• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

"חביתה" מקמח עדשים / חומוס

מיני קורס מתנה
חביתה טבעונית

כמות לחביתה אחת עבה או 2 חביתות דקות
מחבת נון-סטיק
1/4 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
1/2 כוס מים
בצל ירוק חתוך
(אפשר להוסיף גם פטריות או ירקות אחרים שאוהבים)
מלח פלפל
אופציונלי: קצת כורכום, קצת פפריקה חריפה
ממש מעט שמן זית לשימון המחבת

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם

ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'

מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים בכלל
מוסיפים ירקות ותבלינים ומערבבים שוב

חשוב מאוד – לא לשים הרבה ירקות, כי אז החביתה תתפרק

מחממים שמן במחבת ויוצקים אליה את התערובת
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 2-3 דקות, עד שה"חביתה" מתייצבת
הופכים ומבשלים 2-3 דקות נוספות

צפיות 4,446
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

לחם שטוח זריז

מתכון ללחם שטוח זריז בריא וטבעוני

חומוס ועגבניות בטחינה

מתכון טבעוני חומוס ועגבניות בטחינה

33 תגובות

  1. גלי הגב אוקטובר 6, 2014 בשעה 07:20

    לחביתת החומוס אני מוסיפה טופו רך מרוסק היטב עד כדי מחית וקורט של אב' אפיה, החביתה מגובשת ואפילו טופחת קצת גם יפה וגם טעימה.

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 6, 2014 בשעה 12:08

      תודה 🙂

  2. עידו הגב מאי 22, 2014 בשעה 05:19

    לא משנה מה אני עושה, זה תמיד נדבק והופך לעיסה. ניסיתי גם עם יותר שמן ללא הצלחה.
    מה הטריק?

    • עינת שגיא הגב מאי 25, 2014 בשעה 13:04

      הי עידו
      כדאי להשתמש במחבת "נון-סטיק"
      בנוסף, נסה לחמם טוב את המחבת לפני שאתה מוזג את התערובת פנימה
      השתמש במכסה על מנת שהחום ישמר בפנים והלחות תמנע הדבקה
      עדכן אותי איך יצא 🙂
      עינת

  3. איילת הגב ספטמבר 11, 2013 בשעה 14:39

    איך נראה קמח החומוס במתכון האם הוא דק כמו קמח רגיל? או גס יותר ? אני השתמשתי בקמח חומוס שהוא דק ולא יצא טוב , כמו שציינתי

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 30, 2013 בשעה 17:02

      קמח חומוס נראה כמו קמח רגיל. ממש אבקה.
      אם אני לא טועה, יש קמח חומוס קלוי וקמח חומוס לא קלוי
      לחביתה רצוי להשתמש בקמח חומוס לא קלוי – כמו שנמכר ברשתות המזון
      אם את קונה בחנות תבלינים, כדאי לוודא עם המוכר

  4. עדנה הגב אוגוסט 21, 2013 בשעה 15:01

    ראשית, נכנסתי כדי לפרגן וכדי ליידע שבמסעדות של רשת "גרייג" מציעים גם תפריט טבעוני. היום נכנסתי למסעדה והזמנתי חביתת חומוס. היה טעים מאוד , העניין הוא שלא הכניסו לחביתה בצל ותבלינים פרט למלח. קצת חבל . למרות זאת מצא חן בעיניי להחליף ביצים בקמח חומוס.

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 21, 2013 בשעה 17:05

      תודה עדנה
      אני אוהבת לגוון ומוסיפה בכל פעם שילוב ירקות אחר
      תנסי 🙂 זה ממש פשוט

  5. גלית הגב אוגוסט 10, 2013 בשעה 07:48

    טעים מאוד!
    תודה 🙂

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 10, 2013 בשעה 10:25

      🙂

  6. אסתר הגב יולי 29, 2013 בשעה 09:51

    עשיתי ויצא מעולה!!!(:
    1 כוס מים ל 1 כוס ק. חומוס ותבלינים,
    חביתה ראשונה כמו במתכון,
    שניה הוספתי בצל "מטוגן" אפוי,
    שלישית הוספתי כוסברה,
    רביעית הוספתי שום כתוש.
    את התבלינים פשוט הוספתי לבלילה שנשארה מהקודם וכל אחת בטעם אחר.
    נ ה ד ר !!!!!!
    תודה לך עינת, אני מזה חודשיים מנסה לאט אבל בטוח לשנות א התפריט לטבעוני

    • עינת שגיא הגב יולי 29, 2013 בשעה 13:25

      מעולה 🙂 תודה על השיתוף

  7. טלי הגב יולי 13, 2013 בשעה 20:39

    היום קמח חומוס אפשר לקנות בכל סופר שמכבד את עצמו ויש לו טור שלם של מוצרים לחולה צאליאק סכרת, או סתם לכאלה (כמוני) שבוחרת לאכול אוכל בריא יותר.
    הבובה היחידה שהמוצרים הללו יקרים !!:-(:'(

  8. אילנה הגב יוני 25, 2013 בשעה 11:54

    אין עלייך עינת אנסה ואדווח. ניסיתי הרבה מתכונים שלך ואני ממליצה.

