טווארמה (טופו בסגנון שווארמה)

שווארמה טופו

מצרכים: (מספיק ל-2-3 מנות כחלק מארוחה) (הצעת הגשה בתמונה למטה)
חבילת טופו (300 גרם) (או 2 חבילות פטריות יער)
בצל גדול חתוך לרצועות דקות
שמן זית
כפית ורבע מלח טבעי
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה פפריקה מעושנת
כפית שטוחה כמון
(למקושקשת טופו אפשר להסתפק במלח ופלפל)

אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו ל-2
לגרד את הטופו בחלק הרחב של הפומפיה ולהעביר לקערה גדולה
להוסיף לטופו את התבלינים (למקושקשת אפשר להסתפק רק במלח פלפל) ולפזר מלמעלה שמן זית
לערבב היטב (אבל בעדינות) כך שכל הטופו יתעטף בתבלינים
להניח בצד 
בינתיים,  במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל בשמן עד הזהבה (למקושקשת אפשר עם או בלי בצל)
מוסיפים את הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב (בעדינות) כ-10-15 דקות

 
שווארמה טופו

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. עינת

    התכונתי לבן אדם אחד .

  2. עינת

    היי עינת
    האם אפשרי לשמור חצי מהתבשיל גם לימים נוספים במקרר?

    והאם ידוע לך אם 300 גרם טופו לבן אחד ביום אחד זה הרבה מידי?
    תודה רבה מראש על התשובה .

    1. עינת שגיא

      לגבי שמירה במקרר – בהחלט אפשר.

      לגבי הכמות – נשמע לי הרבה, אבל מאוד תלוי מה עוד את אוכלת באותו יום ובאותה הארוחה. אם זה משהו חד פעמי, אז אני מניחה שזה אפשרי.

  3. כלנית

    מתכון מהיר וטעים להפליא!
    אין לי פומפיה כמצוין במתכון, אז השתמשתי בקולפן 🙂

  4. אורנה

    הי עינת
    לאחרונה אני מכינה המון מתכונים שלך.
    היום הכנתי את הטופוארמה – טעיםםםם, פתרון קל מזין ומהיר לצהרים.
    כל הכבוד

  5. יעל

    מתכון פשוט ומוצלח ממש!
    אצלנו הוא נטרף.
    לא היתה לי פפריקה מעושנת וגם לא פפריקה חריפה, אז השתמשתי בתבלין לפרגיות במקום – להיט :-).

כתיבת תגובה