• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגת חמאת בוטנים

מיני קורס מתנה
עוגת חמאת בוטנים

¼ כוס חמאת בוטנים ללא סוכר ותוספים מיותרים
¼ כוס סילאן טבעי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 כפות מייפל אמיתי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 חופנים אגוזים שבורים גס
½ כוס תמרים קצוצים גס
כוס קמח מלא
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים מיותרים
כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

רצוי להשתמש בתבנית רחבה (מלבנית או עגולה) ולא עמוקה מדי 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים חמאת בוטנים סילאן מייפל ורסק תפוחים עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והסודה לשתיה.
מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים, כך שלא יהיו גושים.
מערבבים פנימה את האגוזים והתמרים.
יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך.

צפיות 1,919
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

שוקולד ביתי

מתכון ללבבות שוקולד טבעוניים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אלטרנטיבית (ללא קמח וללא תוספת סוכר)

עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

עוגיות בוטנים טבעוניות וטעימות לפסח

פאדג'יות

פאדג'יות

סופגניות טבעוניות ובריאות

סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

כדורי תמרים ואגוזים

כדורי תמרים, שקדים וקקאו טבעוניים

31 תגובות

  1. אילנה הגב מאי 29, 2019 בשעה 13:47

    יצא מעולה!!! נכנס לספר המתכונים שלי, תודה!!!

    • עינת שגיא הגב מאי 29, 2019 בשעה 15:02

      איזה כיף! 🙂 תודה רבה!

  2. רנטה הגב אוגוסט 12, 2017 בשעה 18:16

    היי
    נתקעתי בלי רסק תפוחים ובלי תפוחים לרסק. במה לדעתך ניתן להחליף.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 13, 2017 בשעה 06:15

      בננה + 2-3 כפות שמן

  3. רֵעות הגב יולי 7, 2016 בשעה 18:37

    ב"ה

    שלום.

    אין לי מייפל. אפשר להכפיל את הסילאן או להחליף בתרכיז תפוחים?
    או אולי לשים סטיוויה. אבל כמה?
    ועוד שאלה: זה יוצא עוגה או מאפין?
    תודה רבה!

    • עינת שגיא הגב יולי 8, 2016 בשעה 10:39

      אפשר להכפיל את הסילאן, אבל לדעתי זה קצת יפגע בטעם ובמרקם.
      שווה לנסות 🙂

  4. פז הגב ינואר 14, 2014 בשעה 14:09

    שלום
    המאפינס יצאו במרקם דחוס ולא אוורירי… הם לא ממש תפחו… מדוע?
    תודה 🙂

    • עינת שגיא הגב ינואר 16, 2014 בשעה 16:26

      הי פז
      לא יודעת
      האם שינית משהו במתכון ?

      • פז הגב ינואר 22, 2014 בשעה 10:38

        היי עינת
        לא שיניתי כלום… יצא טעים אבל יבש… אולי צריך שמן?

        • עינת שגיא הגב ינואר 22, 2014 בשעה 14:21

          הי פז
          אין צורך בשמן. חמאת הבוטנים מספקת את השומן.
          אולי חמאת הבוטנים שלך היתה סמיכה מדי ?
          באיזו השתמשת ?
          בכל מקרה, בפעם הבאה, אם תוך כדי שאת מערבבת את החומרים לעוגה את רואה שהתערובת יבשה מדי, או קשה מדי לערבוב, תוסיפי עוד קצת רסק תפוחים.

  5. טל הגב אוגוסט 4, 2013 בשעה 05:48

    שלום,
    הפנו אותי אליך ונראה לי שמוצא חן בעיני להיות כאן:-)
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין.
    פתוחה
    טל

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 4, 2013 בשעה 11:07

      כן, טל
      הקמח שאני משתמשת בו הוא קמח כוסמין מלא

  6. מיכל הגב ינואר 13, 2013 בשעה 13:46

    שלום עינת.
    תודה על תשובתך.
    לגבי המייפל:
    יש לי את שלך, האורני.
    אך לא כתוב כמו ללא סוכר/ מופחת סוכר.
    מה דעתך ?
    מיכל

    • עינת שגיא הגב ינואר 13, 2013 בשעה 14:05

      צריך להיות כתוב 100% מייפל טהור
      אם כתוב, אז זה בסדר. זה אומר שאין תוספים

  7. מיכל הגב ינואר 13, 2013 בשעה 00:53

    שלום עינת.
    איזה סוג מיפל ללא סוכר,
    וחמאת בוטנים ללא סוכר?
    האם יש זאת בסופרים?
    אם לא אז איפה קנית?
    האם יש תחליף לסודה לשתיה?
    תודה על תשובותיך.

