לביבות חצילים טבעוניות

לביבות חצילים טבעוניות אפויות

חציל בינוני
בצל סגול גדול קצוץ
בצל ירוק עבה קצוץ
כף שמן
שתי כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח חומוס
מלח פלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים ומכניסים לתנור ל-50 דקות

כשהחציל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, חוצים ופותחים ומניחים בצד לצינון

בינתיים, מאדים את הבצל בכף שמן עד להזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה) – אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שלא ידבק

מוציאים את "בשר" החציל לתוך מסננת וסוחטים אותו היטב!!
חשוב מאוד!

טוחנים בבלנדר : חציל, בצל סגול מאודה ובצל ירוק קצוץ
מוסיפים קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים

מחממים שוב תנור ל-200 מעלות

לוקחים כף גדושה מהתערובת, מניחים על נייר אפייה, ומועכים מעט לקבלת צורה של לביבה – כך עושים עם כל התערובת

מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות מעט

אם רוצים שהלביבות יהיו שחומות משני הצדדים, אחרי 20 דקות אפשר כבר להפוך אותן מבלי שיתפרקו

הלביבות נשארות נימוחות בפנים

לביבות חצילים טבעוניות אפויות

לפוסט הזה יש 23 תגובות

  1. אפרת

    אמאל'ההה זה טעים חיסלתי הכל לבד. וקצת הילדים שלי. השתמשתי בבצל לבן והכי ליגה שזה ללא גלוטן. תודה רבה

  2. יפעת

    לביבות מעולות. הכנתי אותן מלא פעמים ואפילו מי שלא אוהב חצילים נהנה מהן. תודה

  3. צילי

    אני השתמשתי ברעיון שלך (המתכון המקורי) וטיגנתי את כל הירקות ביחד. את החציל גם – הכל חתוך לקוביות קטנות מאוד. הבצל הוכנס קודם – יש לציין שללא שמן.
    החצילים הושרו במלח וכפית שמן זית לפני הטיגון) הוספתי קישוא קטן אחד, חצי בטטה, פטריות וטופו (שהושרה בשמן סומסום) הוספתי תבלינים , וגם פלפל חריף ירוק ושום.
    לאחר מכן הוספתי את הקמח ואת הטחינה הכנתי לביבות והופ לטוסטר.
    טעים!!
    תודה רבה

  4. רוזה

    עינת תודה רבה. יצא מעולה. אני עושה קומבינציה הזאת מכל הירקות. יוצא מעולה. תודה שאת משקיה כל כך הרבה

  5. רלוקה

    הכנתי את הקציצות היום, והן יצאו טעימות להפליא. במקום בצל ירוק שמתי פטרוזיליה, ותיבלתי עם פפריקה. בגלל שמאוד מיהרתי, שכחתי לטגן את הבצל, והשתמשתי בו חי – נראה שזה לא פגע בטעם בכלל.

  6. שרה

    קמח חומוס, כמובן

  7. שרה

    באיזה קמח אפשר להשתמש במקום בקמח חומוס? ולחילופין איך עושים קמח תירס?

    1. עינת שגיא

      אפשר להחליף בכל קמח אחר
      אני קונה קמח חומוס. אני לא יודעת אם אפשר להכין לבד

  8. רונית מגן

    מהי גירסה 1 לחצילים ?
    עינת – בדרך כלל אני משתדלת שכמעט בכל תבשיל יהיו גם דגן וגם קטניה וכך אני
    מבטיחה את עושר התזונה.
    האם לדעתך אפשר להוסיף לחציל פרט לבצלים לדוגמא גם אפונה יבשה מבושלת עם קינואה מבושלת ?

    1. עינת שגיא

      הי רונית
      גירסה1 ללביבות חצילים גם מופיעה באתר – אפשר למצוא אותה בחיפוש "לביבות חצילים" או בקטגוריית "לביבות/קציצות"

      הלביבות האלה אמורות להיות כתוספת לארוחה, ולא חייבות להכיל גם דגן וקטניה

      אפשר כמובן להוסיף דגן וקטניה, אבל אז הן לא יהיו לביבות חצילים 🙂

  9. מיכל

    אהבתי מאוד! בפעם הבאה אני אוסיף אגוזי מלך. נראה לי מתאים.

  10. די

    זה לגמרי הולך להיות על שולחן החג שלי.. 🙂

  11. דינה פרג'ון

    קציצות חצילים זה נראה מצויין אבל אפשר לקבל קציצות לראש השנה של פרסה או מנגול תודה

כתיבת תגובה