• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

דפי אורז ממולאים בפירה שעועית לבנה

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
דפי אורז ממולאים בפירה שעועית לבנה
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

(8 עלים)

כוס שעועית לבנה מבושלת
בצל קצוץ
שן שום
מלח פלפל
כף שמן זית
כף שמן קוקוס

לקרם פלפלים

קולים פלפל אדום בתנור
טוחנים יחד עם 2 כפות שמן קוקוס
עד לקבלת מרקם חלק
** כששומרים את קרם הפלפלים במקרר הוא מתקשה (בגלל שמן הקוקוס), לכן כדאי להוציא כמה דקות לפני שרוצים להשתמש בו

מטגנים בצל בכף שמן זית להזהבה.
ממש לפני שמורידים מהאש, מוסיפים שום קצוץ, וממשיכים לטגן 2-3 דקות

מצננים

טוחנים את השעועית עם שמן הקוקוס בבלנדר
מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל שחור

מחממים תנור ל-180 מעלות

ממלאים דפי אורז

מרטיבים מעט דף אורז (אפשר מתחת לברז ואפשר בקערה עם מים)
מוציאים ומניחים על מגבת או על נייר מגבת
מניחים ב-1/3 הקידמי של כל דף כף פירה ומסדרים בשורה
מקפלים את צידי הדף פנימה, מקפלים מקדימה, ומגלגלים ל"סיגר"
ממשיכים כך עם כל דפי האורז
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שמשחימים טיפה

** לא להיבהל אם המילוי זולג קצת החוצה תוך כדי אפייה.. **

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

34 תגובות

  1. לאה ניידורף הגב מאי 14, 2017 בשעה 05:33

    כוס שעועית מבושלת, מה הכוונה? כס שעועית יבשה לפני השרייה ובישול או אחרי השרייה ובישול. אחרי הבישול כוס השעועית כבר מכפילה את עצמה או משלשת מבחינת הכמות.מחכה לתשובתך
    בהערכה רבה למתכונייך
    לאה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 14th, 2017 at 05:38

    כוס של שעועית מבושלת – כלומר, שעועית אחרי השריה ובישול

    [Reply]

  2. עדי הגב אוגוסט 20, 2014 בשעה 09:45

    כמה זמן מבשלים את השעועית על הגז? אצלי כבר כמעט שעה ועדיין קשה. אני מפספסת משהו?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 23rd, 2014 at 16:39

    אני בדרך כלל מבשלת שעה וחצי / שעתיים
    ואז משאירה בסיר עד שהמים מתקררים

    [Reply]

  3. עדי הגב אוגוסט 20, 2014 בשעה 09:40

    כמה זמן בישול לשעועית?היא כבר חצי שעה על הגז והיא עדיין קשה. פספסתי משהו?

    [Reply]

  4. נורית הגב נובמבר 26, 2013 בשעה 16:27

    עינת היקרה,
    מדוע כשאני ממלאה דפי אורז הם דביקים . או שנדבקים לצלחת או אחד לשני. אצלך הם נראים קצת שונה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 27th, 2013 at 15:25

    הי נורית
    כששמים אותם אחד על השני הם קצת נדבקים. גם אחרי אפיה. מה לעשות, הם עשויים מאורז לבן, שהוא כמו דבק.
    הכי טוב, להכין ולאכול מיד 🙂

    [Reply]

  5. דפנה הגב אוגוסט 17, 2013 בשעה 07:53

    הכנתי עכשיו עם שעועית אדומה ואפילו הוספתי לתערובת תרד טרי שאידיתי ויצא פשוט מעדן. איך לא זה הרי מתכון של עינת

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 17th, 2013 at 08:04

    🙂

    [Reply]

  6. טל הגב אוגוסט 16, 2013 בשעה 18:41

    הי עינת,
    לא האמנתי שאני אוהב פירה שעועית!!!!!
    יצא מעולה. שידרגתי את הרוטב עם שום ולימון.
    המלית יצאה מדפי האורז …. אבל ליקקתי אותה אז לא היה חסר.
    תודה על מתכונים טעימים ובריאים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 17th, 2013 at 08:07

    🙂
    תודה טל!

    [Reply]

  7. שיר הגב מאי 15, 2013 בשעה 12:08

    הי עינת,

    כמה מעלות התנור?

    תודה,
    שיר

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 15th, 2013 at 12:26

    180 מעלות
    הוספתי במתכון
    תודה 🙂

    [Reply]

  8. עמית הגב מאי 13, 2013 בשעה 11:37

    נראה מדהים והקרם פלפלים בכלל להיט.

