Reply]

  9. גליה הגב מאי 13, 2013 בשעה 16:52

    הי עינת, אני רוצה להכין למחר ויש לי כמה שאלות:
    1לאיזה גודל תבנית או כמה אנישם מתאימה הכמות הזאת?
    2באם חייבים נייר אפייה בשביל לאפות את הפשטידה?אי אפשר פשוט לשמן תבנית פירקס?
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 13th, 2013 at 19:34

    יש כאן בערך 4 מנות
    כן, אפשר בלי נייר אפייה ולשמן את התבנית

    [Reply]

  10. לידר הגב אפריל 20, 2013 בשעה 21:58

    יצא מעולה!
    לא היה לי בבית קוואקר אז הוספתי במקום קמח.
    הטחינה הייתה תוספת מצויינת ומרעננת!
    תודה רבה על המתכון!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 22nd, 2013 at 12:24

    איזה כיף 🙂
    תודה!

    [Reply]

  11. תמי הגב יולי 21, 2012 בשעה 14:50

    עשיתי ויצא ממש טעים, ממש ללקק את האצבעות. כולם נהנו והכי כייף שזה כ"כ פשוט.
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 21st, 2012 at 16:15

    איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף תמי!

    [Reply]

  12. חנה הגב מאי 20, 2012 בשעה 07:09

    האם אפשר לוותר על הטופו? יש חילוקי דעות עד כמה טופו בריא…

    [Reply]

  13. Y הגב מרץ 15, 2012 בשעה 21:45

    טעים!
    תודה!

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס