אורז אפונה וירקות בתבשיל רטוב ומתקתק

 

1/2 כוס אורז פרא מעורב

כוס אפונה קפואה

בצל מגורד

בצל נוסף חתוך לרצועות עבות

גזר מגורד

קישוא מגורד

2 עגבניות קטנות מרוסקות

כוס וחצי מי בישול הבצל

מיץ מחצי לימון

רסק עגבניות קטן (100 גרם) ללא סוכר (הרדוף או אדמה)

מלח, פלפל, פפריקה חריפה

 

 

מבשלים את רצועות הבצל במים כ-15 דקות. שומרים את המים.

מניחים את הבצל בסיר.

מערבבים אורז, אפונה וירקות ומניחים מעל רצועות הבצל.

מערבבים את חומרי הרוטב: מי בישול הבצל, רסק, לימון, תבלינים, ושופכים בסיר מעל הכל.

מרתיחים, מכסים את הסיר, ומבשלים כ-45 דקות.

מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. לערבב מדי פעם.

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. עינת

    אפשר להשתמש באורז בסמטי במקום?

  2. אפרת

    ב"ה.

    היי עינת,

    לא שמעתי על אורז פרא..

    אפשר להשתמש באורז אחר במקום?

    תודה על האתר המקסים!

כתיבת תגובה