    [Reply]

  9. or הגב מאי 13, 2013 בשעה 07:42

    היי
    רציתי לשאול לגבי הדפי אורז, פעם ראשונה שאשתמש
    והם נראים לי קצת גדולים, האם לגזור אותם ואז לגלגל או שיש
    צורך לגלגל עבה?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 13th, 2013 at 12:24

    נראה לי שקנית את הדפים הגדולים :-/

    בקישור הזה את יכולה למצוא הסבר בתמונות איך לקפל אותם
    מקווה שיעזור
    http://sarah.vegan.org.il/vegan-fresh-rolls/

    [Reply]

    or Reply:
    מאי 14th, 2013 at 08:40

    תודה,, בסוף הסתדרתי, יצא נפלא, מיוחד, עשיתי גם עם מחית שעועית , גם ירקות, ועשיתי גם קציצות כוסמת עם חומוס, ולהן אני מחפשת איזשהו מטבל מדליק, יש??
    תודה על הכל בנתיים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 14th, 2013 at 14:26

    רוטב עגבניות חי (ממש כמו שמכינים לג'חנון)?
    ואפשר גם להפוך אותו לסלסת עגבניות אם מוסיפים לו בזיליקום טרי וקצת שום או אולי בצל טרי וטוחנים בבלנדר

    [Reply]

  10. מעיין הגב מאי 8, 2013 בשעה 06:22

    היי עינת,

    רציתי לשאול אפשר שעועית מקופסא ?

    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 9th, 2013 at 13:39

    אפשר, אבל באופן עקרוני רצוי לא להשתמש במזון מקופסת שימורים
    אם כבר, עדיף קפואה

    [Reply]

  11. בר סנה הגב אפריל 13, 2013 בשעה 06:03

    נהניתי מהרעיון והאסטתיקה. את גאונה. מחזקת את ידייך במפעל היקר הזה

    [Reply]

  12. נטע הגב אפריל 6, 2013 בשעה 18:25

    עינת שלום,

    האם משרים את דפי האורז במים לפני הגלגול או שמגלגלים כפי שהם מגיעים והתנור מרכך אותם? תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 7th, 2013 at 13:18

    הי נטע
    את צודקת. לא כתוב במתכון
    צריך להרטיב את דפי האורז לפני שמגלגלים
    אתקן מיד
    תודה!

    [Reply]

  13. סיון הגב אפריל 3, 2013 בשעה 14:50

    היי עינת,
    אני ממש אוהבת את הגישה שלך לתזונה , לאכול אוכל בריא ומזין ואז אין צורך לספור קלוריות ולחשב כל מיני חישובים ומספרים.
    בנוסף באתר שלך יש המון מתכונים טובים, ניסיתי כבר כמה בייחוד המתוקים – ויצא ממש טעים,
    רציתי לשאול בקשר למתכון כאן אם אין בעיה להשתמש בדפי אורז, לפי מה שראיתי בסופר דפי אורז עשויים מאורז לבן, האם יש דפים מאורז מלא?
    תודה רבה,
    סיון.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 3rd, 2013 at 20:12

    תודה סיון 🙂
    לא נתקלתי בדפי אורז מאורז מלא
    אבל האמת, שהכמות שלהם במנה היא די זניחה, מכיוון שבארוחה כזו
    כמות המילוי עולה על כמות דפי האורז
    ולכן, אפשר מבחינתי להשתמש בהם מדי פעם לגיוון

    [Reply]

  14. זמירה הגב יוני 4, 2012 בשעה 13:15

    הי עינת
    חבל שאין כמה קלוריות מכילה כל מנה ואיזה ערכים תזונתיים יש לכל מתכון,
    תודה זמירה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 4th, 2012 at 14:17

    הי זמירה
    מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
    זה ממש לא רלוונטי בעיניי
    העיקר שהמתכון טעים ובריא 🙂

    [Reply]

  15. סימה הגב מאי 20, 2012 בשעה 07:04

    היי:-)
    האם שמן הקוקוס אינו רווי??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 20th, 2012 at 07:06

    הי סימה
    נכון, השומן בשמן הקוקוס הוא רווי ברובו
    אבל הוא לא כמו שומן רווי מהחי
    אלא שומן רווי שדווקא טוב לנו
    הנה קצת על שמן הקוקוס
    http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=367&ArticleID=2918

    [Reply]

    ליאל Reply:
    מאי 20th, 2012 at 18:12

    הי עינת,

    תודה רבה על המתכונים המגוונים והשונים.
    אני אוהבת את המטבח ועוד יותר אוהבת שינויים.
    תרמת לי רבות, בייחוד לאור העובדה שאנו בית צמחוני.

    בנוגע לשמן קוקוס, רציתי להוסיף ולשבחו בהקשר נוסף:
    בעת חימומו הוא איננו מתחמצן בקלות.
    מה שקורה עם יתר השמנים.

    חג שמח ושפע בריאות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 21st, 2012 at 03:53

    תודה רבה ליאל 🙂

  16. גלי הגב מאי 19, 2012 בשעה 22:32

    מה יכול להיות תחליף לשמן קוקוס בתור משהו שירכך את מחית הפלפלים/מחית השעועית?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 20th, 2012 at 03:45

    אפשר להשתמש בשמן זית או טחינה (יצא טעם שונה, אבל עדיין טעים 🙂 )

    [Reply]

  17. ארוחת שבועות קצת אחרת הגב מאי 19, 2012 בשעה 13:31

    […] http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=826 […]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס