לבצק
1/2 כוס קמח (אני השתמשתי בקמח 70% מלא של "מנחת הארץ", כי זה מה שהיה לי– אבל אפשר להשתמש בכל קמח אחר שמתאים לאפייה)
2 כפות טחינה גולמית מלאה אורגנית
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים
2 כפות מייפל אורגני אמיתי
1/4 כפית שטוחה סודה לשתיה
כפית חומץ תפוחים טבעי
למלית
4 תמרים מסוג מג'הול עסיסיים במיוחד
כ-10 שקדים
קצת קינמון
טוחנים את כל חומרי המלית יחד
מערבבים את החומרים לבצק
קורצים כדור בגודל פינג-פונג (תמונות להמחשה בהמשך למטה)
משטחים אותו על כף היד
מניחים במרכזו מעט מתערובת המלית
מקפלים ל"אוזן"
ומניחים בתבנית על נייר אפייה
כך ממשיכים עד שכל האוזניים מוכנות
מחממים תנור ל-160 מעלות
ומכניסים ל-15 דקות
(אני משתמשת בטוסטר אובן, כשרק גוף החימום התחתון פועל)
(יכול להיות שבתנורים אחרים הזמנים והטמפ' ישתנו)
מתאפקים שיצטנן לפני שאוכלים 🙂 כי התמרים חמים אש 🙂
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי עינת
ניתן לוותר על חומץ התפוחים?
בתודה מראש על התשובה.
חומץ עוזר לסודה לשתיה להתפיח קצת את הבצק. אפשר להחליף אותו בחומץ אחר
היי, תודה רבה על המתכון.
אפשר להשתמש בקמח שקדים להכנתו?
היי. לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שיעבוד לבד. אולי בשילוב עם עוד קמח.
שאלה האם לדעתך אפשר יהיה להכין מהבצק הזה גם רולדות?
תודה
מאמינה שכן
נהדר! תודה על העדכון 🙂
הכנתי בסוף עם שמן קוקוס. יצא טעים מאד! אני הכנתי עם קמח כוסמין ועם מילוי אחר: ממרח תמרים קנוי, הוספתי גרידת לימון ומעט קינמון.
הי רונית. מישהי כתבה לי שהיא השתמשה בשמן חמניות ויצא מעולה. אז יכול להיות שיעבוד גם עם שמן זית. לא ניסיתי.
הי עינת,
האם לדעתך אפשר במקום שמן קוקוס להשתמש בשמן זית?