בצל
2 גבעולי בצל ירוק – לבן + ירוק
גזר
זוקיני
כוס קינואה מבושלת
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות קווקר עדין
מלח פלפל שחור
מעט כורכום
מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
מחממים תנור ל-180 מעלות
קוצצים דק-דק את הירקות (אני קצצתי בקוצץ ירקות)
מערבבים פנימה את שאר המרכיבים
מרפדים תבנית בנייר אפיה ויוצקים פנימה את התערובת
מהדקים
מכניסים לתנור ל-50 דקות
מה לגבי מלח?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 18th, 2018 at 12:08
מה לגביו? לא הבנתי את השאלה 🙂
[Reply]
פשטידה מעולה מעולה! ציבעונית, פריכה וטעימה! גיוונתי עם בצל סגול והוספתי גרעיני דלעת.
ברגע האחרון גיליתי שאין טחינה אז המרתי בכף שקדיה וכף חמאת בוטנים
[Reply]
צריך להדק חזק חזק אחרת מתפורר! לא להיות עדינים
[Reply]
הפשטידה יצאה מאוד טעימה וקיבלתי מחמאות. אבל היא התפרקה. לדעתי צריך יותר טחינה. השתמשתי בקווקר גס אז אולי גם זה השפיע על כך שהעיסה לא נדבקה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 30th, 2013 at 16:56
גם לדעתי זה בגלל הקוואקר הגס
[Reply]
פשטידה מעולה! שיחקתי עם הירקות ויצא מעולה. תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 2nd, 2013 at 16:01
מעולה! תודה ריקי 🙂
[Reply]
היי עינת.
האם את מקלפת את הגזר והקישוא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 5th, 2013 at 10:50
את הגזר כן. את הקישוא לא
[Reply]
באיזו תבנית אופים את הפשטידה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 17th, 2013 at 18:05
אין לי ממש גודל
הכנתי בתבנית מרובעת מחרס שיש לי
לדעתי בגודל 20 על 20
[Reply]
קוואקר עדין מה זה?
ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
תודה!!
(מה שכתבתי קודם יצא לא ברור)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 7th, 2013 at 13:18
קווקר עדין הוא בעצם שיבולת שועל גרוסה דק
אפשר להמיר את הקווקר בקמח חומוס
לא בטוחה לגבי היחס, אם הוא 1:1
אבל אני מציעה שתוסיפי את אותה הכמות, ותערבבי
אם התערובת רטובה מדי , אז כדאי להוסיף עוד קצת קמח חומוס
[Reply]
מה זה?
ניתן להמיר קוואקר בקמח חומוס? אותה כמות?
תודה!!
[Reply]
נראה טעים.
כמה בצל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 5th, 2013 at 19:28
אחד
[Reply]
שלום עינת.
שאלה.
מדידה אחרי הבישול – של קינואה מבושלת?
או
מדידה לפני הבישול – של גרגרי קינואה לפני בישול?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 9th, 2012 at 12:32
מבושלת.
[Reply]
שירה Reply:
פברואר 24th, 2016 at 12:51
כמה כמות של קינואה לא מבושלת?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 24th, 2016 at 18:04
בערך חצי כוס
שלום עינת.
מהי אבקת צ'ילח ?
האם את מתכוונת לתבלין הכתום, חריף?
מאחר והוא כתבלין רגיל ולא כאבקה.
תודה ממוטי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 4th, 2012 at 09:07
אכן. אבל התבלין של חברת "ליב" טחון לאבקה
לא שבבים
[Reply]
שלום עינת יקרה
תודה על המתכונים המעולים שלך
חיפשתי הרבה זמן מתכונים טבעוניים בריאים ופשוטים
והנה מצאתי אותך ואני מרגישה הקלה שסוף סוף אוכל להתחיל להכין אוכל טבעוני בריא ובלי הרבה מאמץ לפי הנחיותייך
תבורכי על כל השתדלויותייך
תודה מנטלי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 08:13
תודה נטלי 🙂
[Reply]
נראה נפלא, האם אפשר להכין עם בורגול במקום קינואה?
