מצרכים
4 בצל ירוק (לבן + ירוק) קצוצים
1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת – טחונה בבלנדר מוט
+ 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת – שלמה
2 כפות טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות קוואקר דק
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים יחד
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הקציצות ומכניסים לעוד 15 דקות
צפיות 6,517
לפוסט הזה יש 19 תגובות
המידות של השעועית זה לפני או אחרי הבישול?
אחרי בישול 🙂
שלום,
האם יש צורך להוסיף סודה לשתיה להשריה?
רצוי מאוד *לא* להוסיף סודה לשתייה.
שלום,
טחינה גולמית או טחינה מוכנה?
גולמית
היי 🙂 מאד אהבתי את הרעיון.
כמה קציצות יוצאות?
מאוד תלוי בגודל שלהן
אני הכנתי קציצות בינוניות, ויצאו לי בערך 9
האם אפשר לותר על הטחינה? אני רואה כי בכל הקציצות היא מופיעה ואני לא אוהבת להשתמש בה
צריך להשרות את השעועית?… אני קלולס לגמרי בענייני בישול קטניות (ובישול בכלל…) אבל מאוד רוצה לנסות
הי דנה
כן, צריך להשרות את השעועית ולבשל במשך כשעה וחצי
את יכולה להכין כמות גדולה, ולהקפיא במנות, כך יהיה לך זמין הרבה זמן
או, אם את רוצה לקצר תהליכים, את יכולה לקנות קטניות קפואות של סנפרוסט או חברה אחרת
הן כבר מבושלות. אז צריך רק לבשל כמה דקות במים רותחים
בהצלחה 🙂
וכמה זמן צריך להשרות?…. שעות? ימים? לילות?…
משרים במשך לילה
תודה רבה. ינוסה.
מה יכול להחליף את הקווקר? אני בעניין הדיאטה דלת הגלוטן והקווקר סומן גם הוא כאויב.
את יכולה להשתמש בקמח חומוס , קמח אורז או כל קמח ללא גלוטן
יש קוואקר ללא גלוטן. צריך לוודא שזה מסומן על הקופסה. כעקרון קוואקר לא אמור להכין גלוטן, אבל אם הוא מעובד באותו מפעל שבו מעבדים חיטה, הוא יכול להכיל שרידים של גלוטן.
ברבוניה גם הולך?
לדעתי כל סוג של שעועית הולך