פשטידת בצל ופטריות

 

 

 

4-5 בצלים (כ-750גרם) פרוסים לרצועות

סלסילת פטריות חורש (כמו שמפיניון, אבל חומות) פרוסות לפרוסות

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה, אבל אני הכנתי עם)

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

 

לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולאדות עד שהבצלים שקופים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.

כשהבצלים רכים ושקופים, מסירים את המכסה ומגבירים את האש.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות, עד שהפטריות מתרככות – וכל הנוזלים התאדו. חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים, אחרת הפשטידה לא תהיה יציבה.

 

חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

 

מוסיפים לטופו את הבצלים והפטריות, קוואקר, טחינה (לדעתי אפשר לוותר על הטחינה) ותבלינים ומערבבים היטב

 

מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה

 

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 50 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה

 

 

 

21 תגובות על “פשטידת בצל ופטריות”

  1. האם ״מרקם גבינתי״ זה אומר שצריך להוסיף מים לטופו? כי טופו קשה במעבד מזון לא הופך לגבי מתי אלא לפירורים

  2. הי עינת, אני רוצה להכין למחר ויש לי כמה שאלות:
    1לאיזה גודל תבנית או כמה אנישם מתאימה הכמות הזאת?
    2באם חייבים נייר אפייה בשביל לאפות את הפשטידה?אי אפשר פשוט לשמן תבנית פירקס?
    תודה!

  3. יצא מעולה!
    לא היה לי בבית קוואקר אז הוספתי במקום קמח.
    הטחינה הייתה תוספת מצויינת ומרעננת!
    תודה רבה על המתכון!

  4. עשיתי ויצא ממש טעים, ממש ללקק את האצבעות. כולם נהנו והכי כייף שזה כ"כ פשוט.
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים