עוגיות/מאפינס טחינה טבעוניות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

עוגיות טחינה מאפינס טחינה

 

 

1/4 כוס טחינה גולמית מלאה (השתמשתי בטחינה כהה במיוחד, שכתוב עליה "טחינה אתיופית משומשום מלא טרום מונבט")

1/4 כוס מייפל אמיתי

100 גרם רסק תפוחים

כוס קמח כוסמין מלא

כפית שטוחה סודה לשתיה

 

מערבבים טחינה ומייפל, מוסיפים רסק ומערבבים שוב

 

בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה

ומוסיפים לרטובים

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

יוצרים עוגיות (אני משתמשת במכשיר פלאפל כדי שיצאו שוות בגודלן)

מניחים בתבנית על נייר אפיה

ומכניסים לתנור ל-10 דקות

 

 

לפוסט הזה יש 39 תגובות

  1. malki

    כמה עוגיות יוצא

  2. אולה

    שלום ענית.אין לי רסק תפוחים, אבל יש לי הרבה תפוחים בבית. איך אפשר להכין רסק תפוחים לבד?

    1. עינת שגיא

      פשוט לרסק תפוח בבלנדר עם מעט מים עד שמגיעה למרקם אחיד וסמיך

  3. לורה

    היי עינת, באיזה קמח אפשר להשתמש שאינו מכיל גלוטן?

    1. עינת שגיא

      הי לורה. לא ניסיתי בעצמי, אבל יש קמחים ייעודיים לאפייה שהם ללא גלוטן, כמו "קמח תמי" או קמח "כרגיל", אני מניחה שיתאימו

  4. אלנית

    היי עינת
    סליחה על הבורות
    כמה זה בכוסות 100 גרם רסק תפוחים ?

  5. דינה

    הי עינת,
    1. הילד לא אוהב סילאן ולא מייפל, אני אנסה להחליף בדבש, האם לשים אותה כמות כמו שכתוב במתכון? (1/4 כוס…)
    2. האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בביצים? אני יודעת שזה לא טבעוני… אני משתמשת בביצי חופש…
    אם כן, כמה ביצים?

    תודה!

  6. ג'ני

    מצויין!
    עשיתי בלי מייפל ובלי סוכר,רק הוספתי עוד 2 כפות שמן.
    יצא טעם מצויין גם אם לא מתוק.יש טעם מיוחד של הקמח.

  7. גל

    הי עינת,

    תודה רבה על המתכונים שאת מפרסמת!
    הכנתי את עוגיות הטחינה לבת שלי בת 11 חודשים והיא מאוד אהבה (השתמשתי בסילאן במקום מייפל). הבעיה היא שהן מאוד מתפוררות – היא מנסה להחזיק אותן והן ממש מתפוררות לה ביד, ככה שיוצא שהיא מצליחה לאכול במקרה הטוב שליש מכל עוגייה…
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות אותן פחות מתפוררות?

    1. עינת שגיא

      איזה כיף 🙂 תודה
      מאוד מוזר שהן מתפוררות, זכור לי שהן היו ממש נימוחות
      נסי אולי להוסיף עוד קצת רסק תפוחים. נגיד 50 גרם
      ותראי מה קורה
      מקווה שיצליח 🙂

  8. אילנה

    הי עינת

    רציתי בבקשה לדעת האם אפשר להכין מאפינס מקמח כוסמת שטחנתי לבד ?

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שכן. אבל לא ניסיתי, כך שאני לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם

  9. אילנה

    הי עינת
    האם אפשר להכין מקמח כוסמת את המאפינס ? טחנתי כוסמת ירוקה

  10. אלינור

    היי עינת! שמעתי שהטחינה האתיופית ממש טעימה, אפשר
    לדעת איפה משיגים?

  11. עופר

    האם יש אפשרות להחליף את המייפל בדבש או סילאן? או ממתיק ממתיק מסוג אחר?
    תודה 🙂

  12. ריה

    ממש קל להכנה עד לשלב הבצק, ממש דביק….
    יצא ממש טעים.
    כמה זמן אפייה למאפינס גבוהים בתבנית מיוחדת (כמו בצילום הימני)?
    תודה!!!
    בפעם הבאה אוסיף אגוזים ואולי אפילו חתיכות שוקולד מריר.

    1. עינת שגיא

      15-20 דקות
      תלוי בתנור
      לשים לב, ולבדוק מדי פעם עם קיסם באמצע

  13. שיר

    במה אפשר להחליף את המייפל?

  14. יעל

    שלום!
    ראשית, הכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות אז תודה לך!
    שנית, בן זוגי מכור לפתי-בר לצד הקפה. הוא מאוד אוהב עוגיות שאפשר לטבול בקפה והן לא מתפרקות. ניסיתי כל מיני מתכונים בעבר ולא מצאתי משהו דומה. האם יש לך מתכון למשהו כמו פתי בר רק בריא?
    תודה רבה!

      1. יעל

        תודה!
        מחכה בכיליון עיניים 🙂

  15. חנה

    קודם כל ישר כח על האתר!
    רציתי לשאול איפה את קונה רסק תפוחים, של איזו חברה את משתמשת.
    תודה

  16. מיכל

    שלום עינת.
    במה אפשר להחליף את קמח הכוסמין? אני לא אוכלת גלוטן.
    תודה.

    1. עינת שגיא

      לדעתי כל קמח ללא גלוטן שמשמש לאפיה יכול להתאים כאן
      הייתי מנסה קמח שקדים…

      1. ש

        הכנתי כבר כמה פעמים, גם עם קמח קונדיטור וגם עם קמח ׳תמי׳.
        יצא מעולה עם שני הקמחים!!
        (קמח קונדיטור בהחלט עושה עבודה טובה, אז ניתן לשמור את תמי לדברים מורכבים יותר).

        לא יודעת איזה אמור לצאת עם קמח חיטה, אבל עם קמח נטול גלוטן המרקם יחסית ״עוגתי״ ולכן כדאי להכין כמאפינס ולא עוגיות.

        1. ש

          *איזה מרקם

  17. עדנה

    טעים, פשוט וקל להכנה. שווה עבודה של כמה דקות!!

  18. ענבל

    נראה מעולה.

  19. ברק

    נראה ממש טעים
    חבל שלא עשית וידיאו היה נראה עוד יותר פצצה איך שזה נראה פריך
    מה זה קמח קוסמין זה קמח רגיל לבן או מה זה

    1. עינת שגיא

      תודה ברק
      כוסמין זה סוג של דגן
      די קרוב לחיטה
      אני משתמשת בקמח כוסמין מלא, ולא לבן
      הוא הרבה יותר עדין (וטעים) מהחיטה
      והוא גם לא מהונדס גנטית, בניגוד לחיטה

  20. סיגל

    וואו ממש רוצה כבר להכין

כתיבת תגובה