קציצות בסגנון המבורגר
73 תגובות
השארת תגובה
טוחנים בבלנדר : חצי בצל, חצי מכמות העדשים, פטריות, אגוזים, מלח ופלפל
מעבירים לקערה וטוחנים עוד קצת עם בלנדר מוט
מוסיפים את שארית העדשים והקווקר
מערבבים בקערית קטנה את הרטבים: סויה, טחינה ורסק
ומוסיפים אותם לתערובת
מערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל- 180-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ- 20 דקות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי עינת
האם אפשר להתשמש בעדשים חומות- ירוקות במקום השחורות? מה היתרון של השחורות בעצם?
תודה מראש:)
ליאת
[Reply]
היי , האם אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני שאופים?
סליחה על הבורות אף פעם לא בישלתי עדשים שחורות .אפשר לקבל פירוט?
ולגבי הפטריות פשוט לשים אותם בתנור? לכמה דקות?
[Reply]
כחובבת ותיקה של בורגרים, וככזאת שניסתה את כווולללםםם, אני מצדיעה לעינת. וואהו כמה טעים (ופשוט וקל). המרקם מושלם והטעם? גן עדן! תודה רבה לעינת על מתכון משובח!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 13:58
אלופה!! 🙂
[Reply]
היי עינת,
ההמבורגר הטבעוני הכי הכי שאני אוהבת ועושה בכל פעם.
רציתי לשאול כיצד ניתן להכינו כדי שיתאים לפסח הקרוב… אני מארחת ורוצה להכין אותם.
תודה לך – שרית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 29th, 2016 at 10:26
תודה שרית 🙂
נסי עם קמח עדשים
[Reply]
ההמבורגר הכי טעים שתמיד מצליח. מאז שגיליתי אותו לא מכינה אחרים.
ועם עדשים שחורות זה השילוב המושלם. לא מחליפה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 28th, 2015 at 07:42
וואו ! איזה כיף 🙂 תודה יעל !!
[Reply]
היי עינת, האם אגוזי המלך הכרחיים? אין לי כרגע.. יש שקדים, מתאים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 26th, 2015 at 15:49
אפשרי שקדים, אבל יכול להיות שטיפה ישפיע על הטעם. לא קריטי לדעתי
[Reply]
היי עינת. אם מדובר בפטריות הרגילות, שמגיעות בסלסילות, כמה פטריות צריך? )קטנות יותר מפורטובלו)
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 29th, 2014 at 12:36
הי נטע
כן, פטריות שמפיניון רגילות
אפשר גם את הפורטובלו הקטנות שגם מגיעות בסלסילות
[Reply]
מאודדדדדדדד טעים (:
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 5th, 2014 at 17:36
תודה 🙂
[Reply]
הי עינת
איך יצאו ההמבורגרים לדעתך עם קמח חומוס? מחפשת משהו ללא גלוטן…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 22nd, 2013 at 09:32
הי יעלה
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שיכול לעבוד
אשמח לעדכון 🙂
[Reply]
אודה לך מאוד 🙂
[Reply]
עינת שלום,
מטעמי בריאות אני לא יכולה להשתמש ברסק עגבניות. במה ניתן להחליפו?
תודה, אלה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 21st, 2013 at 17:06
הי אלה
לא ניסיתי להחליף את רסק העגבניות במשהו אחר
ולא עולה לי רעיון כרגע
אנסה לחשוב על משהו
[Reply]
היי עינת
רשמת להשתמש בחצי מכמות העדשים בבלנדר
ז"א שאח"כ אני מערבבת את זה עם עדשים שלא ריסקתי?
תודה אפרת
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 28th, 2013 at 10:43
כן
כתוב במתכון "מוסיפים את שארית העדשים והקווקר"
[Reply]
שלום עינת , הקציצות האלה הן מספר 1 אצלי , וניסיתי הרבה מתכונים כבר ,
אני מקפיאה אותן וזה ממש בסדר לחמם אחרי ההקפאה ,,
אני מוסיפה לפעמים עדשים מונבטות ,
תודה על כל המתכונים שלך , בזכותך קבלתי בטחון לאלתר ולהמציא
ואני מקבלת הרבה מחמאות על זה מבתי הטבעונית
ענת
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 10th, 2013 at 12:17
וואו! איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף!
