• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

מי אני

עינת שגיא

היי, אני עינת שגיא – מדריכה לתזונה טבעית משנת 2010.
למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".

בשנים האחרונות עזרתי כבר לאלפי אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים. 
אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

אני גם לא מאמינה באיסורים ודיאטות. אני מאמינה שתזונה מאוזנת באופן אוטומטי מספקת את הגוף ומפחיתה משמעותית (ולפעמים גם מעלימה לגמרי!) את כל החשקים הבלתי נשלטים שלנו.

קצת רקע

פעם הייתי ממליחה את האוכל עוד לפני שטעמתי, שותה ליטר קולה ביום במקום מים, 7 כוסות נס קפה עם 3 כפיות סוכר, הסלטים היחידים שאכלתי היו ברוטב מיונז, לחם עם חמאה, טוסט עם גבינה צהובה 30% שומן (כמובן מרוח בחמאת שום). המנה האהובה עליי הייתה פסטה בארבע גבינות ושמנת! מה עוד? שניצל, אורז לבן, לחם לבן, חצילים מטוגנים, צ'יפס, תפוצ'יפס, פיצות, בורקסים, עוגות, נקניקים, גבינות שמנות ועוד ועוד בקושי אכלתי ירקות ופירות ותמיד תמיד סיימתי ארוחה עם קינוח – חפיסת שוקולד! 

כל החיים סבלתי ממיגרנות כרוניות שהפריעו לי בכל תחום בחיים, הייתי אנמית וחלשה וסבלתי מהתעלפויות חוזרות, לא ישנתי בלילות, בגיל 30 הכולסטרול שלי כבר היה בשמיים וכל החיים הייתי בדיאטות.

אחרי שחזרתי עם 20 קילו עודף משנה בחו"ל, החלטתי שהפעם, במקום לעשות עוד דיאטה, אני לומדת את זה לעומק. הלכתי ללמוד 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".

תוך כדי הלימודים היו לי תקופות של כעס ותסכול כשהבנתי כמה מעט אנחנו יודעים על האוכל שלנו.

הדברים שגיליתי שם היו מסעירים וממש הרגשתי שעבדו עליי. שמכרו לי לוקשים כל החיים. ופשוט רתחתי. רתחתי עד כדי כך, שפיתחתי אנטי לתזונה הבריאה. אחרי שנה וחצי בערך בלימודים (מתוך 3 שנים), פשוט הרגשתי מוצפת, שאני לא יכולה להכיל יותר.

נכנסתי לתקופה של מרד, ואחרי שסיימתי את הלימודים, פשוט פרקתי כל עול. חזרתי לאכול את כל מה שאכלתי קודם. התרחקתי מהתזונה הבריאה, כי לא יכולתי להכיל את הכעס. הרגשתי שכל מה שידעתי על תזונה הוא שקר. ובמשך יותר משנה לא קראתי תזונה, לא עבדתי עם אנשים, לא רציתי שום דבר עם העולם הזה.

אחרי שנה, עדיין הייתי מתוסכלת ש'בזבזתי' 3 שנים מהחיים ונשארתי בלי כלום, והתחלתי תהליך אצל קואוצ'רית, כדי להבין מה לעשות עם החיים שלי.

בתהליך האימון שעברתי גיליתי מחדש את התשוקה לעולם התזונה, והתחלתי להתעניין בו שוב. הלכתי לכל מיני סדנאות בישול בריא, הכרתי מזונות חדשים, טעמים חדשים, הלכתי להרצאות, הכרתי אנשים שמתעניינים בתזונה בריאה, התחלתי להיות יצירתית בבישולים שלי. ואז גם הקמתי את אתר המתכונים, וככל שהיו יותר תגובות כך היה לי חשק לנסות עוד ועוד דברים חדשים, ולהעלות לאתר. הרגשתי שאני עוזרת לאנשים להתאהב באוכל בריא. זה נתן לי דרייב ומוטיבציה להמשיך. התחלתי ללוות אנשים באופן אישי, העברתי סמינרים וסדנאות בישול ופיתחתי את המוצרים הדיגיטליים שלי.

