1/4 כוס אורז מבושל
+ 1/2 כוס אורז מבושל
50 גרם טופו
3 בצל ירוק – רק החלק הלבן קצוץ
מלח פלפל מעט אבקת צ'ילי
בזיליקום וטימין יבשים
כף שמן זית
לממרח אפונה לימוני
כוס אפונה טרייה או קפואה מבושלת
2 אגוזי מלך קצוצים
מיץ מחצי לימון עסיסי במיוחד
כף שמן זית
מלח, פלפל
טוחנים את מרכיבי הממרח בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד
מכינים קציצות
טוחנים יחד 1/4 כוס אורז + טופו
מערבבים עם יתרת האורז הבצל והתבלינים
יוצרים כדורים
מניחים בתבנית על נייר אפייה
מורחים מעט שמן מלמעלה
ומכניסים לתנור ל- 20 דקות
צפיות 2,051
לפוסט הזה יש 17 תגובות
היי,
לכמה מנות הכמויות האלה מספיקות? נראה נוראה מעט…:-)
הי עפר
וואו, זה היה מזמן 🙂 אני לא זוכרת
אבל אם תכפיל את הכמויות תצא לך כמות של לפחות 15 קציצות לדעתי
שבת שלום
הכנתי מאורז מעורב, יצא יפה מאוד.
קצת התייבש באפיה…
קיבלתי שבחים. עדיף לאכול את זה חם…
מעולה! תודה 🙂
כדי שלא יתיבש באפיה, אפשר למרוח מעט שמן זית מלמעלה
הי עינת,
התאהבתי באתר שלך:-)האורז הוא אורז מלא?
אפשר להכין את הקציצות מאורז פרא מעורב?
תודה טל 🙂
בהחלט מלא
ובהחלט אפשר להשתמש באורז פרא
הי עינת , מה אפשר לשים במקום הטופו?
אפשר אולי לוותר עליו, ולהוסיף עוד קצת אורז
ולטחון הכל עם בלנדר מוט
הי עינת
מעורר תיאבון!
האם הכונה לגרגרי אפונה או לתרמילים ארוכים?..י
תודה
הי שוש
הכוונה היא לגרגירי האפונה
יצא מעולה! תודה
איזה כיף 🙂 תודה!
בעניין האורז במתכון לא תוקן ולא ברור
1/4 אורז מבושל?
1/2 אורז מבושל?
מה ההבדל?
הי יעל
אין הבדל
תראי במתכון עצמו
1/4 כוס אורז טוחנים יחד עם הטופו
ו-1/2 כוס מוסיפים בלי לטחון
עינת היי
מה ההבדל בין "אורז מבושל" חבין "אורז מבושל-שלם"[ראי רשימת החומרים]
תודה רבה
יונית
הי יונית
זו טעות.
תיקנתי
תודה 🙂
פינגבק: ארוחת שבועות קצת אחרת