[Reply]
שלום עינת!
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 10th, 2013 at 12:17
הי נועה
באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
אף פעם לא השתמשתי בפטריות מקופסא, כך שאני לא יודעת אם הם יתאימו במתכון הזה
[Reply]
שלום עינת
ביצעתי המתכון לפי ההוראות ויצא לי עיסה דביקה הוספתי קווקר וא"כ קמח חומוס אולם לא הצלחתי להגיע למרקם יציב ע"מ להכין הקציצות.
תודה רוני
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 10th, 2013 at 17:36
מאוד מוזר רוני
אולי הבצל היה גדול מדי ומלא בנוזלים?
אולי הפטריות לא יובשו לגמרי בתנור ?
[Reply]
תודה 🙂
[Reply]
הי עינת,
יצאו לי רכות מאוד לאחר אפייה, (סגנון של פירה בצורת קציצה- ש"לא מחזיקה")
מהו המרקם שאמור להיות כשנכנס לתנור?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 5th, 2013 at 19:33
ממש קציצות
צריך לבדוק שהתערובת יציבה מספיק לפני שמכניסים לתנור
אם היא רטובה מדי, אפשר להוסיף קמח או קווקר
ואם היא יבשה מדי, אפשר לטחון פנימה עוד ירק, כמו בצל או קישוא לדוגמא
הרטיבות של התערובת עשויה להשתנות לפי גודל הירקות שבהם משתמשים
בצל קטן, לדוגמא, לא "ירטיב" אותה כמו בצל גדול
לכן לבדוק לפני שמכניסים לתנור
[Reply]
הי עינת
האם אפשר להשתמש בעדשים מונבטות לא מבושלות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 27th, 2012 at 17:57
לדעתי כן. אבל לא ניסיתי במתכון הספציפי הזה
[Reply]
יעלה Reply:
דצמבר 27th, 2012 at 18:09
תודה
[Reply]
הי עינת
אני רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון. בכל המתכונים רשומה כמות עדשים, קינואה או דגן או קטנייה אחרים. האם הכוונה היא הכמות לאחר שהם בושלו? ז"א אחרי שבישלתי את העדשים אני לוקחת מהעדשים המוכנות חצי כוס?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 21st, 2012 at 19:26
הי יעלה
אם כתוב לדוגמא "כוס קינואה מבושלת"
אז זה אחרי בישול
אם לא כתוב – אז לפני
[Reply]
ממש מעולה.
אפילו בתי אוכלת הבשר בת ה-7 התלהבה.
יותר טעים מהרבה בורגרים טבעוניים שאכלתי.
הוספתי כמה סוגים של פטריות לעירוב הטעם.
תודה
[Reply]
תודה רבה
[Reply]
אני טבעונית מתחילה,
תוכלי לתאר ארוחת צהריים מלאה,
מה נכון לאכול בנוסף להמבורגר?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 7th, 2012 at 19:06
הי דגנית
את יכולה לאכול עם ההמבורגר תוספת של כמה כפות תבשיל של דגן וקטניה
או סלט עם דגן וקטניה
וכמובן, ירקות טריים לפני הארוחה
בהצלחה
[Reply]
עינת, זה מתכון ה"המבורגר" הצמחוני הכי טוב שהכנתי עד כה.
בהמלצתך מתגובה אחרת שלי הנמכתי את חום התנור, כך שהקציצות יצאו עסיסיות ולא יבשות.
לדעתי אפשר לוותר על מלח ואפילו לשים פחות רוטב סוייה, כי זה יצא קצת מלוח. אבל בהחלט מתכון מומלץ.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 17th, 2012 at 12:55
וואו! ורד, תודה 🙂
איזה כיף!!
[Reply]
הי עינת,
ניסיתי את המתכון.
העיסה יצאה מאוד טעימה, ההמבורגר אחרי אפייה יצא יבש מאוד.
למה ? מה אפשר לעשות ?
אחלה מתכון ולא רוצה לוותר עליו.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 17th, 2012 at 09:07
הי אילנה
יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי
או שהקציצות היו בתנור יותר מדי זמן
הוא לא צריך לצאת יבש. אמור לצאת עסיסי
[Reply]
היי עינת
מ ע ו ל ה!! פשוט נפלא
הכנתי את ההמבורגר ויצא סוף הדרך…
מאמצת את המתכון
אפשר להכין ולהקפיא נכון?