אני בתכנית עושות חשבון
2a
10694476_10154574492295244_1033668147577678238_o
7
735184_10152399391280244_52701423_n
11073304_10155307153210244_7165374334334256038_o
10985258_10155184747870244_2553021456119276239_n
10473183_10154745784235244_2303559627002684314_n
10395832_10154240135485244_5737466260207594325_n (1)
10341724_10154135857400244_9019021300720844433_n (1)
1526564_10153620810070244_1545797804_n
995763_10153059669775244_2028059430_n (1)
998548_10153032027795244_452864950_n
1006136_10152930838450244_1895548974_n (1)
קודם
הבא

בעקבות השינוי התזונתי שעברתי, חלו כמה "תופעות לוואי" חיוביות –

המיגרנות הכרוניות שלי נעלמו לגמרי
התחלתי לישון טוב בלילות
ערכי הברזל שלי עלו והתאזנו
ערכי הכולסטרול שלי ירדו והתאזנו
ועל הדרך נפטרתי מ-15 קילו מיותרים!

אני יודעת שאנחנו לא חיים בבועה, לא חיים על אי בודד. אני בחורה עירונית. נולדתי וגדלתי בחיפה וכבר יותר מ-25 שנה גרה בתל אביב ואזור המרכז, ואוהבת את זה!
מצד אחד, אני רוצה לשמר את אורח החיים שלי, ומצד שני אני רוצה לשפר את איכות החיים ולאכול בריא יותר. ולכן, הגישה שלי היא שאוכל בריא צריך להשתלב בחיים שלנו, ואנחנו לא צריכים לשנות את החיים מקצה לקצה רק כדי לאכול בריא יותר. לא צריך לעשות שמיניות באוויר כדי לאכול בריא. הכל נמצא לנו מתחת לאף. אצל הירקן, או במכולת השכונתית. זו הסיבה גם שרוב הכלים שאני נותנת, הם פשוטים, פרקטיים וקלים מאוד ליישום ביום-יום העמוס והלחוץ שלנו.

ואגב, אני רוצה לגלות לך סוד קטן… 

זה שלמדתי 3 שנים תזונה טבעית וזה שאני עוזרת לאחרים לעשות את השינוי כבר יותר מ-10 שנים, זה ממש לא אומר שהתהליך שלי נגמר. אני בעצמי גם כל הזמן מתמודדת עם הצורך לאכול בריא מצד אחד, והצורך להרגיש חופשייה ולאכול מה שבא לי, מצד שני (אוהבת ממש אוכל!! ואוהבת לאכול במסעדות…).
יש תקופות שאני מצליחה יותר ויש תקופות שאני מצליחה פחות. כל הכלים שסיגלתי לעצמי בשנים האחרונות עוזרים לי לשלב את התזונה הבריאה בחיים שלי, ולנהל את האכילה שלי במקום שהיא תנהל אותי.

את הכלים האלה אני מעבירה הלאה לעוד אנשים שרוצים לשלב את התזונה הבריאה בחיים שלהם, מבלי להרגיש מקופחים, מתוסכלים ורעבים ומבלי להרגיש שהם במאבק.

כלים שמקצרים תהליכים וזמנים
כלים שמקלים על ההתנהלות היום-יומית
כלים שעושים סדר
כלים שעוזרים לשמור על המוטיבציה

את כל זה אני כותבת לך היום רק כדי להגיד –
א – שאני אתך בתוך הסיפור הזה
ב – שלא צריך להיות 100% כל הזמן
זה חלק מהחיים, וזה כאן להישאר. רק צריך ללמוד לקבל את זה ולהתמודד עם זה.

מקווה שזה עוזר אפילו בקצת להוריד את רמת הלחץ והשאיפה לאכול 100% בריא 100% מהזמן

אני תמיד כאן לשאלות אם יש 🙂

בתיאבון ולבריאות!

עינת

עדיין לא הורדת את המדריך החינמי "לאכול בריא ב-4 צעדים"?
כדאי ללחוץ כאן עכשיו >>

שיתוף
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס