פשטידת קינואה וירקות

 

 

בצל

2 גבעולי בצל ירוק – לבן + ירוק

גזר

זוקיני

כוס קינואה מבושלת

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות קווקר עדין

מלח פלפל שחור

מעט כורכום

מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

קוצצים דק-דק את הירקות (אני קצצתי בקוצץ ירקות)

מערבבים פנימה את שאר המרכיבים

מרפדים תבנית בנייר אפיה ויוצקים פנימה את התערובת

מהדקים

מכניסים לתנור ל-50 דקות

 

 

לפוסט הזה יש 43 תגובות

  1. גילה

    אפשר להשתמש בממרח שקדים במקום בטחונה? (הבתשלח אלרגיות לשומשום),אם לא איזה תחליף מומלץ?

    1. עינת שגיא

      היי גילה. אפשר להשתמש בטופו. או שאת יכולה לקחת מתכון אחר לפשטידה מתוך האתר שאין בו טחינה ולהחליף את המרכיבים.

  2. ליאת

    מה לגבי מלח?

  3. אילה

    פשטידה מעולה מעולה! ציבעונית, פריכה וטעימה! גיוונתי עם בצל סגול והוספתי גרעיני דלעת.
    ברגע האחרון גיליתי שאין טחינה אז המרתי בכף שקדיה וכף חמאת בוטנים

  4. אחד

    צריך להדק חזק חזק אחרת מתפורר! לא להיות עדינים

  5. מיכל

    הפשטידה יצאה מאוד טעימה וקיבלתי מחמאות. אבל היא התפרקה. לדעתי צריך יותר טחינה. השתמשתי בקווקר גס אז אולי גם זה השפיע על כך שהעיסה לא נדבקה.

  6. ריקי

    פשטידה מעולה! שיחקתי עם הירקות ויצא מעולה. תודה 🙂

  7. ליאור

    היי עינת.
    האם את מקלפת את הגזר והקישוא?

  8. אורית

    באיזו תבנית אופים את הפשטידה?

    1. עינת שגיא

      אין לי ממש גודל
      הכנתי בתבנית מרובעת מחרס שיש לי
      לדעתי בגודל 20 על 20

  9. רוית

    קוואקר עדין מה זה?
    ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
    תודה!!
    (מה שכתבתי קודם יצא לא ברור)

    1. עינת שגיא

      קווקר עדין הוא בעצם שיבולת שועל גרוסה דק
      אפשר להמיר את הקווקר בקמח חומוס
      לא בטוחה לגבי היחס, אם הוא 1:1
      אבל אני מציעה שתוסיפי את אותה הכמות, ותערבבי
      אם התערובת רטובה מדי , אז כדאי להוסיף עוד קצת קמח חומוס

  10. רוית

    מה זה?
    ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
    תודה!!

  11. רוית

    נראה טעים.
    כמה בצל?

  12. מוטי

    שלום עינת.
    שאלה.
    מדידה אחרי הבישול – של קינואה מבושלת?
    או
    מדידה לפני הבישול – של גרגרי קינואה לפני בישול?

      1. שירה

        כמה כמות של קינואה לא מבושלת?

  13. מוטי

    שלום עינת.
    מהי אבקת צ'ילח ?
    האם את מתכוונת לתבלין הכתום, חריף?
    מאחר והוא כתבלין רגיל ולא כאבקה.
    תודה ממוטי

    1. עינת שגיא

      אכן. אבל התבלין של חברת "ליב" טחון לאבקה
      לא שבבים

  14. נטלי

    שלום עינת יקרה
    תודה על המתכונים המעולים שלך
    חיפשתי הרבה זמן מתכונים טבעוניים בריאים ופשוטים
    והנה מצאתי אותך ואני מרגישה הקלה שסוף סוף אוכל להתחיל להכין אוכל טבעוני בריא ובלי הרבה מאמץ לפי הנחיותייך
    תבורכי על כל השתדלויותייך
    תודה מנטלי

  15. אביטל

    נראה נפלא, האם אפשר להכין עם בורגול במקום קינואה?

