עדשים שחורות בבצל ופטריות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס עדשים שחורות אחרי השריה של לילה
סלסילת פטריות מנוקות וקצוצות לקוביות
בצל קצוץ דק
כף שמן
מלח פלפל כמון ומעט אבקת צ'ילי

לבשל את העדשים כ-20 דקות. לסנן.

לטגן קלות בצל בכף שמן (אש בינונית, סיר מכוסה) עד הזהבה
להוסיף פטריות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים
להוסיף מלח פלפל

כשהעדשים מוכנות, להוסיף אותן לתוך הפטריות ולבשל הכל יחד כ-5 דקות

 

 

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    כרגע השקשוקה הטבעונית מאתרך
    אצלי על האש
    כל מה שלא הצליח בהתחלה מצליח בזכות התשובות שלך
    אז תודה
    ולגבי המתכון הזה של עדשים שחורות ופיטריות
    מה אפשר במקום אבקת צ'לי שאין לי כרגע
    איזה תבלין?
    ותודה מראש.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. את יכולה להחליף את הצ'ילי בפפריקה חריפה או מתוקה או לוותר לגמרי.

  2. אנקר אלה

    מאז שהתפרסם שבאורז מלא יש חומר רעיל הפסקתי להשתמש יש חדש בעניין

    1. עינת שגיא

      החומר הרעיל שנמצא באורז מלא נקרא "ארסן". והוא נמצא גם במי השתיה, באוויר ובאדמה. כל מזון מכיל כמות מסוימת של ארסן. אם את מגוונת את התזונה שלך ולא אוכלת אורז בוקר צהריים וערב, נראה לי שאת בטוחה 🙂

  3. מעכב חמצון

    בתמונה מצולמות עדשים חומות רגילות ולא עדשים שחורות.
    עדשים שחורות מקבלות גוון אפרפר חום הדומה לקוויאר לאחר השריה ומי ההשריה הופכים שחורים

  4. מיכל

    עד כמה קריטי שהעדשים יהיו מושרים לילה שלם? כי מיד בישלתי אותם?

    1. עינת שגיא

      לא קריטי
      אבל רצוי להשרות כדי שיהיו קלות יותר לעיכול

  5. עדי

    צהרים טובים
    המתכונים שלך נהדרים אני משתמשת הרבה בפטריות בשעועית מאש ובעדשים שחורות נפלא
    ולשאלתי אני סכרתית
    אורז מלא או אורז בסמטי מה נכון לי יותר מבחינת בריאותית
    תודה והמשך יום נעים ומקסים

    1. עינת שגיא

      תודה עדי 🙂

      מומלץ אורז מלא. יש גם בסמטי מלא. הוא טעים מאוד.

כתיבת תגובה