לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

מצרכים: (4-5 מנות בינוניות)
כוס אורז בסמטי מלא לא מבושל
הרבה מים להשריה + כוס מים נוספת להמשך
1/2 כפית מלח + קצת מלח לפיזור בהמשך
1 כף שמן זית לתערובת + 1/2 כפית שמן זית לשימון המחבת
ציוד:
מעבד מזון או בלנדר מוט (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן)
אופציונלי – מברשת סיליקון
סבלנות 🙂

אופן ההכנה:

להשרות כוס אורז בהרבה מים למשך לילה 8-12 שעות

לסנן את האורז ממי ההשריה

להעביר את האורז למעבד או לבלנדר (אני משתמשת בנינג'ה קטן) להוסיף כוס מים, 1/2 כפית מלח וכף שמן זית ולטחון היטב

התערובת אמורה להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת מים ולטחון שוב.

להלהיט מחבת נון-סטיק – היא חייבת להיות ממש חמה כדי לתת מכת חום.

להוסיף 1/2 כפית שמן זית ולפזר באופן שווה במחבת (אני נעזרת במברשת סיליקון)

כשהמחבת ממש לוהטת, לצקת 1/2 כוס מהתערובת או מצקת.

לפזר מעט מלח מלמעלה

לחכות 3 דקות בסבלנות עד שהצד התחתון יזהיב (אפשר לבדוק עם התרווד) להפוך בזהירות (אם לא עשוי מספיק יכול להישבר) ולחכות 3 דקות נוספות (שוב בסבלנות) עד שהצד השני יזהיב

להעביר לצלחת ולהמשיך עם שאר התערובת

בין לבין לערבב שוב את התערובת, כי גרגירי האורז נוטים לשקוע

חשוב לדעת –

  • אפשר למלא במה שרוצים ולגלגל כמו לאפה קטנה (סרטון למטה)
  • אפשר למרוח אבוקדו, טחינה, ממרח טופו או כל ממרח אחר
  • לא להכין כשממהרים. לוקח זמן וצריך סבלנות
  • אפשר לשמור במקרר כמה ימים עטוף בשקית ולחמם בתנור/טוסטר אובן ל-3-4 דקות (אם רוצים לגלגל אז על חום בינוני, אם רוצים שיצא קריספי אז על חום גבוה) או על מחבת יבשה 

לשאלות והבהרות אפשר לכתוב לי בתגובות

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. דדון שנטל

    אפשר להכין את הטורטיות עים קמח אורז

  2. א

    אפשר להקפיא ?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי. במקרר הם נשמרים מצוין. שווה לנסות להקפיא 🙂

  3. נירה טלר

    עינת, המתכונים דלך והטיפים שאת נותנת נהדרים. הם מעשירים לי את התפריט, ואני מוגה לך על כך.

כתיבת תגובה