לביבות בצל ופטריות

לביבות בצל ופטריות

(כמות ל-15 לביבות בערך, תלוי בגודל שלהן)
4 בצלים בינוניים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפיניון – קצוצות
200 גרם שקדים טבעיים
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצלים עד ריכוך
מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות
מעבירים את הירקות למסננת כדי להיפטר מהנוזלים שנשארו

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים או במעבד עד לקבלת אבקה

בקערה מערבבים את הירקות עם השקדים הטחונים
ומהדקים עם הידיים טוב טוב

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 40 תגובות

  1. בטי

    מעולה! מפתיע כמה פשוט וכמה טעים.

  2. טליה

    אפשר אידוי עם מים בלבד?

  3. ענת

    לטובת הגרים בחול, כמה גרם זה שתי חבילות פטריות?

  4. אורלי

    היי ענת,
    אפשר לשים רק 100 גרם שקדים?
    אפשר לשים 100 גרם אגוזים אחרים?

    אורלי

    1. עינת שגיא

      הי אורלי
      לא ניסיתי עם אגוזים אחרים, כך שאני לא יודעת
      ולגבי כמות השקדים – היא קריטית להידבקות החומרים
      אז לא כדאי לשנות אותה

  5. תמר האחרת

    נשמע מעולה, ינוסה בקרוב!
    והתצלום נהדר ומעורר חשק לרוץ ולהכין…. תודה!

  6. עידית

    שלום הכנתי את הקציצות הבן אמר שמאוד טעים אבל יבש מה הסיבה?

    1. עינת שגיא

      יכול להיות שהיחס בין הירקות לשקדים לא היה נכון

  7. רות

    תקשיבי עשיתי את הלביבות האלה ויצא פשוט טעים מאודדדד!!! גאוני. יש לזה טעם מלא ואני חושבת שזה יכול להוות בסיס גם לוג'י בורגר.
    תודה!!

    1. עינת שגיא

      איזה כיף רות !!
      תודה רבה על השיתוף 🙂
      ואשמח לשמוע חוויות אם את מכינה וג'י בורגר

  8. אתי

    אני מכינה חלב שקדים ביתי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשארית של קמח השקדים שנותר לאחר סינון החלב או שזה פשוט יהרוס את המרקם ????

    1. עינת שגיא

      הי אתי
      מה שמאחד את הלביבות זה השומן של השקדים
      בשאריות מהחלב לדעתי אין מספיק שומן
      אבל לא ניסיתי בעצמי. לא ידוע לי.
      שווה לנסות 🙂

  9. אביעד

    יצא מעולה. הקרניבורים, הצמחונים והטבעונים ליקקו את האצבעות. תודה על המתכון.

  10. אורלי

    היי עינת האם אפשר להחליף את השקדים בקמח חומוס?

    1. עינת שגיא

      הי אורלי
      לדעתי אפשר, לא ניסיתי בעצמי
      קחי בחשבון שזה ישפיע על המרקם ועל הטעם
      אשמח לשמוע דיווח אם את מנסה 🙂

  11. שרה סנדרס

    עינת, אשמח אם תאמרי לי איפה משיגים קמח שקדים
    תודה,שרה

    1. עינת שגיא

      הי שרה
      אפשר למצוא בחנויות הטבע
      או פשוט לטחון שקדים לבד

  12. מתן

    יצא מצויין!!!

  13. אפרת

    הכנתי ויצא נהדר, הטעם מעולה. הבעיה שהם התפרקו לי קצת.
    מה נראה לך שעשיתי לא בסדר? או מה את ממליצה להוסיף פעם הבאה כדי להדביק? כי אני על בטוח הולכת להכין את זה עוד פעם
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי אפרת, אני שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      יכול להיות שהסיבה שלא נדבקו טוב זה שהבצל והפטריות היו חתוכים לחתיכות גדולות?
      נסי לחתוך קצוץ יותר בפעם הבאה
      עדכני אותי איך יצא 🙂

  14. רוני

    הכנתי עם באק צ'וי במקום פטריות. אדיר!!!!!
    ומתאים מאוד לתינוקות שרוצים להחזיק אוכל ביד אבל עדיין לא כל כך יודעים ללעוס.

  15. טל

    מה עם תיבלון ? מלח פלפל?

  16. אביב

    באיזו טמפ' התנור צריך להיות? כדאי לציין…

  17. נועה

    היי, נשמע מעולה! 🙂 כמה קציצות יוצאות מהכמויות שציינת פה?

  18. ענת

    לא צריך לקלף את השקדים?

  19. אורלי

    הכנתי את הקציצות האלה…. והם יצאו פשוט מ-ע-ו-ל-ה !

  20. איילת

    היי, אפשר להמיר את השקדים במשהו אחר? תודה!

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שאפשר להחליף בקמח
      אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע על המרקם, ומן הסתם גם על הטעם
      מכיוון ששקדים מכילים שומן בניגוד לקמחים
      הכי טוב לנסות 🙂

  21. רוית

    וואהו.
    איך את מאדה?

כתיבת תגובה