הבלוג שלך נהדר תודה!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 19th, 2012 at 05:47
תודה אביטל 🙂
לא ניסיתי עם בורגול, אבל לדעתי אפשרי בהחלט
[Reply]
עינת הכנתי את הפשטידה – מה שנקרא סוף הדרך
נ.ב הוספתי כוסברה שהוסיפה לטעם – נהדר
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 25th, 2012 at 08:26
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון אורנה 🙂
[Reply]
תשמעי עינת יצא מעדן. כלל לא מתפרק ופשוט טעים בטירוף.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 19th, 2012 at 10:29
מצוין! תודה על העדכון דפנה 🙂
[Reply]
לעינת שלום
אני עושה אמון מהמתכונים שלך פשוט טעים יש לי שאלה
אני
סבתא לנכדה בת 11 שיש לה חוסר ברזל …הם
יש אזה מתכון שאני יכולה לעשות לה
תודה מלאה מזרחי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 24th, 2012 at 07:42
הי לאה
תודה רבה 🙂
לגבי הנכדה – מכיוון שברזל חשוב מאוד לילדים, ומכיוון שלוקח זמן להשלים חוסרים על ידי תזונה,
לא הייתי מחכה והייתי נותנת לה תוסף ברזל טבעי. יש אפילו בסירופ. את יכולה להתייעץ במחלקת טבע בסופר פארם.
לגבי התזונה – כמה שיותר ירקות, עלים ירוקים, פירות, קטניות (עדשים, חומוס, שעועית, אפונה) דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת), אגוזים ושקדים, טחינה
מזונות שמכילים ברזל.
לגבי מתכונים – בעצם כל המתכונים שיש באתר מתאימים 🙂
בהצלחה
עינת
[Reply]
הפשטידה גרמה למישהי, שטענה שהיא לא אוהבת קינואה, לשנות את דעתה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 19th, 2012 at 03:53
עכשיו אני יכולה לפרוש 🙂
חחח 🙂 תודה על השיתוף! איזה כיף!
[Reply]
היי עינת
ובכן החלטתי להכין את המתכון הנ"ל.
אז ככה יצא מדהים אפילו הבת הקטנה שלי שלא נוגעת בקינואה אמרה שיש לזה טעם של בשר האישה אמרה שיש לזה טעם של פלאפל ולי זה היה טעים.
שני דברים למדתי לפעם באה : א. התבנית שהשתמשתי היתה גדולה מידיי ולכן לא מילא את כל התבנית…. אי לכך לא היה מהודק מספיק ולכן התפורר קצת אך לא לגמרי בהגשה.
ולכן יש להדק מאוד את התוצרת בתבנית כדי שיהיה יציב וחזק.
ב. השתמשתי בקישוא ולא זוקיני ויצא אחלה. כך שאפשר להמליץ אולי לגוון ולהוסיף כיד הדמיון למתכון.
תודה על המתכון אומץ בחום לתפריט המשפחתי.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 9th, 2012 at 18:08
תודה רבה מוטי 🙂
אני שמחה שנהניתם 🙂
בהחלט אפשר לגוון ולהיות יצירתיים
ואפילו מומלץ
[Reply]
עשיתי הכל לפי ההוראות והמשכתי למרות שאין ביצה ועוד לפני האפיה תהיתי איך כל החומרים יחזיקו…..ואכן כשאני רוצה להוציא לכלי הגשה זה מתפורר ולא נשאר בשלומותו, חבל!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 5th, 2012 at 07:03
מאוד מוזר
אצלי הפשטידה לא התפוררה
וגם עוד כמה סיפרו לי שהכינו ולא אמרו כלום על זה שהתפוררה
באמת חבל :-/
בכל הפשטידות אני לא משתמשת בביצים ואף פעם לא מתפורר לי
[Reply]
שלום עינת
כמו תמיד המתכונים שלך באים בזמן… אז תודה
בפשטידת הקינואה, כמה גזר וכמה זוקיני לשים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 2nd, 2012 at 12:51
תודה סילביה 🙂
גזר אחד וזוקיני אחד
[Reply]