[CPD_READS_THIS] צפיות
חוץ מהבצל והשומר, כל הירקות קצוצים דק בקוצץ ירקות. אפשר לגרד או אפשר לחתוך לקוביות – איך שאוהבים
1/2 כוס עדשים ירוקות
בצל קצוץ
גזר קצוץ
שורש פטרוזיליה קצוץ
ראש סלרי קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
עגבנייה קצוצה
שומר קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
3-4 עלי דפנה
כף שמן
כף רסק עגבניות ללא סוכר ("הרדוף" / "אדמה" / "תבואות")
מלח פלפל פפריקה חריפה כורכום כמון
מיץ מחצי לימון
מטגנים קלות בצל בשמן עד הזהבה (אש קטנה, סיר מכוסה)
מוסיפים גזר וממשיכים לטגן כ-2-3 דקות
מוסיפים עדשים וממשיכים לטגן 2-3 דקות
מוסיפים עגבנייה, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 2-3 דקות
מוסיפים שורשים, שום, שומר ורסק עגבניות
מכסים במים ומערבבים היטב (לדאוג שיהיו מספיק מים, כי העדשים סופגות הרבה)
מוסיפים עלי דפנה, מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
אחרי שעה מוסיפים תבלינים