(8 עלים)
כוס שעועית לבנה מבושלת
בצל קצוץ
שן שום
מלח פלפל
כף שמן זית
כף שמן קוקוס
לקרם פלפלים
קולים פלפל אדום בתנור
טוחנים יחד עם 2 כפות שמן קוקוס
עד לקבלת מרקם חלק
** כששומרים את קרם הפלפלים במקרר הוא מתקשה (בגלל שמן הקוקוס), לכן כדאי להוציא כמה דקות לפני שרוצים להשתמש בו
מטגנים בצל בכף שמן זית להזהבה.
ממש לפני שמורידים מהאש, מוסיפים שום קצוץ, וממשיכים לטגן 2-3 דקות
מצננים
טוחנים את השעועית עם שמן הקוקוס בבלנדר
מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל שחור
מחממים תנור ל-180 מעלות
ממלאים דפי אורז
מרטיבים מעט דף אורז (אפשר מתחת לברז ואפשר בקערה עם מים)
מוציאים ומניחים על מגבת או על נייר מגבת
מניחים ב-1/3 הקידמי של כל דף כף פירה ומסדרים בשורה
מקפלים את צידי הדף פנימה, מקפלים מקדימה, ומגלגלים ל"סיגר"
ממשיכים כך עם כל דפי האורז
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שמשחימים טיפה
** לא להיבהל אם המילוי זולג קצת החוצה תוך כדי אפייה.. **
לפוסט הזה יש 34 תגובות
כוס שעועית מבושלת, מה הכוונה? כס שעועית יבשה לפני השרייה ובישול או אחרי השרייה ובישול. אחרי הבישול כוס השעועית כבר מכפילה את עצמה או משלשת מבחינת הכמות.מחכה לתשובתך
בהערכה רבה למתכונייך
לאה
כוס של שעועית מבושלת – כלומר, שעועית אחרי השריה ובישול
כמה זמן מבשלים את השעועית על הגז? אצלי כבר כמעט שעה ועדיין קשה. אני מפספסת משהו?
אני בדרך כלל מבשלת שעה וחצי / שעתיים
ואז משאירה בסיר עד שהמים מתקררים
כמה זמן בישול לשעועית?היא כבר חצי שעה על הגז והיא עדיין קשה. פספסתי משהו?
עינת היקרה,
מדוע כשאני ממלאה דפי אורז הם דביקים . או שנדבקים לצלחת או אחד לשני. אצלך הם נראים קצת שונה.
הי נורית
כששמים אותם אחד על השני הם קצת נדבקים. גם אחרי אפיה. מה לעשות, הם עשויים מאורז לבן, שהוא כמו דבק.
הכי טוב, להכין ולאכול מיד 🙂
הכנתי עכשיו עם שעועית אדומה ואפילו הוספתי לתערובת תרד טרי שאידיתי ויצא פשוט מעדן. איך לא זה הרי מתכון של עינת
🙂
הי עינת,
לא האמנתי שאני אוהב פירה שעועית!!!!!
יצא מעולה. שידרגתי את הרוטב עם שום ולימון.
המלית יצאה מדפי האורז …. אבל ליקקתי אותה אז לא היה חסר.
תודה על מתכונים טעימים ובריאים
🙂
תודה טל!
הי עינת,
כמה מעלות התנור?
תודה,
שיר
180 מעלות
הוספתי במתכון
תודה 🙂
נראה מדהים והקרם פלפלים בכלל להיט.
היי
רציתי לשאול לגבי הדפי אורז, פעם ראשונה שאשתמש
והם נראים לי קצת גדולים, האם לגזור אותם ואז לגלגל או שיש
צורך לגלגל עבה?
תודה
נראה לי שקנית את הדפים הגדולים :-/
בקישור הזה את יכולה למצוא הסבר בתמונות איך לקפל אותם
מקווה שיעזור
http://sarah.vegan.org.il/vegan-fresh-rolls/
תודה,, בסוף הסתדרתי, יצא נפלא, מיוחד, עשיתי גם עם מחית שעועית , גם ירקות, ועשיתי גם קציצות כוסמת עם חומוס, ולהן אני מחפשת איזשהו מטבל מדליק, יש??
תודה על הכל בנתיים
רוטב עגבניות חי (ממש כמו שמכינים לג'חנון)?
ואפשר גם להפוך אותו לסלסת עגבניות אם מוסיפים לו בזיליקום טרי וקצת שום או אולי בצל טרי וטוחנים בבלנדר
היי עינת,
רציתי לשאול אפשר שעועית מקופסא ?
תודה
אפשר, אבל באופן עקרוני רצוי לא להשתמש במזון מקופסת שימורים
אם כבר, עדיף קפואה
נהניתי מהרעיון והאסטתיקה. את גאונה. מחזקת את ידייך במפעל היקר הזה
עינת שלום,
האם משרים את דפי האורז במים לפני הגלגול או שמגלגלים כפי שהם מגיעים והתנור מרכך אותם? תודה!
הי נטע
את צודקת. לא כתוב במתכון
צריך להרטיב את דפי האורז לפני שמגלגלים
אתקן מיד
תודה!
היי עינת,
אני ממש אוהבת את הגישה שלך לתזונה , לאכול אוכל בריא ומזין ואז אין צורך לספור קלוריות ולחשב כל מיני חישובים ומספרים.
בנוסף באתר שלך יש המון מתכונים טובים, ניסיתי כבר כמה בייחוד המתוקים – ויצא ממש טעים,
רציתי לשאול בקשר למתכון כאן אם אין בעיה להשתמש בדפי אורז, לפי מה שראיתי בסופר דפי אורז עשויים מאורז לבן, האם יש דפים מאורז מלא?
תודה רבה,
סיון.
תודה סיון 🙂
לא נתקלתי בדפי אורז מאורז מלא
אבל האמת, שהכמות שלהם במנה היא די זניחה, מכיוון שבארוחה כזו
כמות המילוי עולה על כמות דפי האורז
ולכן, אפשר מבחינתי להשתמש בהם מדי פעם לגיוון
הי עינת
חבל שאין כמה קלוריות מכילה כל מנה ואיזה ערכים תזונתיים יש לכל מתכון,
תודה זמירה
הי זמירה
מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
זה ממש לא רלוונטי בעיניי
העיקר שהמתכון טעים ובריא 🙂
היי:-)
האם שמן הקוקוס אינו רווי??
הי סימה
נכון, השומן בשמן הקוקוס הוא רווי ברובו
אבל הוא לא כמו שומן רווי מהחי
אלא שומן רווי שדווקא טוב לנו
הנה קצת על שמן הקוקוס
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=367&ArticleID=2918
הי עינת,
תודה רבה על המתכונים המגוונים והשונים.
אני אוהבת את המטבח ועוד יותר אוהבת שינויים.
תרמת לי רבות, בייחוד לאור העובדה שאנו בית צמחוני.
בנוגע לשמן קוקוס, רציתי להוסיף ולשבחו בהקשר נוסף:
בעת חימומו הוא איננו מתחמצן בקלות.
מה שקורה עם יתר השמנים.
חג שמח ושפע בריאות
תודה רבה ליאל 🙂
מה יכול להיות תחליף לשמן קוקוס בתור משהו שירכך את מחית הפלפלים/מחית השעועית?
אפשר להשתמש בשמן זית או טחינה (יצא טעם שונה, אבל עדיין טעים 🙂 )
פינגבק: ארוחת שבועות קצת אחרת