(כמות ל-15 לביבות בערך, תלוי בגודל שלהן)
4 בצלים בינוניים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפיניון – קצוצות
200 גרם שקדים טבעיים
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצלים עד ריכוך
מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות
מעבירים את הירקות למסננת כדי להיפטר מהנוזלים שנשארו
טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים או במעבד עד לקבלת אבקה
בקערה מערבבים את הירקות עם השקדים הטחונים
ומהדקים עם הידיים טוב טוב
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 5,941
לפוסט הזה יש 40 תגובות
מעולה! מפתיע כמה פשוט וכמה טעים.
אפשר אידוי עם מים בלבד?
לטובת הגרים בחול, כמה גרם זה שתי חבילות פטריות?
בערך 500 גרם
היי ענת,
אפשר לשים רק 100 גרם שקדים?
אפשר לשים 100 גרם אגוזים אחרים?
אורלי
הי אורלי
לא ניסיתי עם אגוזים אחרים, כך שאני לא יודעת
ולגבי כמות השקדים – היא קריטית להידבקות החומרים
אז לא כדאי לשנות אותה
נשמע מעולה, ינוסה בקרוב!
והתצלום נהדר ומעורר חשק לרוץ ולהכין…. תודה!
תודה 🙂
מחכה לדיווח
שלום הכנתי את הקציצות הבן אמר שמאוד טעים אבל יבש מה הסיבה?
יכול להיות שהיחס בין הירקות לשקדים לא היה נכון
תקשיבי עשיתי את הלביבות האלה ויצא פשוט טעים מאודדדד!!! גאוני. יש לזה טעם מלא ואני חושבת שזה יכול להוות בסיס גם לוג'י בורגר.
תודה!!
איזה כיף רות !!
תודה רבה על השיתוף 🙂
ואשמח לשמוע חוויות אם את מכינה וג'י בורגר
אני מכינה חלב שקדים ביתי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשארית של קמח השקדים שנותר לאחר סינון החלב או שזה פשוט יהרוס את המרקם ????
הי אתי
מה שמאחד את הלביבות זה השומן של השקדים
בשאריות מהחלב לדעתי אין מספיק שומן
אבל לא ניסיתי בעצמי. לא ידוע לי.
שווה לנסות 🙂
יצא מעולה. הקרניבורים, הצמחונים והטבעונים ליקקו את האצבעות. תודה על המתכון.
וואו! איזה כיף 🙂 תודה רבה על העדכון!
היי עינת האם אפשר להחליף את השקדים בקמח חומוס?
הי אורלי
לדעתי אפשר, לא ניסיתי בעצמי
קחי בחשבון שזה ישפיע על המרקם ועל הטעם
אשמח לשמוע דיווח אם את מנסה 🙂
עינת, אשמח אם תאמרי לי איפה משיגים קמח שקדים
תודה,שרה
הי שרה
אפשר למצוא בחנויות הטבע
או פשוט לטחון שקדים לבד
יצא מצויין!!!
תודה מתן 🙂
הכנתי ויצא נהדר, הטעם מעולה. הבעיה שהם התפרקו לי קצת.
מה נראה לך שעשיתי לא בסדר? או מה את ממליצה להוסיף פעם הבאה כדי להדביק? כי אני על בטוח הולכת להכין את זה עוד פעם
תודה
הי אפרת, אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
יכול להיות שהסיבה שלא נדבקו טוב זה שהבצל והפטריות היו חתוכים לחתיכות גדולות?
נסי לחתוך קצוץ יותר בפעם הבאה
עדכני אותי איך יצא 🙂
הכנתי עם באק צ'וי במקום פטריות. אדיר!!!!!
ומתאים מאוד לתינוקות שרוצים להחזיק אוכל ביד אבל עדיין לא כל כך יודעים ללעוס.
מעולה! תודה על השיתוף רוני 🙂
מה עם תיבלון ? מלח פלפל?
צודקת! הוספתי
תודה 🙂
באיזו טמפ' התנור צריך להיות? כדאי לציין…
כתוב – 200 מעלות
היי, נשמע מעולה! 🙂 כמה קציצות יוצאות מהכמויות שציינת פה?
בערך 15, תלוי בגודל שלהן
לא צריך לקלף את השקדים?
לא. אין צורך
הכנתי את הקציצות האלה…. והם יצאו פשוט מ-ע-ו-ל-ה !
איזה כיף 🙂 תודה אורלי!
היי, אפשר להמיר את השקדים במשהו אחר? תודה!
אני מניחה שאפשר להחליף בקמח
אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע על המרקם, ומן הסתם גם על הטעם
מכיוון ששקדים מכילים שומן בניגוד לקמחים
הכי טוב לנסות 🙂
וואהו.
איך את מאדה?
במחבת…