תודה, נורית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 11th, 2012 at 19:14
איזה יופי! אני ממש שמחה לשמוע!
לא ניסיתי להקפיא, אז אני לא יודעת מה ישאר ממנו
בכל מקרה, במקרר אפשר לשמור עד שבוע
[Reply]
שלום עינת,
אפשר לוותר על הטחינה (מטעמי אלרגיה) או להחליף במשהו אחר?
המון תודה,
לימור
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 27th, 2012 at 16:34
את יכולה לנסות להחליף בזרעי פשתן טחונים
[Reply]
לימור Reply:
ספטמבר 30th, 2012 at 13:40
תודה רבה!
[Reply]
ואם אני לא אוהבת פטריות ? :\ מה אפשר לשים במקומן ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 22nd, 2012 at 11:05
את יכולה לנסות בלי
למרות שהן חשובות לטעם 🙂
[Reply]
ואוו המתכונים באתר שלך נראים ממש טוב!!
ניסיתי את הארוחת הערב ב10 דקות וזה יצא פשוט מדהים!
המתכון של ההמבורגר נראה טוב, והוא ינוסה היום =)
רק שאלה לגבי הפטריות, איך קולים אותם?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 2nd, 2012 at 08:20
תודה דינה 🙂 שמחה שאהבת
את הפטריות אני קולה בתנור, עם מלח פלפל. וזהו.
[Reply]
דינה Reply:
יוני 2nd, 2012 at 09:16
אבל כמה זמן?
איך הן נראות כשהן מוכנות? =)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 2nd, 2012 at 09:26
זה מאוד משתנה. תלוי בגודל שלהן.
הן מוכנות כשהן שחומות יותר וקטנות יותר 🙂
הכנתי היום ויצא מעולה!!
אני מתה על המתכונים שלך 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 13th, 2012 at 10:46
תודה לי 🙂 אני שמחה לשמוע 🙂
[Reply]
שלום עינת היום נחשפתי לראשונה לאתר שלך בעקבות הסרטונים של אייל , להיות רזה. קראתי את כל המאמרים שלך התרשמתי מאוד ואני הולכת לעשות שינוי. תודה לך ולאייל. בטי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 25th, 2012 at 17:32
תודה, ובהצלחה בטי 🙂
[Reply]
עינת שלום רב. אני נורא נהנית מהאתר מהתמכונים והמאמרים
יש לי שאלה לגבי העדשים בהמבורגר. אין לי שחורות. יש לי שעועית אזוקי מונבטת במקפיא – אני חושבת שאני יכולה להחליף ביניהן, האם אני צודקת?
תודה רבה ויום עצמאות שמח!
שירה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2012 at 17:58
בהחלט שירה 🙂 אפשר להחליף את העדשים בכל קטניה
חג שמח 🙂
[Reply]
את עושה את זה פשוט להיות טבעוני!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2012 at 10:25
זו המטרה אוריאל 🙂
תודה!
[Reply]
קל וטעים ממומלץ:)))
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2012 at 10:14
תודה אני 🙂
[Reply]
גיסתי הכינה את ההמבורגרים האלה ויצא טעייייים!
אני אכין אותם מחר…
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 19th, 2012 at 03:52
מעולה!
תודה על השיתוף רותי 🙂
[Reply]
היי עינת כדאי לרשום באילו סוג פטריות מדובר…קצת קשה לזהות לפי התמונה…
ואיזה רסק עגבניות ללא סוכר את קונה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 8th, 2012 at 13:40
הי סיון
סוג הפטריות לא ככ משנה
השתמשתי בפורטובלו קטנות
רסק ללא סוכר ותוספים יש של חברת "אדמה" או "הרדוף" או "תבואות" ובטח יש עוד כמה
בהצלחה
[Reply]
יווו עינת זה יצא טעים בטירוף!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 5th, 2012 at 17:37
יששש 🙂 🙂
תודה על השיתוף 🙂
[Reply]
במקרה הכנתי היום שעועית ולא ידעתי איך להמשיך איתה..
מחר יהיו המבורגרים
יחי!
תודה עינת 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 1st, 2012 at 06:04
🙂
ספר איך יצא!
[Reply]
היי עינת, כמה קציצות יוצאות? 4?
[Reply]