לביבות קישואים

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

(8 לביבות)

 

זוקיני גדול (200 גרם)

בצל

2 בצל ירוק בינוניים

2 כפות קמח חומוס

3 כפות מים

חופן עלי בזיליקום טריים

כף טחינה גולמית

פרוסת לחם קלויה

מלח פלפל

כף שמן זית

 

 

 

קוצצים במעבד זוקיני, בצל, בצל ירוק ובזיליקום

סוחטים מהנוזלים ומעבירים לקערה

 

בקערה קטנה מערבבים קמח חומוס ומים עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים לירקות

 

מוסיפים טחינה מלח ופלפל

 

טוחנים את פרוסת הלחם לפירורים ומוסיפים לקערה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

 

יוצרים לביבות שטוחות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

 

מורחים מעט שמן מלמעלה ומכניסים לתנור

אחרי 15 דקות בערך (כשאין יותר נוזלים מסביב ללביבות) הופכים ומכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות

 

לפוסט הזה יש 18 תגובות

  1. יעלה

    הי עינת מה אפשר לשים במקום קמח חומוס? קמח כוסמין?

    ובלי קשר המתכונים שלך נהדרים

  2. מלכה חיש

    הי עינת,
    במה ניתן להחליף את פרוסת הלחם?
    האם יש כמה אפשרויות (עם גלוטן ובלי)

    1. עינת שגיא

      הי מלכה
      אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס, או קמח שקדים, או קמח רגיל, או פירורי לחם

  3. אופירה

    מספיק זוקיני אחד? גודל של קישוא רגיל?
    והאם אפשר קישוא רגיל?

    1. עינת שגיא

      הי אופירה
      לגבי הגודל – כתבתי בסוגריים 200 גרם
      עדיף לא קישוא רגיל כי הוא יותר מימי

  4. אופירה

    מה אפשר לשים במקום חופן בזיליקום, והאם הוא הכרחי?
    מה עם פטרוזיליה יבשה? הולך?

    1. עינת שגיא

      הבזיליקום לא הכרחי
      אפשר להחליף בפטרוזיליה. רצוי טריה ולא יבשה

  5. מיכל

    טעים!! הלחם לא ממש התפורר לי, אז יצא כמו קרוטונים בלביבות – נחמד מאוד!

  6. סיגל

    אידוי הכוונה בתוך הסיר או מעליו במסננת?

  7. שגית

    יצא מעולה!
    עשיתי עם קמח מצה במקום לחם ( סתם בגלל עצלות )
    בפעם הבאה אעשה כמות כפולה.
    תודה.

  8. מיכל פלג

    שלום
    אם ברצוני להוסיף כרישה, עליי לרכך אותה לפני? וכיצד? תודה

    1. עינת שגיא

      כן, רצוי
      לאדות אותה בכף שמן או מים, כמו שעושים עם בצל

  9. איריס גומס

    עם קצת שינויים (בלי בצל ירוק ובזיליקום, קמח מלא במקום קמח חומוס, הוספת כרישה וביצה אחת, הכפלת הכמות) – יצא מעולה! ולא נשאר כלום…

    1. עינת שגיא

      אה, ברור, כרישה משדרגת הכל 🙂
      אחלה! תודה על השיתוף!

כתיבת תגובה