דפי אורז ממולאים בפירה שעועית לבנה
34 תגובות
השארת תגובה
מטגנים בצל בכף שמן זית להזהבה.
ממש לפני שמורידים מהאש, מוסיפים שום קצוץ, וממשיכים לטגן 2-3 דקות
מצננים
טוחנים את השעועית עם שמן הקוקוס בבלנדר
מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל שחור
מחממים תנור ל-180 מעלות
ממלאים דפי אורז
מרטיבים מעט דף אורז (אפשר מתחת לברז ואפשר בקערה עם מים)
מוציאים ומניחים על מגבת או על נייר מגבת
מניחים ב-1/3 הקידמי של כל דף כף פירה ומסדרים בשורה
מקפלים את צידי הדף פנימה, מקפלים מקדימה, ומגלגלים ל"סיגר"
ממשיכים כך עם כל דפי האורז
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שמשחימים טיפה
** לא להיבהל אם המילוי זולג קצת החוצה תוך כדי אפייה.. **
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
כוס שעועית מבושלת, מה הכוונה? כס שעועית יבשה לפני השרייה ובישול או אחרי השרייה ובישול. אחרי הבישול כוס השעועית כבר מכפילה את עצמה או משלשת מבחינת הכמות.מחכה לתשובתך
בהערכה רבה למתכונייך
לאה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 14th, 2017 at 05:38
כוס של שעועית מבושלת – כלומר, שעועית אחרי השריה ובישול
[Reply]
כמה זמן מבשלים את השעועית על הגז? אצלי כבר כמעט שעה ועדיין קשה. אני מפספסת משהו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 23rd, 2014 at 16:39
אני בדרך כלל מבשלת שעה וחצי / שעתיים
ואז משאירה בסיר עד שהמים מתקררים
[Reply]
כמה זמן בישול לשעועית?היא כבר חצי שעה על הגז והיא עדיין קשה. פספסתי משהו?
[Reply]
עינת היקרה,
מדוע כשאני ממלאה דפי אורז הם דביקים . או שנדבקים לצלחת או אחד לשני. אצלך הם נראים קצת שונה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 27th, 2013 at 15:25
הי נורית
כששמים אותם אחד על השני הם קצת נדבקים. גם אחרי אפיה. מה לעשות, הם עשויים מאורז לבן, שהוא כמו דבק.
הכי טוב, להכין ולאכול מיד 🙂
[Reply]
הכנתי עכשיו עם שעועית אדומה ואפילו הוספתי לתערובת תרד טרי שאידיתי ויצא פשוט מעדן. איך לא זה הרי מתכון של עינת
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 17th, 2013 at 08:04
🙂
[Reply]
הי עינת,
לא האמנתי שאני אוהב פירה שעועית!!!!!
יצא מעולה. שידרגתי את הרוטב עם שום ולימון.
המלית יצאה מדפי האורז …. אבל ליקקתי אותה אז לא היה חסר.
תודה על מתכונים טעימים ובריאים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 17th, 2013 at 08:07
🙂
תודה טל!
[Reply]
הי עינת,
כמה מעלות התנור?
תודה,
שיר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 15th, 2013 at 12:26
180 מעלות
הוספתי במתכון
תודה 🙂
[Reply]
נראה מדהים והקרם פלפלים בכלל להיט.
[Reply]
היי
רציתי לשאול לגבי הדפי אורז, פעם ראשונה שאשתמש
והם נראים לי קצת גדולים, האם לגזור אותם ואז לגלגל או שיש
צורך לגלגל עבה?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 13th, 2013 at 12:24
נראה לי שקנית את הדפים הגדולים :-/
בקישור הזה את יכולה למצוא הסבר בתמונות איך לקפל אותם
מקווה שיעזור
http://sarah.vegan.org.il/vegan-fresh-rolls/
[Reply]
or Reply:
מאי 14th, 2013 at 08:40
תודה,, בסוף הסתדרתי, יצא נפלא, מיוחד, עשיתי גם עם מחית שעועית , גם ירקות, ועשיתי גם קציצות כוסמת עם חומוס, ולהן אני מחפשת איזשהו מטבל מדליק, יש??
