(2 פשטידות אישיות)
200 גרם אטריות אורז מלא (קישור למוצר)
חצי סלסילת פטריות פורטובלו קצוצות (אפשר גם שמפיניון)
בצל קצוץ
2 כפות קמח עדשים או קמח חומוס
מי בישול האטריות (בערך 5 כפות)
** תחליפים לקמח החומוס/העדשים –
150 גרם טופו טחון לממרח חלק
2 חופני קשיו טחונים עם מים למרקם סמיך וחלק
מטגנים בצל (אש נמוכה, סיר מכוסה) עד ריכוך והזהבה קלה.
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.
מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור
מניחים בצד לצינון
מבשלים את האטריות במים לפי ההוראות
מסננים (שומרים חלק ממי הבישול – חשוב מאוד)
מערבבים קמח עדשים/חומוס עם 2 כפות מי בישול האטריות ומוסיפים לאטריות
מוסיפים את הפטריות והבצל לאטריות ומערבבים
מוסיפים שוב מלח ופלפל
מעבירים לתבנית או כלים אישיים
מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה
צפיות 3,744
לפוסט הזה יש 22 תגובות
הי
האם אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח מלא אחר ? ( שיפון,כוסמין )
תודה וחג שמח
לא ניסיתי, אבל נראה לי שכן 🙂
הי עינת
עוד אחת מהפשטידות המהממות שלך!
כמה גרם בחבילת פורטבלו אחת בבקשה? אני לא בארץ…
טנקס
תודה תמר 🙂
אני לא יודעת במשקל. יש בערך 10-12 פטריות בסלסילה
לא מהגדולות. פטריות בגודל שמפיניון.
היי עינת
לאחרונה עברתי לאוכל/מטבח בריא יותר. אני נעזרת במתכונים שלך מאד, ויצאו לי דברים טעימים. ניסיתי את הפשטידה והיא לא הצליחה לי. היא טעימה אך נראה לי שלא היה מספק "חומר" שידביק אותה. שמתי 2 כפות מים לחומוס (במצרכים מוזכרות 5 כפות) ויצא טעים אך משהוא בין איטריות מוקפצות לפשטידה. הייתי רוצה לנסות שוב, עזרתך. תודה ושנה טובה ומתוקה
הי רבקה
העמילן מהאטריות מדביק הכל יחד בנוסף לקמח חומוס
האם השתמשת באטריות שהמלצתי? או בסוג אחר ?
האם המים שהוספת היו ממי בישול האטריות? או מים מהברז?
יכול להיות שכמות המים לא הספיקה
לאיזה גודל תבנית או לאיזה גודל כלים אישיים זה מתאים?
האם ניתן לאפות בתבנית של מאפינס גדולים?
הי רות
כן, בהחלט אפשר לאפות בתבניות מאפינס
כל כך טעים…פטריות הן הבשר של הטבעונים
היי עינת,
האם יש אפשרות להחליף את הפטריות במשהו אחר?
אפשר לוותר עליהן ולהוסיף עוד בצל
אתר ממש מדהים ויעיל לטבעונים
המון תודה על המתוכנים אני הולכת לנסות להכין היום את הפשטידה. לטבחית מאותגרת שכמוני המתכונים שלך נשמעים ממש קלילים. תחזיקו לי אצבעות 🙂
תודה אפרת 🙂
אני מחכה לדיווחים D:
עוד פשטידה טעימה למאגר… תודה!
מעולה 🙂 תודה על השיתוף יואב 🙂
אפשר להשתמש באטריות רגילות וקמח רגיל?
כן דינה. אין שום בעיה
מה זה קמח חומוס ,האם ניתן להכינו בעצמי או רק בחנויות ואיזה?
תודה רותי
הי רות
אני מניחה שאפשר להכין קמח חומוס אם יש לך מעבד מזון טוב
אם לא, אפשר אולי להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים ולטחון אותם
ואם את קונה, לא ככ משנה איזה, רצוי אורגני
קמח חומוס קונים בניצת הדובדבן או בטבע עדן מרקט. הבנתי שלא ניתן לטחון גרגירי חומוס לא מבושלים, מהם עושים את הקמח באמצעים ביתיים, שכן הם מאד קשים. קמח כוסמת ניתן לעשות בבית. יש גם קמחים אחרים ללא גלוטן שניתן לקנות בחנויות.
תודה על המידע חנה 🙂
דיברתי על לטחון גרגירי חומוס מבושלים, לא יבשים
פינגבק: ארוחת שבועות קצת אחרת