מי אני

עינת שגיא

היי, אני עינת שגיא – מדריכה לתזונה טבעית משנת 2010.
למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".

בשנים האחרונות עזרתי כבר לאלפי אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים. 
אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

אני גם לא מאמינה באיסורים ודיאטות. אני מאמינה שתזונה מאוזנת באופן אוטומטי מספקת את הגוף ומפחיתה משמעותית (ולפעמים גם מעלימה לגמרי!) את כל החשקים הבלתי נשלטים שלנו.

קצת רקע

פעם הייתי ממליחה את האוכל עוד לפני שטעמתי, שותה ליטר קולה ביום במקום מים, 7 כוסות נס קפה עם 3 כפיות סוכר, הסלטים היחידים שאכלתי היו ברוטב מיונז, לחם עם חמאה, טוסט עם גבינה צהובה 30% שומן (כמובן מרוח בחמאת שום). המנה האהובה עליי הייתה פסטה בארבע גבינות ושמנת! מה עוד? שניצל, אורז לבן, לחם לבן, חצילים מטוגנים, צ'יפס, תפוצ'יפס, פיצות, בורקסים, עוגות, נקניקים, גבינות שמנות ועוד ועוד בקושי אכלתי ירקות ופירות ותמיד תמיד סיימתי ארוחה עם קינוח – חפיסת שוקולד! 

כל החיים סבלתי ממיגרנות כרוניות שהפריעו לי בכל תחום בחיים, הייתי אנמית וחלשה וסבלתי מהתעלפויות חוזרות, לא ישנתי בלילות, בגיל 30 הכולסטרול שלי כבר היה בשמיים וכל החיים הייתי בדיאטות.

אחרי שחזרתי עם 20 קילו עודף משנה בחו"ל, החלטתי שהפעם, במקום לעשות עוד דיאטה, אני לומדת את זה לעומק. הלכתי ללמוד 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".

תוך כדי הלימודים היו לי תקופות של כעס ותסכול כשהבנתי כמה מעט אנחנו יודעים על האוכל שלנו.

הדברים שגיליתי שם היו מסעירים וממש הרגשתי שעבדו עליי. שמכרו לי לוקשים כל החיים. ופשוט רתחתי. רתחתי עד כדי כך, שפיתחתי אנטי לתזונה הבריאה. אחרי שנה וחצי בערך בלימודים (מתוך 3 שנים), פשוט הרגשתי מוצפת, שאני לא יכולה להכיל יותר.

נכנסתי לתקופה של מרד, ואחרי שסיימתי את הלימודים, פשוט פרקתי כל עול. חזרתי לאכול את כל מה שאכלתי קודם. התרחקתי מהתזונה הבריאה, כי לא יכולתי להכיל את הכעס. הרגשתי שכל מה שידעתי על תזונה הוא שקר. ובמשך יותר משנה לא קראתי תזונה, לא עבדתי עם אנשים, לא רציתי שום דבר עם העולם הזה.

אחרי שנה, עדיין הייתי מתוסכלת ש'בזבזתי' 3 שנים מהחיים ונשארתי בלי כלוםוהתחלתי תהליך אצל קואוצ'רית, כדי להבין מה לעשות עם החיים שלי.

בתהליך האימון שעברתי גיליתי מחדש את התשוקה לעולם התזונה, והתחלתי להתעניין בו שוב. הלכתי לכל מיני סדנאות בישול בריא, הכרתי מזונות חדשים, טעמים חדשים, הלכתי להרצאות, הכרתי אנשים שמתעניינים בתזונה בריאה, התחלתי להיות יצירתית בבישולים שלי. ואז גם הקמתי את אתר המתכונים, וככל שהיו יותר תגובות כך היה לי חשק לנסות עוד ועוד דברים חדשים, ולהעלות לאתר. הרגשתי שאני עוזרת לאנשים להתאהב באוכל בריא. זה נתן לי דרייב ומוטיבציה להמשיך. התחלתי ללוות אנשים באופן אישי, העברתי סמינרים וסדנאות בישול ופיתחתי את המוצרים הדיגיטליים שלי.

בעקבות השינוי התזונתי שעברתי, חלו כמה "תופעות לוואי" חיוביות –

המיגרנות הכרוניות שלי נעלמו לגמרי
התחלתי לישון טוב בלילות
ערכי הברזל שלי עלו והתאזנו
ערכי הכולסטרול שלי ירדו והתאזנו
ועל הדרך נפטרתי מ-15 קילו מיותרים!

אני יודעת שאנחנו לא חיים בבועה, לא חיים על אי בודד. אני בחורה עירונית. נולדתי וגדלתי בחיפה וכבר יותר מ-25 שנה גרה בתל אביב ואזור המרכז, ואוהבת את זה!
מצד אחד, אני רוצה לשמר את אורח החיים שלי, ומצד שני אני רוצה לשפר את איכות החיים ולאכול בריא יותר. ולכן, הגישה שלי היא שאוכל בריא צריך להשתלב בחיים שלנו, ואנחנו לא צריכים לשנות את החיים מקצה לקצה רק כדי לאכול בריא יותר. לא צריך לעשות שמיניות באוויר כדי לאכול בריא. הכל נמצא לנו מתחת לאף. אצל הירקן, או במכולת השכונתית. זו הסיבה גם שרוב הכלים שאני נותנת, הם פשוטים, פרקטיים וקלים מאוד ליישום ביום-יום העמוס והלחוץ שלנו.

ואגב, אני רוצה לגלות לך סוד קטן… 

זה שלמדתי 3 שנים תזונה טבעית וזה שאני עוזרת לאחרים לעשות את השינוי כבר יותר מ-10 שנים, זה ממש לא אומר שהתהליך שלי נגמר. אני בעצמי גם כל הזמן מתמודדת עם הצורך לאכול בריא מצד אחד, והצורך להרגיש חופשייה ולאכול מה שבא לי, מצד שני (אוהבת ממש אוכל!! ואוהבת לאכול במסעדות…).
יש תקופות שאני מצליחה יותר ויש תקופות שאני מצליחה פחות. כל הכלים שסיגלתי לעצמי בשנים האחרונות עוזרים לי לשלב את התזונה הבריאה בחיים שלי, ולנהל את האכילה שלי במקום שהיא תנהל אותי.

את הכלים האלה אני מעבירה הלאה לעוד אנשים שרוצים לשלב את התזונה הבריאה בחיים שלהם, מבלי להרגיש מקופחים, מתוסכלים ורעבים ומבלי להרגיש שהם במאבק.

כלים שמקצרים תהליכים וזמנים
כלים שמקלים על ההתנהלות היום-יומית
כלים שעושים סדר
כלים שעוזרים לשמור על המוטיבציה

את כל זה אני כותבת לך היום רק כדי להגיד –
א – שאני אתך בתוך הסיפור הזה
ב – שלא צריך להיות 100% כל הזמן
זה חלק מהחיים, וזה כאן להישאר. רק צריך ללמוד לקבל את זה ולהתמודד עם זה.

מקווה שזה עוזר אפילו בקצת להוריד את רמת הלחץ והשאיפה לאכול 100% בריא 100% מהזמן

אני תמיד כאן לשאלות אם יש 🙂

בתיאבון ולבריאות!

עינת

עדיין לא הורדת את המדריך החינמי "לאכול בריא ב-4 צעדים"?
כדאי ללחוץ כאן עכשיו >>