כדורי מג'דרה עם אפונה זוקיני ופקאן

 

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

לכדורי המג'דרה

 

בצל קצוץ

3/4 כוס אורז מלא מבושל

1/4 כוס עדשים שחורות מבושלות

כף שמן לטיגון הבצל

כף שמן למריחה על הכדורים

כף טחינה גולמית

3 כפות פירורי לחם

פטרוזיליה קצוצה

מלח פלפל כמון

 

מטגנים קלות בצל בכף שמן (אש בינונית, סיר מכוסה) עד הזהבה.

מוסיפים מלח פלפל שחור וכמון ומערבבים – ממשיכים לטגן 2-3 דקות.

מוסיפים אורז ועדשים ומערבבים שוב.

 

מצננים.

 

מוסיפים למג'דרה טחינה פירורי לחם ופטרוזיליה ומערבבים היטב.

 

בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלק קטן מהתערובת (כ- 1/3).

מערבבים שוב היטב.

 

מחממים תנור ל – 200 מעלות.

 

יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

 

מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכדורים משחימים מעט.

 

 

אפונה זוקיני ופקאן בשמן שומשום

 

1 זוקיני

1/2 כוס אפונה קפואה או טרייה

חופן פקאנים חתוכים לרבעים

כפית שמן שומשום

מלח פלפל

 

מניחים במחבת נון-סטיק זוקיני אפונה ופקאנים ומחממים 2-3 דקות.

אם השתמשתם באפונה טרייה כדאי להוסיף כף מים, אם השתמשתם בקפואה, אין צורך.

מוסיפים כפית שמן שומשום ותבלינים ומחממים עוד 2-3 דקות.

מורידים מהאש ומגישים לצד כדורי המג'דרה.

 

 

 

7 תגובות על “כדורי מג'דרה עם אפונה זוקיני ופקאן”

  1. במה אפשר להחליף את פירורי הלחם?

    בשבוע האחרון ניסיתי כמה מתכונים מהאתר שלך וכולם יצאו מעולה, תודה!

    • תודה מרב 🙂 כיף לשמוע!
      את פירורי הלחם אפשר להחליף בשקדים טחונים או קשיו טחון, או קמח עדשים/חומוס.
      זה טיפה ישפיע על המרקם, קחי בחשבון.

    • הי ריקי.
      כן, עדשים שחורות צריך להשרות לפני הבישול. אני משרה 24 שעות, ומחליפה את המים פעם-פעמיים ביום, תלוי במזג האוויר.
      את העדשים השחורות מספיק לבשל 15-20 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים