[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
כוס עדשים שחורות אחרי השריה של לילה
סלסילת פטריות מנוקות וקצוצות לקוביות
בצל קצוץ דק
כף שמן
מלח פלפל כמון ומעט אבקת צ'ילי
לבשל את העדשים כ-20 דקות. לסנן.
לטגן קלות בצל בכף שמן (אש בינונית, סיר מכוסה) עד הזהבה
להוסיף פטריות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים
להוסיף מלח פלפל
כשהעדשים מוכנות, להוסיף אותן לתוך הפטריות ולבשל הכל יחד כ-5 דקות
צפיות 7,517
לפוסט הזה יש 11 תגובות
היי עינת
כרגע השקשוקה הטבעונית מאתרך
אצלי על האש
כל מה שלא הצליח בהתחלה מצליח בזכות התשובות שלך
אז תודה
ולגבי המתכון הזה של עדשים שחורות ופיטריות
מה אפשר במקום אבקת צ'לי שאין לי כרגע
איזה תבלין?
ותודה מראש.
היי עינת. את יכולה להחליף את הצ'ילי בפפריקה חריפה או מתוקה או לוותר לגמרי.
מאז שהתפרסם שבאורז מלא יש חומר רעיל הפסקתי להשתמש יש חדש בעניין
החומר הרעיל שנמצא באורז מלא נקרא "ארסן". והוא נמצא גם במי השתיה, באוויר ובאדמה. כל מזון מכיל כמות מסוימת של ארסן. אם את מגוונת את התזונה שלך ולא אוכלת אורז בוקר צהריים וערב, נראה לי שאת בטוחה 🙂
בתמונה מצולמות עדשים חומות רגילות ולא עדשים שחורות.
עדשים שחורות מקבלות גוון אפרפר חום הדומה לקוויאר לאחר השריה ומי ההשריה הופכים שחורים
עינת שלום
האם אפשר למלא פלפלים בעדשים שחורות ופטריות
יכול להיות שכן. לא ניסיתי 🙂
עד כמה קריטי שהעדשים יהיו מושרים לילה שלם? כי מיד בישלתי אותם?
לא קריטי
אבל רצוי להשרות כדי שיהיו קלות יותר לעיכול
צהרים טובים
המתכונים שלך נהדרים אני משתמשת הרבה בפטריות בשעועית מאש ובעדשים שחורות נפלא
ולשאלתי אני סכרתית
אורז מלא או אורז בסמטי מה נכון לי יותר מבחינת בריאותית
תודה והמשך יום נעים ומקסים
תודה עדי 🙂
מומלץ אורז מלא. יש גם בסמטי מלא. הוא טעים מאוד.