    • עינת שגיא הגב ינואר 13, 2013 בשעה 07:58

      הי מיכל
      באתר שלי יש רשימת מוצרים שבהם אני משתמשת
      זה הקישור – http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993

      לגבי הסודה לשתיה – לא ידוע לי

  8. לריסה הגב נובמבר 14, 2012 בשעה 17:35

    הכנתי היום כמות כפולה לשתי תבניות אינגלישקייק. יצא מעולה! תודה על המתכונים הבריאים והקלים 🙂

    • עינת שגיא הגב נובמבר 14, 2012 בשעה 18:18

      וואו! איזה כיף 🙂
      תודה על השיתוף!

  9. ליזה הגב ספטמבר 25, 2012 בשעה 04:04

    תודה ענת ,שלחתי לך :-)))

  10. liza הגב ספטמבר 14, 2012 בשעה 09:37

    הי ענת
    מזמן רציתי לשאול אותך,מה אפשר להחליף סילן ? יש פה ריבת תמרים טבעי ,אבל כמובן זה לא אותו טעם כמו סילן וזה גם לא דליל …תודה

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 14, 2012 בשעה 09:55

      הי ליזה
      אפשר להחליף את הסילן במייפל או סירוב אגבה
      אני לא מכירה את ריבת התמרים, אולי זה דווקא כן יכול להתאים?
      אם את יכולה, תשלחי לי תמונה של המוצר ושל החומר במייל
      einat.nt@gmail.com

  11. ניצה הגב אוגוסט 14, 2012 בשעה 15:52

    באפיה רגילה אני משתמשת כמובן באבקת אפיה או קמח תופח רק עכשיו אני מנסה לעבור לתזונה יותר בריאה.
    יש משהו אחר?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 14, 2012 בשעה 17:16

      החומר בקמח התופח שגורם לו לתפוח הוא אבקת אפייה

      אם לבחור בין אבקת אפייה לבין סודה לשתייה, אז עדיף סודה לשתייה – אבל הרבה אנשים לא אוהבים את טעם הלוואי שהיא משאירה

      לצערי אני לא מכירה עוד אופציה להתפחה – אבל זה שאני לא מכירה, לא אומר שהיא לא קיימת 🙂

  12. ניצה הגב אוגוסט 8, 2012 בשעה 21:46

    שלום, קראתי את רוב המרשמם של העוגות (עדיין לא אפיתי) ובכולם את משתמשת בסודה לשתיה, מדוע? מה זה מוסיף? לדעתי לסודה לשתיה יש טעם לואי וגם בעוגות האפויות עם קמח רגיל אני לא משתמשת בסודה לשתיה.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 9, 2012 בשעה 06:55

      הי ניצה
      אני משתמשת בסודה לשתיה לצורך התפחה

      האם את משתמשת במשהו אחר במקום סודה לשתיה ?
      או בלי חומר התפחה בכלל ?

  13. נעמה הגב יולי 14, 2012 בשעה 17:22

    הי, אם אין אפשרות להשתמש בקמח חיטה (מלא או לא מלא – בגלל צליאק), במה כדאי להשתמש במקום?

    • עינת שגיא הגב יולי 14, 2012 בשעה 17:22

      הי נעמה
      לא ניסיתי, אבל אני בטוחה שקמח תמי (קמח ללא גלוטן) יתאים פה

  14. מרינה הגב אפריל 21, 2012 בשעה 12:21

    לכמה מנות יש לחלק את העוגה? כמה קלוריות בערך יש למנה?

    • עינת שגיא הגב אפריל 21, 2012 בשעה 12:26

      הי מרינה
      יצאו לי בערך 12 קוביות
      (תוכלי לראות 9 מהן בתמונה שהעליתי היום בדף)
      הנה קישור לתמונה
      http://on.fb.me/HQvIW5

      לגבי הקלוריות, אין לי מושג. אני לא סופרת קלוריות

  15. אירית הגב אפריל 21, 2012 בשעה 10:27

    היי עינת,

    באיזה גודל תבנית מומלץ להשתמש?

    • עינת שגיא הגב אפריל 21, 2012 בשעה 11:19

      הי אירית
      אני השתמשתי בתבנית מרובעת, 20 על 20
      אבל אפשר גם בעגולה, או באינגליש או בתבנית מאפינס.

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס