ללא שמן, ללא סוכר מעובד וללא ביצים
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
1/4 כפית מלח
כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר
10-12 דובדבנים מרוסקים עם חצי כוס מים בבלנדר (סהכ כוס רסק דובדבנים)
תבנית אינגליש קייק
**הערה**
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג'ית
אם רוצים עוגה יבשה, צריך לשחק עם הכמויות של הקמח מול הנוזלים
לדוגמא: כוס וחצי קמח ורק חצי כוס מיץ דובדבנים
לשמן תבנית
לחמם תנור ל-180 מעלות
לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו
להוסיף רסק תפוחים, סילאן ורסק דובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
להעביר לתבנית משומנת
להכניס לתנור למשך 40 דקות
(אחרי 20 דקות בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא מהתנור
אם עדיין רטוב, מכניסים לעוד 10 דקות ובודקים שוב וחוזר חלילה עד שהעוגה מוכנה)
לפוסט הזה יש 63 תגובות
הכנתי עם מיץ תפוזים במקום הדובדבנים, הפעם הראשונה שאפיתי בחיי, יצא 'פאדג'י' וטעים מאוד… תודה !
איזה כיף ! תודה צחי 🙂
את חושבת שאוכל להוסיף קוקוס טחון לבלילה ?
לדעתי בהחלט כן 🙂
האם אפשר להחליף את הרסק תפוחים לרסק בננות? ואם כן אותה כמות ?
מניחה שכן. אבל לא ניסיתי בעצמי
אפשר להחליף את קמח הכוסומין (אין לי כרגע בבית…) בקמח רגיל ? ואם כן באיזו כמות ?
אפשרי בהחלט. לדעתי אותה כמות
הי ותודה על המתכון.
הצבע של העוגה והטקסטורה משגע.
ללא דובדבנים ועם חצי כוס סילאן במקום רבע העוגה עדיין רחוקה מלהיות מתוקה.
הי הילה
מתוק זה מאוד אינדיבידואלי
בפעם הבאה נסי להוסיף פרי אחר במקום הדובדבנים
כדי לקבל את הסוכר מהפירות
היי עינת
הכנתי את העוגה ויצא מצויין!
המון תודה
קרן
איזה כיף!
תודה קרן 🙂
פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלך
והמתכון נראה מעולה
רק רציתי להגיד שחבל שאין לך כפתור לפינטרסט
כי ככה אני שומרת את המתכונים המעודפיים עליי
(כבר הולכת לחממם את התנור!)
תודה אנה!
אפשר להכין ללא הדובדבנים?
אפשר, אבל רצוי להוסיף נוזל אחר במקום
מה אפשר לשים במקום כוסמין?
אני מניחה שאפשר להשתמש בכל קמח אחר
הי עינת,
אפשר לשים פטל או אוכמניות במקום דובדבנים או לוותר על הדובדבנים?
אם אפשר לשנות אז כדאי להוסיף ממתיק????
תודה טל
הי טל
אני מניחה שאפשר. לא ניסיתי בעצמי
בעניין ההמתקה – זה מאוד אינדיבידואלי
אני ממליצה לא להוסיף ממתיק בפעם הראשונה שמכינים ולבדוק אם העוגה מספיק מתוקה
בכמה תפוחים להשתמש במקום רסק התפוחים?
תפוח אחד מספיק
איזה כיף למצוא מתכון כזה!
אני טבעונית חדשה וגם סופרת נקודות…
//
יצאה לי עוגה בצבע שחור…במקום חום
מאוד מוזר….
המרקם מהמם, רק לא מתוקה מספיק
נראה לי שיהיה מהמם ממש להוסיף אגוזים,
למרות שאז תהיה קצת יותר משמינה….
תודה שרון 🙂 איזה כיף שאהבת!
אפשר בהחלט להוסיף אגוזים
היא לא תהיה ככ שמנה, כי קחי בחשבון שהאגוזים מתפזרים
על כל העוגה, כך שבפרוסה יצא לך אולי אגוז אחד 🙂
לגבי המתיקות – את יכולה אולי להגדיל את כמות הסילאן
או למרוח ציפוי מתוק, מטחינה מייפל וקקאו
הי
המרקם יצא מדהים אך העוגה לא מתוקה אפילו טיפטיפה, אפילו מרירה…
שמתי לב שאין סוכר אז בטח המתיקות הייתה אמורה לבוא מהרסק והסילאן?
איפה שגיתי?… בד'כ אני לא פשלנית עוגות…
תןדה תודה
הי תמר
זה מאוד תלוי במתיקות שאת רגילה אליה
לי אישית זה מספיק מתוק
אבל בפעם הבאה את יכולה באמת להוסיף עוד קצת סילאן
בכל מקרה, כדי לא לאבד את מה שכבר הכנת
את יכולה למרוח ציפוי מלמעלה מ- :
כף טחינה גולמית
3 כפות סילאן או מייפל
וכפית שטוחה קקאו
לערבב טוב טוב ולמרוח מלמעלה 🙂
אהלן עינת. הכנתי את העוגה והיא יצאה נחמדה מאוד בעיני, אך כלל לא מתוקה. מה שגרם לכך שהכנתי אותה ביום חמישי לשבת והיא נשארה כמעט בשלמותה היום… חשבתי להפוך אותה לכדורי ״שוקולד״. יש לך רעיון מה להוסיף כדי שיצא טעים?
