[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
** עדכון מהיום שאחרי –
העוגה התייבשה קצת, ולכן אני ממליצה להוסיף רסק תפוחים כדי שיתן קצת רטיבות **
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן ומייפל – חצי חצי (אפשר גם רק אחד מהם)
כוס קמח כוסמין מלא (אפשר כל קמח אחר)
כפית סודה לשתיה
בננה מעוכה
5 תמרים קצוצים
אספרסו ארוך או קפה שחור או כל קפה שיש לכם (1/4 כוס)
חופן אגוזים שבורים גס
כדאי לערבב את הקמח והסודה לשתיה יחד לפני שמוסיפים לתערובת, כדי לקבל גובה אחיד
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים טחינה גולמית סילאן ומייפל
מוסיפים בננה מעוכה ומערבבים פנימה
מוסיפים אספרסו (או קפה שחור) ומערבבים
מוסיפים 5 תמרים קצוצים ומערבבים
מוסיפים בהדרגה קמח וסודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית אינגליש קייק – אם משתמשים בתבנית חד פעמית או סיליקון אין צורך לשמן
ומכניסים לתנור ל- 30 דקות
לפוסט הזה יש 40 תגובות
שלום רב,
הוצאתי לאחר חצי שעה. החלק העליון יבש לחלוטין ואפילו חלקו שרוף והחלק הפנימי לא אפוי.
הי טליה
כנראה שזה בגלל ההבדלים בין התנורים
בכל תנור הטמפ' קצת שונה. צריך להכיר את התנור ולדעת
מה הטמפ' המתאימה
זה עניין של ניסוי וטעיה
שאלה כללית- האם במתכונים שיש בהם רסק תפוחים או בננה מעוכה (פירות) צריך לשמור במקרר כי זה עלול להתקלקל בחוץ?
בקיץ – כדאי
בחורף – אפשר גם בחוץ
כתבת שאחרי יום העוגה התייבשה וצריך יותר רסק, אז אולי מלכתחילה תשני במתכון ותרשמי יותר רסק..?
כמו כן אם תוכלי לרשום לאיזו תבנית זה מתאים
תודה
אני לא יכולה לשנות במתכון אם לא ניסיתי בעצמי 🙂
לגבי התבנית – הכנתי בתבנית מלבנית קטנה
אפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק
כשאת כותבת רבע כוס קפה את מתכוונת ממש לאבקת קפה או קפה מוכן (מים+קפה)?
ואם זה קפה נמס שוב אותה שאלה..
לא ממש בריא ….אגב
הכוונה היא לקפה מוכן (במקרה הזה – אספרסו)
היי!
הכנתי עם קקאו ויצא מדהים!
(אותו כמות כמו הקפה), השאלה היא האם מבחינה בריאותית וקלורית עשיתי נזק גדול?
תודה:)
שום נזק 🙂
נשמע מעולה עם קקאו!
יצא מעולה!
תודה רבה:)
איזה יופי 🙂 תודה על העדכון !
היי,
לרגישים לבננה, האם אפשר לשים רסק תפוחים או משהו אחר?
ואם כן אז כמה?
אני חדשה בזה:)
תודה
הי עינת
כן, בהחלט אפשר להחליף ברסק תפוחים – 100 גרם / חצי כוס
אבל הייתי מוסיפה קצת מתיקות
בהצלחה 🙂
עינת יקירתי,
הכנתי יצא מעולה, הוספתי רסק תפוחים והמרקם עדין ורך
תודה ושבת שלום 🙂
איזה כיף 🙂 תודה ורד!
עוגה מעולה! הוספתי תפוח אחד מרוסק והעוגה יצאה נימוחה ואוורירית.
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון טלי !
היי שבת שלום,
האם קמח סויה הוא אלטרנטיבה טובה לקמח כוסמין ?
או קמח תירס?
הי שירלי
לא ניסיתי לאפות עם קמח סויה או קמח תירס – כך שאני לא יודעת
אם את מחפשת תחליף נטול גלוטן, את יכולה להשתמש בקמח תמי
הכנתי פעם אחת מקמח סויה, לא יצא טוב.. פעם שניה מקמח תירס. יצא מעולה.
תודה
אפשר להשתמש בקפה נמס? כזה שצריך להכין עם מים? אם כן איך?
לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר עם כל סוג קפה שהוא
רציתי לדעת האם אפשר לאפות את העוגה הזאת בתבנית קפיצית? כי לאמי יש יום הולדת והיא אוהבת כל עוגה שיש בה קפה או מוקה ואני רוצה להכין לה את העוגה
לדעתי, אין סיבה שלא
עינת היי!!
העוגה נראית טוווב ועמדתי להכין אותה עכשיו, כשגיליתי
שהבננה ששמרתי להכנת העוגה הלכה לעולמה..מה יכל לשמש לי
כתחליף לבננה? אני מתה לאפות אותה:)
כל תחליף ביצה אחר יעשה את העבודה
בכל מקרה, הייתי מוסיפה גם רסק תפוחים בשביל הרטיבות
אחלה עוגיות לקפה של הבוקר!
הכנתי בתבנית תנור גדולה. נאפה יפה וחתכתי לריבועים ואיכסנתי בקופסא סגורה (במקרר!!)
תודה רבה!
עדי
מעולה! תודה על השיתוף עדי 🙂
הוספת רסק תפוחים או בלי?
בלי. יצא נמוך כי שיטחתי בתבנית גדולה אבל אחלה ליד הקפה של הבוקר.
חוצמיזה – הכנתי קציצות מקטניות. לקחתי את הרעיון מהמתכון שלך אבל הוספתי משלי. השריתי ובישלתי (מעט) את כל סוגי הקטניות והזרעים שיש לי כולל זרעי פשתן, אספסת, אמרנט, 3 סוגי עדשים, אפונה יבשה וחומוס וטחנתי הכל עם מחית ערמונים, הרבה עלים ותבלינים כמובן. מרחתי על הקציצות שמן זית ואפיתי ועכשיו לא יכולה להפסיק לאכול אותן עם טחינה מלמעלה… אחלה דרך להכניס לגוף שלל קטניות וזרעים! ממש תודה על המתכונים!!
אגב, צריך לזכור שלאכול הרבה מכל אלה בהחלט יכול להעלות משקל. לאלה מאיתנו ששומרים על המשקל – כל דבר במידה, כמו כל דבר ((-:
מצוין 🙂
היי עינת
בלי ביצים ואבקת אפיה, נכון ?
הי מירב
נכון, בלי ביצים ואבקת אפיה
(אבל יש סודה לשתיה)
היי עינת
המתכון נראה מצוין, לאיזו תבנית מתאימה הכמות?
צודקת!
חום בינוני 180 מעלות
מיד מתקנת
תודה!
אני הכנתי בתבנית מלבנית קטנה
אפשר גם בתבנית אינגליש קייק
שכחת לציין את חום התנור…
צודקת!
חום בינוני 180 מעלות
מיד מתקנת
תודה!
חייבת לנסות. בטוח יצא להיט