עדשים ירוקות בעגבניות

עדשים ירוקות בעגבניות

1/2 כוס עדשים ירוקות – רצוי להשרות מינימום שעה לפני הבישול

בצל גדול קצוץ

3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות

כף שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כמון

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)

מוסיפים עגבניות ומבשלים כ-15 דקות

מוסיפים את העדשים ותבלינים ומבשלים כשעה, או עד שהנוזלים מתאדים

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    מתכון מאוד טעים
    אך מה עושים כדי שעהדשים ישארו עם הקליפה עליהם?
    ושהקליפות לא יפרדו לא בבישול ולא כשאוכלים ?
    זה חשוב לי .
    תודה מראש .

    1. עינת שגיא

      היי עינת. זה קורה באופן טבעי בעקבות הבישול. אין דרך להשאיר את הקליפה.

  2. חזי

    האם לבשל את העגבניות (15 דקות) בסיר מכוסה כדי להשאיר את הנוזלים?

  3. נעמה

    1. חצי כוס עדשים לפני השריה?
    2. בשלב כלשהו צריך להוסיף מים?

    1. עינת שגיא

      עדשים לפני השריה.
      אין צורך להוסיף מים. יש מלא נוזלים מהעגבניות

  4. רעות

    המנה האהובה עלי! תודה רבה 🙂

  5. דפנה

    נהדר, פשוט וטעים!
    תודה רבה!

  6. רון

    אפשר להוסיף אורז?

  7. אפרת

    לא צריך להוסיף מים?

    1. עינת שגיא

      אין צורך במים
      א- מכיוון שהעדשים כבר מושרות
      ב- מכיוון שיוצאים הרבה נוזלים מהעגבניות

  8. יעל

    תודה.
    יצא מעולה. תוספת מדהימה לארוחה.

  9. יעל

    האם כאן הכוונה שהעדשים כבר מבושלים?

  10. חנה

    נהדר

כתיבת תגובה