לביבות ירק

2 גזר מגורד

בצל מגורד

2 קישוא מגורד

2 כפות קמח מלא

2 כפות פירורי לחם

כף נבט חיטה

2 כפות טחינה

2-3 שיני שום מגורד

2 שורש פטרוזיליה מגורד

פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ דק

כף שמן זית למריחה

מלח פלפל פפריקה חריפה

לחמם תנור ל-180 מעלות

מערבבים הכל יחד. סוחטים טוב טוב !!! שלא יישארו נוזלים.

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מורחים קצת שמן על כל לביבה

מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות.

אם הלביבות עדיין רטובות, מחזירים לתנור לחום נמוך לעוד 10 דקות.

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. שיר

    היי עינת רציתי לדעת אם את המתכונים של הלביבות אפשר לעשות גם בתור פשטידה בתבנית?

    1. עינת שגיא

      היי שיר. את חלקם כן. ובחלקם יהיה צורך להוסיף עוד מרכיב מגבש. אבל יש כל כך הרבה מתכוני פשטידות, שאין צורך לנסות להמיר מתכון של לביבות לפשטידה 🙂 למשל, יש פשטידת ירקות שהמתכון שלה כמעט זהה למתכון הלביבות הזה 🙂

  2. Silvi

    שלום עינת, מה מדביק את הרכיבים ?

    1. עינת שגיא

      הרבה רכיבים : קמח, פירורי לחם, נבט חיטה, טחינה

  3. חגית

    הי עינת,
    1. האם ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין?
    2. האם ניתן להחליף את פירורי הלחם בפירורי לחם כוסמין אורגניים או בקוואקר מלא אורגני?
    תודה,
    חגית

    1. עינת שגיא

      הי חגית
      כן. אפשר להחליף את הקמח בכל קמח אחר
      אפשר גם להחליף את פירורי הלחם

  4. אלינור

    היי עינת! הלביבות נראות טעימות(: רציתי לדעת מה יכל להחליף נבט חיטה? אין לי…תודה

    1. עינת שגיא

      הי אלינור
      אפשר להשתמש בקוואקר או פירורי לחם

  5. ליאת

    שאת כותבת כף נבט חיטה למה את מתכוונת?

  6. צחית

    נשמע לי מעולה עינת..אני אנסה..תודה:)

כתיבת תגובה