הי שירה
את יכולה להוסיף קצת מייפל או סילאן
הוספתי כף מייפל והעוגה עדיין לא יצאה מספיק מתוקה. היא גם לא ממש יצאה פאדג'ית אלא יבשה אחרי כ-30 דק' בתנור.
מוזר. לי היא יצאה ממש נימוחה בפנים.
חבל :-/
עשיתי אותה עם קמח מלא, לא מומלץ, יצא טעם מוזר של עוגה לא מומלצת ובלי שום קשר מבחינת המתיקות הייתי מציעה להוסיף יותר סילאן כי הקקאו מאוד דומיננטי
תודה על השיתוף אילנית
הכנתי עם קפה במקום דובדבנים ויצא לי לא מתוק בעליל…. וגם הטעם של הקקאו יצא מודגש מדי. מה את ממליצה להוסיף/לשנות כדי שיצא מתוק יותר?.. חוץ מזה המרקם היה בדיוק כמו שצריך.
הי דנה
קודם כל, תודה על השיתוף 🙂
נכון, בגלל הטעם המר של הקפה כדאי להשתמש ביותר ממתיק
הייתי מגדילה אולי את כמות הסילאן
או, לחילופין, ממתיקה את הקפה לפני שמוסיפה לעוגה
את כמות הקקאו אפשר להוריד ל-3 כפות
אני נתקלתי באותה הבעיה בדיוק. הוספת הקפה גרמה לעוגה להיות מרירה. היא גם לא יצאה פאדג'ית אלא די דחוסה. אם מחליפים את הדובדבנים בקפה יש להוסיף כוס נוזלים או חצי כוס? או שאולי יש לקצר את זמן האפיה ולא לחכות עד שקיסם יוצא נקי?
לדעתי פשוט להמתיק את הקפה
או להוסיף יותר סילאן
מייפל הכוונה
כל כך הרבה תגובות אבל אף לא אחת על העוגה. אז לא מזמן העוגה יצאה מהתנור ויצאה מעדן. בפעם הבאה אוסיף מייל כמו בלינק ששלחת כדי שמעט תהיה מתוקה. אין על המתכונים שלך עינת. תודה על הגיוון התמידי.
באמת התחלתי לתהות אם רק לי היא היתה טעימה 🙂
תודה על השיתוף דפנה!
סופסוף מישהי רצינית שמשתפת מתכונים שבאמת(!) בלי סוכר(אפילו חום) או אבקת אפיה ושאר מרעין בישין. תודה רבה ברוכה תהיי.
תודה 🙂
אם אתה נמנע מלהשתמש באבקת אפייה רגילה יש אבקת אפיה ללא אלומיניום – אם זה טוב…
היי, מאיפה משיגים רסק תפוחים?
אפשר פשוט לשים תפוחים בבלנדר?
כן, בוודאי שאפשר
אבל רק אם יש בלנדר ממש טוב שיהפוך את התפוח לפירה
את רסק התפוחים שלי אני קונה ב"עדן טבע מרקט"
אני מניחה שאפשר להשיג בכל חנות טבע
http://bit.ly/z7Sum2
אין לי מילים. מקסים. עושה אותה מייד !!!
מחכה לשמוע דיווחים 🙂
פינגבק: ד-דו-דוב-דובד-דובדנ-דובדבנים! | טל השף הצעיר
שומרת האתר למועדפים. מעוניינת במתכונים טיבעוניים ללא גלוטן. האם אפשר להחליף את קמח הכוסמין למשהו אחר? כגון ק' חומוס, שקדים,,,,? בברכה, נונה
הי נונה
ברוכה הבאה 🙂
לא ניסיתי עם קמח אחר, ולכן לא יכולה להמליץ
מה עם קמח תמי? הבנתי שהוא מצוין לאפייה
נראה מעולה 🙂 מה זה קמח תמי ???
קמח תמי הוא קמח שעשוי מדגנים שלא מכילים גלוטן
לרגישים או צליאקים
ננסה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ניאה ממש טעים!!!!!!!!!!!!!!!
🙂
טוב נשברתי. איך אומרים קוסמין באנגלית?
spelt 🙂
תודה מותק, מתכון מושלם, העוגה כבר בתנור!!! הוספתי חצי כוס מים ו15 דודבנים טריים מעוכים, לא בא לי לשטוף את הבלנדר..
🙂
חח מצחיקה 🙂
מחכה לשמוע איך יצא!
מה גודל התבנית? זו תבנית אינגליש קייק?
כן, עירית. כתוב שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק 🙂
תודה. פספסתי את זה. אולי כדאי להוציא את עניין התבנית ליד החומרים ולא כהערה אגבית בתוך הטקסט.
צודקת. טופל 🙂
תודה
וואו נראה מדהים!! חייבת להכין למשפחה :))
ספרי איך יצא 🙂