[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
רבע כוס סילאן
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
3 כפות מייפל אמיתי
כפית חומץ לבן טבעי
2 כפות שמן זית איכותי
1/2 כוס גזר קלוף ומגורר
כוס קמח מלא
כפית סודה לשתייה
כפית קינמון טחון
חופן אגוזי מלך שבורים גס
4-5 תמרים קצוצים
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפיה – אופציונאלי
מערבבים סילאן רסק תפוחים שמן מייפל וחומץ עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים ג'ינג'ר וגזר ומערבבים
מערבבים את הקמח עם קינמון וסודה לשתייה בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת
מוסיפים את האגוזים והתמרים ומערבבים שוב
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבנית.
יוצקים לתבנית ואופים 30-40 דקות
הי עינת,
נראה לך שהמתכון יצליח עם קמח טף במקום חיטה?
תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 12th, 2018 at 14:45
שאלה מצוינת 🙂 אין לי מושג…
אם את מנסה, אשמח לעדכון 🙂
[Reply]
הי עינת, שאלה: האם לדעתך אפשר לגרר תפוחים במקום הרסק?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 27th, 2018 at 11:00
הי הגר. לא ניסיתי, אז קשה לי לדעת. 🙂
[Reply]
האם אפשר במקום קמח מלא להשתמש רק בקמח כוסמין?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 11th, 2017 at 16:21
כן. אפשרי בהחלט. רצוי מלא כמובן 🙂
[Reply]
אהלן הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אינגלישקייק אחת?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 13th, 2017 at 06:16
כן. תבנית אינגליש קטנה
[Reply]
הי! אפשר להשתמש הקמח לבן במקום מלא? (אין לי מלא..)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 9th, 2017 at 08:27
רצוי שלא 🙂
[Reply]
היי, התגובות היו כלכך נהדרות שחשבתי שהפעם אצליח להכין עוגה טבעונית…
אז ניפיתי את הקמח, והשתמשתי בכלי מדידה אפילו שמתי מוסיקה שהאוירה תהייה טובה והאהבה תיכנס לעוגה. אבל זה לא ממש הצליח והעוגה שהלכה כמובן לפח היתה דביקה וכבדה.
אולי פספסתי משהו או שיש טריק לעוגות טבעוניות שאף אחת לא מספרת???
אשמח לעצה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 13th, 2015 at 15:39
הי קרן
נשמע מוזר ומבאס
עשיתי את העוגה הזו ככ הרבה פעמים, ותמיד קוצרת שבחים
עשית בדיוק לפי המתכון ?
[Reply]
היי עינת,
אפשר אפשר לטחון כוסמת ולהשתמש בזה כקמח לעוגה? אם כן, לעשות את זה אחרי השרייה או ללא השרייה?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 18th, 2014 at 18:40
הי לימור
לא ניסיתי בעצמי, לכן אין לי מושג.
אם את מנסה, עדכני אותי בתוצאות 🙂
[Reply]
מתכון נפלא! הכנתי כמאפינס שיצאו "חבל על הזמן". השתמשתי בכוס שיבולת שועל במקום כוס קמח מלא וויתרתי על הסודה לשתיה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 22nd, 2013 at 19:22
מעולה. תודה על השיתוף ענת 🙂
[Reply]
עינת היקרה,
כהרגלך עוד מתכון מנצח. אליפות!!!
הכנתי כמות כפולה של העוגה לשתי תבניות, יצא טעים!!!!
לא היה לי חומץ אז לא שמתי, השתמשתי בכוס אחת של קמח מלא וכוס אחת של קמח כוסמין.
יש לי עוגה טעימה לשבת 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 8th, 2013 at 19:27
איזה כיף 🙂 תודה עדנה!
[Reply]
עינת שלום, את הקמח המלא במה אפשר להחליף, אנחנו בחג הפסח והייתי רוצה להכין את העוגה. תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 11th, 2013 at 16:26
הי גבריאלה – לא ניסיתי עם קמח אחר.
[Reply]
האם קמח חומוס מתאים בהכנת קינוחים דוגמת המאפינס?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 9th, 2012 at 16:52
הי נטע
לא ניסיתי בעצמי, אז לא יכולה להגיד לך
סורי
[Reply]
היי עינת
למה חומץ? האם אפשר לוותר?
תודה
שושי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 1st, 2012 at 07:46
הי שושי
החומץ נמצא כאן כדי לעזור לסודה לשתיה להתפיח
אפשר לנסות בלי
[Reply]
היי עינת היכן אוכל למצוא את המתכון להכנת כוסמת עדשים כתומות פלפלים ובצל ירוק
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 25th, 2012 at 16:25
הוספתי עכשיו בפייסבוק
[Reply]
הבוקר הכנתי את העוגה בתבנית מאפינס של 12 יחידות בינוניות ועל השעון 25 דקות חום של 180 מעלות. אחרי 20 דקות יש להיצמד לתנור להשלים את החמש דקות הנוספות כדי שלא יישרפו. פשוט טעים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 16th, 2012 at 07:23
תודה על השיתוף דפנה 🙂
[Reply]
מי צריך ביצים שזה יוצא ממש טעים. אני הכנתי עם קמח חיטה מלא. פשוט טעים וזו פעם ראשונה שאני בכלל אוכלת עוגת גזר.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 2nd, 2012 at 12:27
מעולה! תודה דפנה 🙂
[Reply]
ראשית עינת המתכון מצויןן! הכנתי אותו אבל החלטתי לעשות את זה כעוגיות ולא כעוגה..ועדיין יצא מצויין 🙂
שנית, נורא שמחתי לגלות שכל רשימת המרכיבים הייתה לי בבית, הרגיש לי שאני אכן אוכלת בריא
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 15th, 2012 at 08:05
איזה כיף גלי 🙂
תודה רבה על השיתוף 🙂
[Reply]
האם עוגת הגזר ללא ביצים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 29th, 2012 at 03:50
הי יהודית
אכן, העוגה ללא ביצים
אני טבעונית, ולא משתמשת במוצרים מהחי
עינת
[Reply]
קמח כוסמין או חיטה רגילה?
כיצד להוסיף את התמרים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 25th, 2012 at 11:46
הי סיגל
לגבי סוג הקמח – לא משנה. שניהם מתאימים.
את התמרים כדאי לקצוץ ולהוסיף בסוף.
בהצלחה
עינת
[Reply]
תודה אני מיד קונה את המוצרים לעוגה ו אופה אותה מחר ניראה טעים ומתאים למאכלים שאני אוכל כיום תודה!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 16th, 2012 at 16:40
מצוין! שיהיה בהצלחה
אני מחכה לשמוע איך יצא 🙂
[Reply]
שלום במקרה של צליאק איזה קמח היית שמה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 15th, 2012 at 09:04
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי
http://bit.ly/HHWGTw
[Reply]