תודה על הכל בנתיים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 14th, 2013 at 14:26
רוטב עגבניות חי (ממש כמו שמכינים לג'חנון)?
ואפשר גם להפוך אותו לסלסת עגבניות אם מוסיפים לו בזיליקום טרי וקצת שום או אולי בצל טרי וטוחנים בבלנדר
[Reply]
היי עינת,
רציתי לשאול אפשר שעועית מקופסא ?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 9th, 2013 at 13:39
אפשר, אבל באופן עקרוני רצוי לא להשתמש במזון מקופסת שימורים
אם כבר, עדיף קפואה
[Reply]
נהניתי מהרעיון והאסטתיקה. את גאונה. מחזקת את ידייך במפעל היקר הזה
[Reply]
עינת שלום,
האם משרים את דפי האורז במים לפני הגלגול או שמגלגלים כפי שהם מגיעים והתנור מרכך אותם? תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 7th, 2013 at 13:18
הי נטע
את צודקת. לא כתוב במתכון
צריך להרטיב את דפי האורז לפני שמגלגלים
אתקן מיד
תודה!
[Reply]
היי עינת,
אני ממש אוהבת את הגישה שלך לתזונה , לאכול אוכל בריא ומזין ואז אין צורך לספור קלוריות ולחשב כל מיני חישובים ומספרים.
בנוסף באתר שלך יש המון מתכונים טובים, ניסיתי כבר כמה בייחוד המתוקים – ויצא ממש טעים,
רציתי לשאול בקשר למתכון כאן אם אין בעיה להשתמש בדפי אורז, לפי מה שראיתי בסופר דפי אורז עשויים מאורז לבן, האם יש דפים מאורז מלא?
תודה רבה,
סיון.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 3rd, 2013 at 20:12
תודה סיון 🙂
לא נתקלתי בדפי אורז מאורז מלא
אבל האמת, שהכמות שלהם במנה היא די זניחה, מכיוון שבארוחה כזו
כמות המילוי עולה על כמות דפי האורז
ולכן, אפשר מבחינתי להשתמש בהם מדי פעם לגיוון
[Reply]
הי עינת
חבל שאין כמה קלוריות מכילה כל מנה ואיזה ערכים תזונתיים יש לכל מתכון,
תודה זמירה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 4th, 2012 at 14:17
הי זמירה
מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
זה ממש לא רלוונטי בעיניי
העיקר שהמתכון טעים ובריא 🙂
[Reply]
היי:-)
האם שמן הקוקוס אינו רווי??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 20th, 2012 at 07:06
הי סימה
נכון, השומן בשמן הקוקוס הוא רווי ברובו
אבל הוא לא כמו שומן רווי מהחי
אלא שומן רווי שדווקא טוב לנו
הנה קצת על שמן הקוקוס
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=367&ArticleID=2918
[Reply]
ליאל Reply:
מאי 20th, 2012 at 18:12
הי עינת,
תודה רבה על המתכונים המגוונים והשונים.
אני אוהבת את המטבח ועוד יותר אוהבת שינויים.
תרמת לי רבות, בייחוד לאור העובדה שאנו בית צמחוני.
בנוגע לשמן קוקוס, רציתי להוסיף ולשבחו בהקשר נוסף:
בעת חימומו הוא איננו מתחמצן בקלות.
מה שקורה עם יתר השמנים.
חג שמח ושפע בריאות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 21st, 2012 at 03:53
תודה רבה ליאל 🙂
מה יכול להיות תחליף לשמן קוקוס בתור משהו שירכך את מחית הפלפלים/מחית השעועית?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 20th, 2012 at 03:45
אפשר להשתמש בשמן זית או טחינה (יצא טעם שונה, אבל עדיין טעים 🙂 )
[Reply]
[…] http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=826 […]