מצרכים: (מספיק ל-2-3 מנות כחלק מארוחה) (הצעת הגשה בתמונה למטה)
חבילת טופו (300 גרם) (או 2 חבילות פטריות יער)
בצל גדול חתוך לרצועות דקות
שמן זית
כפית ורבע מלח טבעי
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה פפריקה מעושנת
כפית שטוחה כמון
(למקושקשת טופו אפשר להסתפק במלח ופלפל)
אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו ל-2
לגרד את הטופו בחלק הרחב של הפומפיה ולהעביר לקערה גדולה
להוסיף לטופו את התבלינים (למקושקשת אפשר להסתפק רק במלח פלפל) ולפזר מלמעלה שמן זית
לערבב היטב (אבל בעדינות) כך שכל הטופו יתעטף בתבלינים
להניח בצד
בינתיים, במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל בשמן עד הזהבה (למקושקשת אפשר עם או בלי בצל)
מוסיפים את הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב (בעדינות) כ-10-15 דקות
צפיות 3,921
לפוסט הזה יש 9 תגובות
התכונתי לבן אדם אחד .
היי עינת
האם אפשרי לשמור חצי מהתבשיל גם לימים נוספים במקרר?
והאם ידוע לך אם 300 גרם טופו לבן אחד ביום אחד זה הרבה מידי?
תודה רבה מראש על התשובה .
לגבי שמירה במקרר – בהחלט אפשר.
לגבי הכמות – נשמע לי הרבה, אבל מאוד תלוי מה עוד את אוכלת באותו יום ובאותה הארוחה. אם זה משהו חד פעמי, אז אני מניחה שזה אפשרי.
מתכון מהיר וטעים להפליא!
אין לי פומפיה כמצוין במתכון, אז השתמשתי בקולפן 🙂
איזה כיף 🙂 תודה!
הי עינת
לאחרונה אני מכינה המון מתכונים שלך.
היום הכנתי את הטופוארמה – טעיםםםם, פתרון קל מזין ומהיר לצהרים.
כל הכבוד
תודה רבה אורנה 🙂 כיף לשמוע!
מתכון פשוט ומוצלח ממש!
אצלנו הוא נטרף.
לא היתה לי פפריקה מעושנת וגם לא פפריקה חריפה, אז השתמשתי בתבלין לפרגיות במקום – להיט :-).
איזה כיף! 🙂 תודה!