[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
לכדורי המג'דרה –
בצל קצוץ
3/4 כוס אורז מלא מבושל
1/4 כוס עדשים שחורות מבושלות
כף שמן לטיגון הבצל
כף שמן למריחה על הכדורים
כף טחינה גולמית
3 כפות פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל כמון
מטגנים קלות בצל בכף שמן (אש בינונית, סיר מכוסה) עד הזהבה.
מוסיפים מלח פלפל שחור וכמון ומערבבים – ממשיכים לטגן 2-3 דקות.
מוסיפים אורז ועדשים ומערבבים שוב.
מצננים.
מוסיפים למג'דרה טחינה פירורי לחם ופטרוזיליה ומערבבים היטב.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלק קטן מהתערובת (כ- 1/3).
מערבבים שוב היטב.
מחממים תנור ל – 200 מעלות.
יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכדורים משחימים מעט.
אפונה זוקיני ופקאן בשמן שומשום
1 זוקיני
1/2 כוס אפונה קפואה או טרייה
חופן פקאנים חתוכים לרבעים
כפית שמן שומשום
מלח פלפל
מניחים במחבת נון-סטיק זוקיני אפונה ופקאנים ומחממים 2-3 דקות.
אם השתמשתם באפונה טרייה כדאי להוסיף כף מים, אם השתמשתם בקפואה, אין צורך.
מוסיפים כפית שמן שומשום ותבלינים ומחממים עוד 2-3 דקות.
מורידים מהאש ומגישים לצד כדורי המג'דרה.
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם?
בשבוע האחרון ניסיתי כמה מתכונים מהאתר שלך וכולם יצאו מעולה, תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 23rd, 2017 at 06:06
תודה מרב 🙂 כיף לשמוע!
את פירורי הלחם אפשר להחליף בשקדים טחונים או קשיו טחון, או קמח עדשים/חומוס.
זה טיפה ישפיע על המרקם, קחי בחשבון.
[Reply]
אפשר בלי פירורי הלחם או פתרון אחר?
[Reply]
עינת שלום.
עדשים שחורות צריך להשרות לפני הבישול? כמה זמן?
וכמה זמן לבשל?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2016 at 15:46
הי ריקי.
כן, עדשים שחורות צריך להשרות לפני הבישול. אני משרה 24 שעות, ומחליפה את המים פעם-פעמיים ביום, תלוי במזג האוויר.
את העדשים השחורות מספיק לבשל 15-20 דקות
[Reply]
לאיזו כמות זה מספיק?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 29th, 2012 at 20:29
תלוי מאוד בגודל הקציצות – בסביבות 10-12 קציצות עגולות כמו בתמונה
[Reply]