קציצות קטניות בסגנון קבב

מצרכים:
כוס קטניות מבושלות (אני השתמשתי באזוקי, חומוס ושעועית ברבוניה)
חופן ענק של עלי תרד טריים שטופים
כרישה בינונית פרוסה לחצאי טבעות
3 בצל ירוק קצוץ (לבן + ירוק)
3 כפות קוואקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות רוטב סויה
2 חופנים של אגוזי מלך שבורים גס
כף שמן זית + כף שמן זית
100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים מיותרים
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

לטגן כרישה בכף שמן זית (אש בינונית, סיר מכוסה) עד לריכוך.
אם צריך, אפשר להוסיף מים מדי פעם כדי שלא ידבק.

להוסיף לכרישה את התרד ולהמשיך לאדות (אם צריך, להוסיף מים).

כשהכרישה והתרד מוכנים, לערבב בקערה את כל החומרים.

לטחון חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ולערבב שוב (רצוי עם הידיים כדי לדחוס).

לחמם תנור ל-200 מעלות

ליצור קבבים (או קציצות עגולות, או "המבורגרים") ולהניח בתבנית על נייר אפייה.

למרוח מלמעלה שמן זית (כף לכל הכמות).

להכניס לתנור ל-15 דקות, להפוך את הקבבים ולהכניס לעוד 15 דקות.

12 תגובות על “קציצות קטניות בסגנון קבב”

  1. גם אני אכלתי חלק מהתערובת ככה, בלי לאפות. היא ממש טעימה בתור ממרח.
    יצאו קציצות מעולות. גם לא מתפרקות בכלל.

    יצא ממש ממש טעים, והתערובת בעלת טעם עז. לדעתי, כל פעם שאכין את המתכון הזה, אשאיר חלק בצד.

  2. הי עינת
    הכנו היום את התערובת לקבבים ויצא כל כך טעים שפשוט אכלנו ככה….
    תודה על המתכון הנהדר

  3. היי עינת
    בן דודי היקר הכין לי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד אך הם ממש מתפרקות, מה עושים כדי שזה לא יקרה? אולי שמנו יותר מידי תרד, כמה גרם את שמה על הכמות הזו?
    תודה רבה

    • הי טל
      התרד לא כל כך משנה מבחינת המרקם
      אם הקפדתם על הכמויות של הרטובים מול היבשים
      אולי לא טחנתם מספיק את חצי התערובת עם בלנדר מוט
      צריך לטחון ממש עד לקבלת פירה

  4. הי עינת,
    גיליתי את האתר שלך והוא פשוט מקסים,
    רציתי לשאול לגבי הקווקר, האם אפשר להחליף אותו במשהו דל גלוטן,
    אולי קמח שקדים, מה דעתך?

  5. נרשם…ומיותר להגיד שבקרוב מאוד נכין גם אותו….המממ…מוזר זה לא הופיע בדף שלי…כמעט טהייתי מפספסת את המרשם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים