• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגת שוקולד דובדבנים וחמאת בוטנים

מיני קורס מתנה

 

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

 

 

כוס ורבע קמח כוסמין מלא

1/4 כוס סילאן

1/4 כפית מלח

כפית סודה לשתיה

3 כפות קקאו

תפוח

3-4 דובדבנים

 

להוספה בסוף – 1/4 כוס חמאת בוטנים

 

תבנית פיירקס מלבנית קטנה

 

לשמן תבנית

לחמם תנור ל-180 מעלות

 

לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

לטחון בבלנדר תפוח ודובדבנים עם 1/4 כוס מים עד לקבלת פירה חלק

להוסיף לפירות סילאן ולערבב

להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה

 

כשתערובת העוגה מוכנה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקפלים פנימה עם מזלג – לא יותר מדי, כדי ששתי התערובות לא יתאחדו לאחת

 

 

מעבירים לתבנית משומנת

 

מכניסים לתנור למשך 30 דקות

 

(אחרי 20 דקות בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא מהתנור. אם עדיין רטוב, מכניסים לעוד 10 דקות ובודקים שוב וחוזר חלילה עד שהעוגה מוכנה)

 

 

צפיות 476
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

שוקולד ביתי

מתכון ללבבות שוקולד טבעוניים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אלטרנטיבית (ללא קמח וללא תוספת סוכר)

עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

עוגיות בוטנים טבעוניות וטעימות לפסח

פאדג'יות

פאדג'יות

סופגניות טבעוניות ובריאות

סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

כדורי תמרים ואגוזים

כדורי תמרים, שקדים וקקאו טבעוניים

16 תגובות

  1. נטע הגב אוקטובר 27, 2016 בשעה 18:19

    אם אני משתמשת רק ברסק תפוחים (במקום תפוח ודובדבנים) כמה רסק צריך? צריך עדיין להוסיף מים?

  2. נטע הגב אוקטובר 7, 2016 בשעה 14:44

    אפשר לוותר על הדובדבנים? או להחליף למשהו אחר? פרי או נוזל?

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 9, 2016 בשעה 07:41

      לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר להחליף אותם בפרי אחר

  3. טויבא הגב נובמבר 12, 2013 בשעה 09:46

    תודה, יופי של מתכון!
    כדי לעשות אותו עוד יותר בריא, הוספתי תמרים במקום הסילאן (ריסקתי בבלנדר עם תפוח ושזיפים שלקחתי במקום דובדבנים)

    • עינת שגיא הגב נובמבר 12, 2013 בשעה 21:05

      מעולה 🙂 תודה!

  4. מיכל הגב ינואר 13, 2013 בשעה 13:51

    היי.
    לגבי שילוב תפוח + דובדבנים.
    מהי אלטרנטיבה לדובדבנים?
    פשוט אין לי אותם בבית ואני רוצה להכין אותה.

    • עינת שגיא הגב ינואר 13, 2013 בשעה 14:05

      הכנתי עם תותים ויצא מאוד טעים 🙂

  5. עדי הגב יולי 23, 2012 בשעה 14:22

    היי עינת,
    ניסיתי שוב את המתכון אבל הפעם במקום דובדבנים ותפוח (כי נגמרו הדובדבנים 🙁 )
    השתמשתי במנגו ומיץ מתפוז סחוט במקום מים

    יצא ממש טעים
    שווה לנסות 🙂

    • עינת שגיא הגב יולי 23, 2012 בשעה 17:16

      רעיון מצוין! תודה על השיתוף 🙂

  6. עדי הגב יולי 15, 2012 בשעה 13:14

    היי עינת 🙂
    העוגה מעולה
    המרקם ממש מיוחד וכזה כבד אבל במובן הטוב של המילה- שמרגישים את העוגה כשאוכלים אותה וגם אחרי וזה לא מהדברים שפשוט מנשנשים ושוכחים שאכלנו.
    אני אישית עושה את התוכנית של שומרי משקל אז שקלתי ומדדתי ובדקתי את כל החומרים ויוצא שאם מחלקים את העוגה ל- 3 טורים ו- 6 שורות שזה 18 חתיכות גדולות ויפות אז יוצא לי שפרוסת עוגה זה 2 נקודות שזה ערך נקודתי מעולה לפינוק, במיוחד שהוא משביע ככה.
    אם אני אוכלת פרוסה כזאת לארוחת בוקר עם כפית קונפיטורה מעל ואספרסו אני שבעה עד הצהריים.

    שוב, מתכון מעולה מכל הבחינות!
    וכולם השתגעו על זה
    אמא שלי אוכלת רק טיבעי אז לרוב היא לא היתה טועמת מדברים שאני עושה ועכשיו הראתי לה בדיוק במה השתמשתי והיא מיד חטפה 🙂
    כל פרוסת עוגה עטפתי בנפרד בניילון נצמד כדי לא "ליישר" כשאני חותכת פרוסה וככה גם אני יכולה לשים פרוסת עוגה בתיק וככה גם חילקתי ממנה בקלות.
    אמא שלי אוהבת לשתות קפה בקאנטרי עם חברות שלה שם ותמיד חסר לה משהו לנשנש ליד אז עכשיו כל יום יש לה פרוסת עוגה שלך בתיק 🙂

    אני אישית חסר לי יותר מתיקות בעוגה אבל ממש רק טיפה כי הטעמים שלי עוד לא חזרו למצב הטיבעי שלהם שקורה אחרי כמה זמן של אכילה טיבעית, ראיתי את זה קורה אצל אמא שלי, הכל מתוק לה מלוח לה.. הכל ממש חזק לה וזה מעולה, ככה טועמים יותר דברים בכל ביס 🙂
    קיצר אז נכון להיום זה עוד חסר לי אבל אני בדרך.. לאט לאט. את הנשימה שלי קיבלתי כשהפסקתי לעשן ואת הטעם שלי אני אקבל בשלמותו בהדרגה עם התהליך.

    תודה לך על המתכון ותמשיכי ליצור.. ♥

    • עינת שגיא הגב יולי 15, 2012 בשעה 13:23

      אוי, עדי איזה חמודה את 🙂

      תודה רבה רבה על השיתוף!
      זה מחזק אותי מאוד!

  7. אירית הגב יוני 23, 2012 בשעה 22:43

    נראה אחלה, תודה עינת! ינוסה!

  8. חני הגב יוני 22, 2012 בשעה 12:35

    אפשר בבקשה לשאול כמה קלוריות בפרוסה ? העוגה נראית מעולה.

    • עינת שגיא הגב יוני 22, 2012 בשעה 13:59

      תודה חני 🙂
      אני לא מתעסקת בקלוריות ולכן לא בדקתי

  9. חגית הגב יוני 22, 2012 בשעה 09:41

    נראה יופי!
    כל-כך מטע מרכיבים- נפלא.
    אנחנו קוראים לעוגה כזו-
    עוגת שיש.
    יש לי עוד להכין את העוגה הקודמת, וזה יקרה היום.

    • עינת שגיא הגב יוני 22, 2012 בשעה 10:55

      נכון, גם אצלנו היתה עוגת שיש 🙂
      זו הרבה יותר טעימה מהקודמת. ממליצה להכין אותה 🙂

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס