חצי בצל
חצי כוס עדשים שחורות מבושלות
חופן אגוזי מלך
5 פטריות קלויות בתנור
2 כפות קווקר עדין
כף טחינה גולמית
כף רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים
כף רוטב סויה
מלח פלפל
טוחנים בבלנדר : חצי בצל, חצי מכמות העדשים, פטריות, אגוזים, מלח ופלפל
מעבירים לקערה וטוחנים עוד קצת עם בלנדר מוט
מוסיפים את שארית העדשים והקווקר
מערבבים בקערית קטנה את הרטבים: סויה, טחינה ורסק
ומוסיפים אותם לתערובת
מערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל- 180-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ- 20 דקות
צפיות 4,422
לפוסט הזה יש 73 תגובות
הי עינת
האם אפשר להתשמש בעדשים חומות- ירוקות במקום השחורות? מה היתרון של השחורות בעצם?
תודה מראש:)
ליאת
היי , האם אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני שאופים?
סליחה על הבורות אף פעם לא בישלתי עדשים שחורות .אפשר לקבל פירוט?
ולגבי הפטריות פשוט לשים אותם בתנור? לכמה דקות?
כחובבת ותיקה של בורגרים, וככזאת שניסתה את כווולללםםם, אני מצדיעה לעינת. וואהו כמה טעים (ופשוט וקל). המרקם מושלם והטעם? גן עדן! תודה רבה לעינת על מתכון משובח!
אלופה!! 🙂
היי עינת,
ההמבורגר הטבעוני הכי הכי שאני אוהבת ועושה בכל פעם.
רציתי לשאול כיצד ניתן להכינו כדי שיתאים לפסח הקרוב… אני מארחת ורוצה להכין אותם.
תודה לך – שרית
תודה שרית 🙂
נסי עם קמח עדשים
ההמבורגר הכי טעים שתמיד מצליח. מאז שגיליתי אותו לא מכינה אחרים.
ועם עדשים שחורות זה השילוב המושלם. לא מחליפה.
וואו ! איזה כיף 🙂 תודה יעל !!
היי עינת, האם אגוזי המלך הכרחיים? אין לי כרגע.. יש שקדים, מתאים?
אפשרי שקדים, אבל יכול להיות שטיפה ישפיע על הטעם. לא קריטי לדעתי
היי עינת. אם מדובר בפטריות הרגילות, שמגיעות בסלסילות, כמה פטריות צריך? )קטנות יותר מפורטובלו)
תודה!
הי נטע
כן, פטריות שמפיניון רגילות
אפשר גם את הפורטובלו הקטנות שגם מגיעות בסלסילות
מאודדדדדדדד טעים (:
תודה 🙂
הי עינת
איך יצאו ההמבורגרים לדעתך עם קמח חומוס? מחפשת משהו ללא גלוטן…
הי יעלה
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שיכול לעבוד
אשמח לעדכון 🙂
אודה לך מאוד 🙂
עינת שלום,
מטעמי בריאות אני לא יכולה להשתמש ברסק עגבניות. במה ניתן להחליפו?
תודה, אלה.
הי אלה
לא ניסיתי להחליף את רסק העגבניות במשהו אחר
ולא עולה לי רעיון כרגע
אנסה לחשוב על משהו
היי עינת
רשמת להשתמש בחצי מכמות העדשים בבלנדר
ז"א שאח"כ אני מערבבת את זה עם עדשים שלא ריסקתי?
תודה אפרת
כן
כתוב במתכון "מוסיפים את שארית העדשים והקווקר"
שלום עינת , הקציצות האלה הן מספר 1 אצלי , וניסיתי הרבה מתכונים כבר ,
אני מקפיאה אותן וזה ממש בסדר לחמם אחרי ההקפאה ,,
אני מוסיפה לפעמים עדשים מונבטות ,
תודה על כל המתכונים שלך , בזכותך קבלתי בטחון לאלתר ולהמציא
ואני מקבלת הרבה מחמאות על זה מבתי הטבעונית
ענת
וואו! איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף!
שלום עינת!
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים?
הי נועה
באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
אף פעם לא השתמשתי בפטריות מקופסא, כך שאני לא יודעת אם הם יתאימו במתכון הזה
שלום עינת
ביצעתי המתכון לפי ההוראות ויצא לי עיסה דביקה הוספתי קווקר וא"כ קמח חומוס אולם לא הצלחתי להגיע למרקם יציב ע"מ להכין הקציצות.
תודה רוני
מאוד מוזר רוני
אולי הבצל היה גדול מדי ומלא בנוזלים?
אולי הפטריות לא יובשו לגמרי בתנור ?
תודה 🙂
הי עינת,
יצאו לי רכות מאוד לאחר אפייה, (סגנון של פירה בצורת קציצה- ש"לא מחזיקה")
מהו המרקם שאמור להיות כשנכנס לתנור?
ממש קציצות
צריך לבדוק שהתערובת יציבה מספיק לפני שמכניסים לתנור
אם היא רטובה מדי, אפשר להוסיף קמח או קווקר
ואם היא יבשה מדי, אפשר לטחון פנימה עוד ירק, כמו בצל או קישוא לדוגמא
הרטיבות של התערובת עשויה להשתנות לפי גודל הירקות שבהם משתמשים
בצל קטן, לדוגמא, לא "ירטיב" אותה כמו בצל גדול
לכן לבדוק לפני שמכניסים לתנור
הי עינת
האם אפשר להשתמש בעדשים מונבטות לא מבושלות?