    הבלוג שלך נהדר תודה!!

    1. עינת שגיא

      תודה אביטל 🙂

      לא ניסיתי עם בורגול, אבל לדעתי אפשרי בהחלט

  16. אורנה

    עינת הכנתי את הפשטידה – מה שנקרא סוף הדרך
    נ.ב הוספתי כוסברה שהוסיפה לטעם – נהדר
    תודה

  17. דפנה

    תשמעי עינת יצא מעדן. כלל לא מתפרק ופשוט טעים בטירוף.

  18. לאה מזרחי

    לעינת שלום

    אני עושה אמון מהמתכונים שלך פשוט טעים יש לי שאלה

    אני

    סבתא לנכדה בת 11 שיש לה חוסר ברזל …הם
    יש אזה מתכון שאני יכולה לעשות לה

    תודה מלאה מזרחי

    1. עינת שגיא

      הי לאה

      תודה רבה 🙂

      לגבי הנכדה – מכיוון שברזל חשוב מאוד לילדים, ומכיוון שלוקח זמן להשלים חוסרים על ידי תזונה,
      לא הייתי מחכה והייתי נותנת לה תוסף ברזל טבעי. יש אפילו בסירופ. את יכולה להתייעץ במחלקת טבע בסופר פארם.

      לגבי התזונה – כמה שיותר ירקות, עלים ירוקים, פירות, קטניות (עדשים, חומוס, שעועית, אפונה) דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת), אגוזים ושקדים, טחינה
      מזונות שמכילים ברזל.

      לגבי מתכונים – בעצם כל המתכונים שיש באתר מתאימים 🙂

      בהצלחה
      עינת

  19. יואב

    הפשטידה גרמה למישהי, שטענה שהיא לא אוהבת קינואה, לשנות את דעתה 🙂

    1. עינת שגיא

      עכשיו אני יכולה לפרוש 🙂
      חחח 🙂 תודה על השיתוף! איזה כיף!

  20. מוטי

    היי עינת
    ובכן החלטתי להכין את המתכון הנ"ל.
    אז ככה יצא מדהים אפילו הבת הקטנה שלי שלא נוגעת בקינואה אמרה שיש לזה טעם של בשר האישה אמרה שיש לזה טעם של פלאפל ולי זה היה טעים.
    שני דברים למדתי לפעם באה : א. התבנית שהשתמשתי היתה גדולה מידיי ולכן לא מילא את כל התבנית…. אי לכך לא היה מהודק מספיק ולכן התפורר קצת אך לא לגמרי בהגשה.
    ולכן יש להדק מאוד את התוצרת בתבנית כדי שיהיה יציב וחזק.
    ב. השתמשתי בקישוא ולא זוקיני ויצא אחלה. כך שאפשר להמליץ אולי לגוון ולהוסיף כיד הדמיון למתכון.
    תודה על המתכון אומץ בחום לתפריט המשפחתי.

    1. עינת שגיא

      תודה רבה מוטי 🙂
      אני שמחה שנהניתם 🙂
      בהחלט אפשר לגוון ולהיות יצירתיים
      ואפילו מומלץ

  21. למה?

    עשיתי הכל לפי ההוראות והמשכתי למרות שאין ביצה ועוד לפני האפיה תהיתי איך כל החומרים יחזיקו…..ואכן כשאני רוצה להוציא לכלי הגשה זה מתפורר ולא נשאר בשלומותו, חבל!

    1. עינת שגיא

      מאוד מוזר
      אצלי הפשטידה לא התפוררה
      וגם עוד כמה סיפרו לי שהכינו ולא אמרו כלום על זה שהתפוררה
      באמת חבל :-/
      בכל הפשטידות אני לא משתמשת בביצים ואף פעם לא מתפורר לי

  22. סילביה

    שלום עינת
    כמו תמיד המתכונים שלך באים בזמן… אז תודה
    בפשטידת הקינואה, כמה גזר וכמה זוקיני לשים?

כתיבת תגובה