¼ כוס חמאת בוטנים ללא סוכר ותוספים מיותרים
¼ כוס סילאן טבעי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 כפות מייפל אמיתי ללא סוכר ותוספים מיותרים
2 חופנים אגוזים שבורים גס
½ כוס תמרים קצוצים גס
כוס קמח מלא
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים מיותרים
כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
רצוי להשתמש בתבנית רחבה (מלבנית או עגולה) ולא עמוקה מדי
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים חמאת בוטנים סילאן מייפל ורסק תפוחים עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והסודה לשתיה.
מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים, כך שלא יהיו גושים.
מערבבים פנימה את האגוזים והתמרים.
יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך.
צפיות 7,539
לפוסט הזה יש 31 תגובות
יצא מעולה!!! נכנס לספר המתכונים שלי, תודה!!!
איזה כיף! 🙂 תודה רבה!
היי
נתקעתי בלי רסק תפוחים ובלי תפוחים לרסק. במה לדעתך ניתן להחליף.
בננה + 2-3 כפות שמן
ב"ה
שלום.
אין לי מייפל. אפשר להכפיל את הסילאן או להחליף בתרכיז תפוחים?
או אולי לשים סטיוויה. אבל כמה?
ועוד שאלה: זה יוצא עוגה או מאפין?
תודה רבה!
אפשר להכפיל את הסילאן, אבל לדעתי זה קצת יפגע בטעם ובמרקם.
שווה לנסות 🙂
שלום
המאפינס יצאו במרקם דחוס ולא אוורירי… הם לא ממש תפחו… מדוע?
תודה 🙂
הי פז
לא יודעת
האם שינית משהו במתכון ?
היי עינת
לא שיניתי כלום… יצא טעים אבל יבש… אולי צריך שמן?
הי פז
אין צורך בשמן. חמאת הבוטנים מספקת את השומן.
אולי חמאת הבוטנים שלך היתה סמיכה מדי ?
באיזו השתמשת ?
בכל מקרה, בפעם הבאה, אם תוך כדי שאת מערבבת את החומרים לעוגה את רואה שהתערובת יבשה מדי, או קשה מדי לערבוב, תוסיפי עוד קצת רסק תפוחים.
שלום,
הפנו אותי אליך ונראה לי שמוצא חן בעיני להיות כאן:-)
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין.
פתוחה
טל
כן, טל
הקמח שאני משתמשת בו הוא קמח כוסמין מלא
שלום עינת.
תודה על תשובתך.
לגבי המייפל:
יש לי את שלך, האורני.
אך לא כתוב כמו ללא סוכר/ מופחת סוכר.
מה דעתך ?
מיכל
צריך להיות כתוב 100% מייפל טהור
אם כתוב, אז זה בסדר. זה אומר שאין תוספים
שלום עינת.
איזה סוג מיפל ללא סוכר,
וחמאת בוטנים ללא סוכר?
האם יש זאת בסופרים?
אם לא אז איפה קנית?
האם יש תחליף לסודה לשתיה?
תודה על תשובותיך.
הי מיכל
באתר שלי יש רשימת מוצרים שבהם אני משתמשת
זה הקישור – http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
לגבי הסודה לשתיה – לא ידוע לי
הכנתי היום כמות כפולה לשתי תבניות אינגלישקייק. יצא מעולה! תודה על המתכונים הבריאים והקלים 🙂
וואו! איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
תודה ענת ,שלחתי לך :-)))
הי ענת
מזמן רציתי לשאול אותך,מה אפשר להחליף סילן ? יש פה ריבת תמרים טבעי ,אבל כמובן זה לא אותו טעם כמו סילן וזה גם לא דליל …תודה
הי ליזה
אפשר להחליף את הסילן במייפל או סירוב אגבה
אני לא מכירה את ריבת התמרים, אולי זה דווקא כן יכול להתאים?
אם את יכולה, תשלחי לי תמונה של המוצר ושל החומר במייל
einat.nt@gmail.com
באפיה רגילה אני משתמשת כמובן באבקת אפיה או קמח תופח רק עכשיו אני מנסה לעבור לתזונה יותר בריאה.
יש משהו אחר?
החומר בקמח התופח שגורם לו לתפוח הוא אבקת אפייה
אם לבחור בין אבקת אפייה לבין סודה לשתייה, אז עדיף סודה לשתייה – אבל הרבה אנשים לא אוהבים את טעם הלוואי שהיא משאירה
לצערי אני לא מכירה עוד אופציה להתפחה – אבל זה שאני לא מכירה, לא אומר שהיא לא קיימת 🙂
שלום, קראתי את רוב המרשמם של העוגות (עדיין לא אפיתי) ובכולם את משתמשת בסודה לשתיה, מדוע? מה זה מוסיף? לדעתי לסודה לשתיה יש טעם לואי וגם בעוגות האפויות עם קמח רגיל אני לא משתמשת בסודה לשתיה.
הי ניצה
אני משתמשת בסודה לשתיה לצורך התפחה
האם את משתמשת במשהו אחר במקום סודה לשתיה ?
או בלי חומר התפחה בכלל ?
הי, אם אין אפשרות להשתמש בקמח חיטה (מלא או לא מלא – בגלל צליאק), במה כדאי להשתמש במקום?
הי נעמה
לא ניסיתי, אבל אני בטוחה שקמח תמי (קמח ללא גלוטן) יתאים פה
לכמה מנות יש לחלק את העוגה? כמה קלוריות בערך יש למנה?
הי מרינה
יצאו לי בערך 12 קוביות
(תוכלי לראות 9 מהן בתמונה שהעליתי היום בדף)
הנה קישור לתמונה
http://on.fb.me/HQvIW5
לגבי הקלוריות, אין לי מושג. אני לא סופרת קלוריות
היי עינת,
באיזה גודל תבנית מומלץ להשתמש?
הי אירית
אני השתמשתי בתבנית מרובעת, 20 על 20
אבל אפשר גם בעגולה, או באינגליש או בתבנית מאפינס.