לדעתי כן. אבל לא ניסיתי במתכון הספציפי הזה
תודה
הי עינת
אני רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון. בכל המתכונים רשומה כמות עדשים, קינואה או דגן או קטנייה אחרים. האם הכוונה היא הכמות לאחר שהם בושלו? ז"א אחרי שבישלתי את העדשים אני לוקחת מהעדשים המוכנות חצי כוס?
תודה
הי יעלה
אם כתוב לדוגמא "כוס קינואה מבושלת"
אז זה אחרי בישול
אם לא כתוב – אז לפני
ממש מעולה.
אפילו בתי אוכלת הבשר בת ה-7 התלהבה.
יותר טעים מהרבה בורגרים טבעוניים שאכלתי.
הוספתי כמה סוגים של פטריות לעירוב הטעם.
תודה
תודה רבה
אני טבעונית מתחילה,
תוכלי לתאר ארוחת צהריים מלאה,
מה נכון לאכול בנוסף להמבורגר?
תודה
הי דגנית
את יכולה לאכול עם ההמבורגר תוספת של כמה כפות תבשיל של דגן וקטניה
או סלט עם דגן וקטניה
וכמובן, ירקות טריים לפני הארוחה
בהצלחה
עינת, זה מתכון ה"המבורגר" הצמחוני הכי טוב שהכנתי עד כה.
בהמלצתך מתגובה אחרת שלי הנמכתי את חום התנור, כך שהקציצות יצאו עסיסיות ולא יבשות.
לדעתי אפשר לוותר על מלח ואפילו לשים פחות רוטב סוייה, כי זה יצא קצת מלוח. אבל בהחלט מתכון מומלץ.
וואו! ורד, תודה 🙂
איזה כיף!!
הי עינת,
ניסיתי את המתכון.
העיסה יצאה מאוד טעימה, ההמבורגר אחרי אפייה יצא יבש מאוד.
למה ? מה אפשר לעשות ?
אחלה מתכון ולא רוצה לוותר עליו.
הי אילנה
יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי
או שהקציצות היו בתנור יותר מדי זמן
הוא לא צריך לצאת יבש. אמור לצאת עסיסי
היי עינת
מ ע ו ל ה!! פשוט נפלא
הכנתי את ההמבורגר ויצא סוף הדרך…
מאמצת את המתכון
אפשר להכין ולהקפיא נכון?
תודה, נורית
איזה יופי! אני ממש שמחה לשמוע!
לא ניסיתי להקפיא, אז אני לא יודעת מה ישאר ממנו
בכל מקרה, במקרר אפשר לשמור עד שבוע
שלום עינת,
אפשר לוותר על הטחינה (מטעמי אלרגיה) או להחליף במשהו אחר?
המון תודה,
לימור
את יכולה לנסות להחליף בזרעי פשתן טחונים
תודה רבה!
ואם אני לא אוהבת פטריות ? :\ מה אפשר לשים במקומן ?
את יכולה לנסות בלי
למרות שהן חשובות לטעם 🙂
ואוו המתכונים באתר שלך נראים ממש טוב!!
ניסיתי את הארוחת הערב ב10 דקות וזה יצא פשוט מדהים!
המתכון של ההמבורגר נראה טוב, והוא ינוסה היום =)
רק שאלה לגבי הפטריות, איך קולים אותם?
תודה דינה 🙂 שמחה שאהבת
את הפטריות אני קולה בתנור, עם מלח פלפל. וזהו.
אבל כמה זמן?
איך הן נראות כשהן מוכנות? =)
זה מאוד משתנה. תלוי בגודל שלהן.
הן מוכנות כשהן שחומות יותר וקטנות יותר 🙂
הכנתי היום ויצא מעולה!!
אני מתה על המתכונים שלך 🙂
תודה לי 🙂 אני שמחה לשמוע 🙂
שלום עינת היום נחשפתי לראשונה לאתר שלך בעקבות הסרטונים של אייל , להיות רזה. קראתי את כל המאמרים שלך התרשמתי מאוד ואני הולכת לעשות שינוי. תודה לך ולאייל. בטי
תודה, ובהצלחה בטי 🙂
עינת שלום רב. אני נורא נהנית מהאתר מהתמכונים והמאמרים
יש לי שאלה לגבי העדשים בהמבורגר. אין לי שחורות. יש לי שעועית אזוקי מונבטת במקפיא – אני חושבת שאני יכולה להחליף ביניהן, האם אני צודקת?
תודה רבה ויום עצמאות שמח!
שירה
בהחלט שירה 🙂 אפשר להחליף את העדשים בכל קטניה
חג שמח 🙂
את עושה את זה פשוט להיות טבעוני!
זו המטרה אוריאל 🙂
תודה!
קל וטעים ממומלץ:)))
תודה אני 🙂
גיסתי הכינה את ההמבורגרים האלה ויצא טעייייים!
אני אכין אותם מחר…
תודה!
מעולה!
תודה על השיתוף רותי 🙂
היי עינת כדאי לרשום באילו סוג פטריות מדובר…קצת קשה לזהות לפי התמונה…
ואיזה רסק עגבניות ללא סוכר את קונה?
הי סיון
סוג הפטריות לא ככ משנה
השתמשתי בפורטובלו קטנות
רסק ללא סוכר ותוספים יש של חברת "אדמה" או "הרדוף" או "תבואות" ובטח יש עוד כמה
בהצלחה
יווו עינת זה יצא טעים בטירוף!!
יששש 🙂 🙂
תודה על השיתוף 🙂
במקרה הכנתי היום שעועית ולא ידעתי איך להמשיך איתה..
מחר יהיו המבורגרים
יחי!
תודה עינת 🙂
🙂
ספר איך יצא!
היי עינת, כמה קציצות יוצאות? 4?