קציצות טופו וקטניות

קציצות טופו וקטניות

מצרכים:
1/4 כוס עדשים חומות מונבטות
1/4 כוס מאש מונבט
75 גרם טופו
חופן אגוזי מלך
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית מלאה
בצל בינוני
מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומעט כורכום
שמן זית למריחה

אופן ההכנה:
לטחון בבלנדר: בצל, עדשים, מאש, טופו ואגוזים
להעביר לקערה
להוסיף קווקר, טחינה, תבלינים
ולטחון חצי מהתערובת בבלנדר מוט
לחמם תנור ל-200 מעלות
ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
בעזרת מברשת למרוח מלמעלה מעט שמן זית
להכניס לתנור ל-20-30 דקות, או עד שהקציצות משחימות
באמצע הזמן אפשר להפוך את הקציצות כדי שישחימו משני הצדדים

19 תגובות על “קציצות טופו וקטניות”

  1. שלום , אני חדשה בכל מה שקשור לצמחונות וטופו … אני כרגע צמחונית ומעוניינת במתכוני קציצות
    של טופו עם עדשים , ירקות , … נחמד לי מאוד המתכונים החדשים האלה הרבה יותר קליל .
    תודה חני.

  2. היי עינת הקציצות האלה נראות מפתות מאוד. כמה זה 1/4 גוש טופו בגרמים? יש כל מיני גדלים של גושים. תודה

  3. שלום רב
    מה ההבדל העקרוני בין עדשים שחורות, אדומות,חומות, ירוקות?
    העדשים האדומות חצויות, לכן אי אפשר להנביט. משנה?
    האם הערכים נשמרים בבישול?
    תודתי
    ציונה

    • הי ציונה
      אין ממש הבדל עקרוני בין העדשים, חוץ מהצבע
      ואולי זמן בישול/הנבטה

      אפשר להנביט גם אדומות – אני מנביטה
      אבל צריך לקנות שלמות ולא חצויות
      (בדרך כלל האורגניות הן שלמות, תלוי של איזו חברה)

  4. אהלן עינת.
    עוד לא בישלתי אבל כבר שמח לי בלב לפגוש אותך ואת מתכונייך. הולכת לעשות את הקציצות. תודה ושבת שלום.

  5. היי עינת ותודה מראש!!
    אני חדשה בהנבטת קטניות… האם עלי לבשל את הקטניות המונבטות במתכון זה? או שמספיק להן האפייה בתנור?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים