מרק ירקות וקטניות טבעוני

מרק ירקות וקטניות טבעוני

2 בצלים
3 עגבניות
2 קישואים שמנים
קוביית דלעת
גזר
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה קצוץ דק-דק-דק
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
מי בישול של חומוס (או מים רגילים)
כוס עדשים חומות מונבטות או מושרות
כף שמן זית
מלח פלפל כורכום

מטגנים בצל אחד בשמן
בינתיים קוצצים גזר ודלעת ומוסיפים לבצל. מערבבים.
קוצצים קישואים ומוסיפים לסיר. מערבבים.
קוצצים עגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים.

מוסיפים את הבצל השני ומערבבים.
מוסיפים את הנוזלים ואת הקטניות.
מביאים לרתיחה.
ברתיחה מוסיפים תבלינים, שום ופטרוזיליה
מערבבים. מנמיכים את האש. ומבשלים כשעה

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. מיכל

    היי!
    המתכונים שלך מצוינים, ממש מצוינים.
    הכנתי כבר כמה, וכל אחד פשוט מושלם.
    המון תודה לך!

  2. נועה

    היי,לא הבנתי אלו עדשים?אדומות?חומות?

  3. עדי

    הי
    כשאת כותבת כוס עדשים זה אחרי ההנבטה או לפני?
    אני מתלבטת בזה בעוד כמה מתכונים, כי הנפח משתנה
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי עדי. אם כתוב כוס עדשים מונבטות – זה אומר כוס אחרי הנבטה
      כשאני מתכוונת לעדשים לפני הנבטה אכתוב עדשים יבשות
      בהצלחה 🙂

      1. עדי

        תודה!
        יצא מאוד טעים המהרק
        ולידע כללי
        מה היחס בין כוס רגילה – מונבטת – אחרי בישול. אני תמיד מתבלבלת

        1. עינת שגיא

          איזה כיף 🙂
          אחרי הנבטה, בדרך כלל הכמות מוכפלת (לפעמים זה כפול 1.5)

  4. חגית

    הכנתי ויצא מעולה!!!

כתיבת תגובה