כמות לחביתה אחת עבה או 2 חביתות דקות
מחבת נון-סטיק
1/4 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
1/2 כוס מים
בצל ירוק חתוך
(אפשר להוסיף גם פטריות או ירקות אחרים שאוהבים)
מלח פלפל
אופציונלי: קצת כורכום, קצת פפריקה חריפה
ממש מעט שמן זית לשימון המחבת
מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים בכלל
מוסיפים ירקות ותבלינים ומערבבים שוב
חשוב מאוד – לא לשים הרבה ירקות, כי אז החביתה תתפרק
מחממים שמן במחבת ויוצקים אליה את התערובת
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 2-3 דקות, עד שה"חביתה" מתייצבת
הופכים ומבשלים 2-3 דקות נוספות
צפיות 5,927
לפוסט הזה יש 33 תגובות
לחביתת החומוס אני מוסיפה טופו רך מרוסק היטב עד כדי מחית וקורט של אב' אפיה, החביתה מגובשת ואפילו טופחת קצת גם יפה וגם טעימה.
תודה 🙂
לא משנה מה אני עושה, זה תמיד נדבק והופך לעיסה. ניסיתי גם עם יותר שמן ללא הצלחה.
מה הטריק?
הי עידו
כדאי להשתמש במחבת "נון-סטיק"
בנוסף, נסה לחמם טוב את המחבת לפני שאתה מוזג את התערובת פנימה
השתמש במכסה על מנת שהחום ישמר בפנים והלחות תמנע הדבקה
עדכן אותי איך יצא 🙂
עינת
איך נראה קמח החומוס במתכון האם הוא דק כמו קמח רגיל? או גס יותר ? אני השתמשתי בקמח חומוס שהוא דק ולא יצא טוב , כמו שציינתי
קמח חומוס נראה כמו קמח רגיל. ממש אבקה.
אם אני לא טועה, יש קמח חומוס קלוי וקמח חומוס לא קלוי
לחביתה רצוי להשתמש בקמח חומוס לא קלוי – כמו שנמכר ברשתות המזון
אם את קונה בחנות תבלינים, כדאי לוודא עם המוכר
ראשית, נכנסתי כדי לפרגן וכדי ליידע שבמסעדות של רשת "גרייג" מציעים גם תפריט טבעוני. היום נכנסתי למסעדה והזמנתי חביתת חומוס. היה טעים מאוד , העניין הוא שלא הכניסו לחביתה בצל ותבלינים פרט למלח. קצת חבל . למרות זאת מצא חן בעיניי להחליף ביצים בקמח חומוס.
תודה עדנה
אני אוהבת לגוון ומוסיפה בכל פעם שילוב ירקות אחר
תנסי 🙂 זה ממש פשוט
טעים מאוד!
תודה 🙂
🙂
עשיתי ויצא מעולה!!!(:
1 כוס מים ל 1 כוס ק. חומוס ותבלינים,
חביתה ראשונה כמו במתכון,
שניה הוספתי בצל "מטוגן" אפוי,
שלישית הוספתי כוסברה,
רביעית הוספתי שום כתוש.
את התבלינים פשוט הוספתי לבלילה שנשארה מהקודם וכל אחת בטעם אחר.
נ ה ד ר !!!!!!
תודה לך עינת, אני מזה חודשיים מנסה לאט אבל בטוח לשנות א התפריט לטבעוני
מעולה 🙂 תודה על השיתוף
היום קמח חומוס אפשר לקנות בכל סופר שמכבד את עצמו ויש לו טור שלם של מוצרים לחולה צאליאק סכרת, או סתם לכאלה (כמוני) שבוחרת לאכול אוכל בריא יותר.
הבובה היחידה שהמוצרים הללו יקרים !!:-(:'(
אין עלייך עינת אנסה ואדווח. ניסיתי הרבה מתכונים שלך ואני ממליצה.
תודה אילנה 🙂
ממתינה לדיווח 🙂
ועוד הערה אחרונה – לי יוצא טוב יותר, מעט שחום ופריך יותר, ללא מכסה.
איפה אפשר להשיג קמח חומוס?
בכל חנות טבע. או בחנויות שמתמחות במוצרים ללא גלוטן
ושכחתי… גם עם כף קמח חומוס+כף קמח תירס (במקום 2 כפות קמח חומוס) מגוון וטעים
הי,
בעקרון יצא לי מעולה.
כמה הארות מניסיוני:
1. את המים יש לערבב בהדרגה אחרת נוצרים גושים (עבור רבים זה אולי ברור, אבל לא עבור כולם – לי בפעם הראשונה יצאו גושים כי לא הקפדתי)
2. גם לי החביתה נדבקה עם כפית שמן, אבל עם כף שמן זה הסתדר
3. תוספת של חצי חתיכת גבינה צהובה טופו – מאוד מוסיף וטעים!
נסיון ראשון, יצא מעולה!!! תודה 🙂 (ואפילו הקרניבור בבית הסכים עם זה…)
וואו! גדול 🙂
הייתי רעבה מאד, רציתי לאכול משהו ומהר, וזה בדיוק מה שרציתי והייתי צריכה!
שמתי קמח חומוס+מים+חצי גזר מגורד+מעט שמן במחבת. עם ה"חביתה" אכלתי עלי בייבי.
יצא טעיייייייים!
תודה רבה!!!!!!!!!
את פשוט אלופה!
מעולה 🙂
הי
ניסיתי להכין וזה היה כמעט רבע שעה על הגז ולא התייצב לחביתה עד שהתייאשתי וקישקשתי
ונהייתה לי עיסה נוזלית קמחית. למה לא התקשה?
מה היה היחס בין המים לקמח?
כשמעבירים את הבלילה למחבת זה אמור להיראות ממש כמו פנקייק
טעים טעים, יאמי!!
משדרג את הכריכים.
הי עינת , אני ניסיתי פעמיים להכין חביתת חומוס סליחה אבל זה היה ממש מגעיל, זה גם נדבק למחבת.
לא נורא איילת
לא כל המתכונים מתאימים לכולם
אני מקווה שמצאת לך מתכונים אחרים באתר
🙂
אחרי 2 ניסיונות כושלים עם קמח חומוס כבר חשבתי שזה פשוט לא טעים לי… מסתבר שטעיתי!
מעולה יואב! איזה כיף לשמוע 🙂
פתרון לקמח חומוס?
שיש אצלי ואני לא זוכרת בשביל מה…
בקמח חומוס אפשר להשתמש בקציצות ופשטידות במקום קמח רגיל