קציצות קטניות בסגנון קבב
12 תגובות
השארת תגובה
מצרכים:
כוס קטניות מבושלות (אני השתמשתי באזוקי, חומוס ושעועית ברבוניה)
חופן ענק של עלי תרד טריים שטופים
כרישה בינונית פרוסה לחצאי טבעות
3 בצל ירוק קצוץ (לבן + ירוק)
3 כפות קוואקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות רוטב סויה
2 חופנים של אגוזי מלך שבורים גס
כף שמן זית + כף שמן זית
100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים מיותרים
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
אופן ההכנה:
לטגן כרישה בכף שמן זית (אש בינונית, סיר מכוסה) עד לריכוך.
אם צריך, אפשר להוסיף מים מדי פעם כדי שלא ידבק.
להוסיף לכרישה את התרד ולהמשיך לאדות (אם צריך, להוסיף מים).
כשהכרישה והתרד מוכנים, לערבב בקערה את כל החומרים.
לטחון חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ולערבב שוב (רצוי עם הידיים כדי לדחוס).
לחמם תנור ל-200 מעלות
ליצור קבבים (או קציצות עגולות, או "המבורגרים") ולהניח בתבנית על נייר אפייה.
למרוח מלמעלה שמן זית (כף לכל הכמות).
להכניס לתנור ל-15 דקות, להפוך את הקבבים ולהכניס לעוד 15 דקות.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
אולי פטרוזיליה או כל עשב תיבול אחר
או שתנסי בלי 🙂
במה אפשר להחליף את התרד (בבקשה לא מנגולד)?
גם אני אכלתי חלק מהתערובת ככה, בלי לאפות. היא ממש טעימה בתור ממרח.
יצאו קציצות מעולות. גם לא מתפרקות בכלל.
יצא ממש ממש טעים, והתערובת בעלת טעם עז. לדעתי, כל פעם שאכין את המתכון הזה, אשאיר חלק בצד.
הי עינת
הכנו היום את התערובת לקבבים ויצא כל כך טעים שפשוט אכלנו ככה….
תודה על המתכון הנהדר
חחח 🙂
תודה על השיתוף שרה
היי עינת
בן דודי היקר הכין לי את הקציצות והן יצאו טעימות מאוד אך הם ממש מתפרקות, מה עושים כדי שזה לא יקרה? אולי שמנו יותר מידי תרד, כמה גרם את שמה על הכמות הזו?
תודה רבה
הי טל
התרד לא כל כך משנה מבחינת המרקם
אם הקפדתם על הכמויות של הרטובים מול היבשים
אולי לא טחנתם מספיק את חצי התערובת עם בלנדר מוט
צריך לטחון ממש עד לקבלת פירה
הי עינת,
גיליתי את האתר שלך והוא פשוט מקסים,
רציתי לשאול לגבי הקווקר, האם אפשר להחליף אותו במשהו דל גלוטן,
אולי קמח שקדים, מה דעתך?
תודה הדר 🙂 כיף לשמוע
כן. אפשר להחליף בקמח שקדים, קמח חומוס, קמח אורז או כל קמח שהוא נטול גלוטן
נרשם…ומיותר להגיד שבקרוב מאוד נכין גם אותו….המממ…מוזר זה לא הופיע בדף שלי…כמעט טהייתי מפספסת את המרשם.
חג שמח לך !!!! זה חשוד מאד שאין תגובות ניראה לי שכולם בפיקניקים ולא ראו את המתכון שלך.תודה ננסה בקרוב !!!
חחח 🙂 אבל דווקא יש 40 לייקים 🙂