    • עינת שגיא הגב יוני 25, 2013 בשעה 14:18

      תודה אילנה 🙂
      ממתינה לדיווח 🙂

  9. שרון הגב מאי 12, 2013 בשעה 05:28

    ועוד הערה אחרונה – לי יוצא טוב יותר, מעט שחום ופריך יותר, ללא מכסה.

  10. רוני הגב אפריל 21, 2013 בשעה 06:57

    איפה אפשר להשיג קמח חומוס?

    • עינת שגיא הגב אפריל 22, 2013 בשעה 12:20

      בכל חנות טבע. או בחנויות שמתמחות במוצרים ללא גלוטן

  11. שרון הגב אפריל 17, 2013 בשעה 15:07

    ושכחתי… גם עם כף קמח חומוס+כף קמח תירס (במקום 2 כפות קמח חומוס) מגוון וטעים

  12. שרון הגב אפריל 17, 2013 בשעה 15:06

    הי,
    בעקרון יצא לי מעולה.
    כמה הארות מניסיוני:
    1. את המים יש לערבב בהדרגה אחרת נוצרים גושים (עבור רבים זה אולי ברור, אבל לא עבור כולם – לי בפעם הראשונה יצאו גושים כי לא הקפדתי)
    2. גם לי החביתה נדבקה עם כפית שמן, אבל עם כף שמן זה הסתדר
    3. תוספת של חצי חתיכת גבינה צהובה טופו – מאוד מוסיף וטעים!

  13. גלית הגב אפריל 13, 2013 בשעה 07:06

    נסיון ראשון, יצא מעולה!!! תודה 🙂 (ואפילו הקרניבור בבית הסכים עם זה…)

    • עינת שגיא הגב אפריל 13, 2013 בשעה 09:26

      וואו! גדול 🙂

  14. נדיה הגב אפריל 8, 2013 בשעה 10:22

    הייתי רעבה מאד, רציתי לאכול משהו ומהר, וזה בדיוק מה שרציתי והייתי צריכה!
    שמתי קמח חומוס+מים+חצי גזר מגורד+מעט שמן במחבת. עם ה"חביתה" אכלתי עלי בייבי.
    יצא טעיייייייים!
    תודה רבה!!!!!!!!!
    את פשוט אלופה!

    • עינת שגיא הגב אפריל 8, 2013 בשעה 11:42

      מעולה 🙂

  15. רחלי הגב ינואר 9, 2013 בשעה 13:14

    הי
    ניסיתי להכין וזה היה כמעט רבע שעה על הגז ולא התייצב לחביתה עד שהתייאשתי וקישקשתי
    ונהייתה לי עיסה נוזלית קמחית. למה לא התקשה?

    • עינת שגיא הגב ינואר 9, 2013 בשעה 13:15

      מה היה היחס בין המים לקמח?
      כשמעבירים את הבלילה למחבת זה אמור להיראות ממש כמו פנקייק

  16. עדנה הגב נובמבר 13, 2012 בשעה 10:14

    טעים טעים, יאמי!!
    משדרג את הכריכים.

  17. איילת הגב נובמבר 3, 2012 בשעה 19:48

    הי עינת , אני ניסיתי פעמיים להכין חביתת חומוס סליחה אבל זה היה ממש מגעיל, זה גם נדבק למחבת.

    • עינת שגיא הגב נובמבר 4, 2012 בשעה 07:30

      לא נורא איילת
      לא כל המתכונים מתאימים לכולם
      אני מקווה שמצאת לך מתכונים אחרים באתר
      🙂

  18. יואב הגב מאי 21, 2012 בשעה 18:28

    אחרי 2 ניסיונות כושלים עם קמח חומוס כבר חשבתי שזה פשוט לא טעים לי… מסתבר שטעיתי!

    • עינת שגיא הגב מאי 21, 2012 בשעה 19:38

      מעולה יואב! איזה כיף לשמוע 🙂

  19. חגית הגב מאי 10, 2012 בשעה 10:32

    פתרון לקמח חומוס?
    שיש אצלי ואני לא זוכרת בשביל מה…

    • עינת שגיא הגב מאי 10, 2012 בשעה 10:54

      בקמח חומוס אפשר להשתמש בקציצות ופשטידות במקום קמח רגיל

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (59)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (27)
  • ארוחות בוקר (11)
  • חומוס (33)
  • טופו (41)
  • יום העצמאות (31)
  • ירקות (91)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (173)
  • ללא טופו (90)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (43)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (13)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (101)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (43)
  • שעועית (13)
  • תוספות (10)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

פריטטה טבעונית עם תירס

כרובית אפונה ומנגולד

כרובית מנגולד ואפונה ברוטב חמצמץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס