מתחילים מהרוטב
לרוטב העגבניות
10 עגבניות – חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 גזרים מגורדים
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס
מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצלים, סילאן וכפית מלח
מערבבים ומטגנים עד קירמול
מוסיפים גזרים ומערבבים
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת
מערבבים ומבשלים 40 דקות
מערבבים מדי פעם
מוסיפים 1/2 כוס מים וטוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק
למילוי
כוס קינואה לפני בישול
בצל קצוץ דק
גזר מגורד
8 עגבניות שרי קצוצות
מערבבים את חומרי המילוי יחד
(אין צורך להוסיף תבלינים כי יש ברוטב)
5 פלפלים קטנים
(מבחינת מילוי יש מספיק ליותר פלפלים. תלוי בגודל הסיר שלכם)
ממלאים את הפלפלים (כמעט עד למעלה, לא דוחסים)
מניחים אותם עומדים בסיר
מוסיפים כף-שתיים רוטב על כל פלפל
מוסיפים את שארית המילוי בין הפלפלים
מוסיפים את שארית הרוטב מעל הכל + חצי כוס מים
מכסים כל פלפל עם ה"ראש" שלו
מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה
לפוסט הזה יש 5 תגובות
יש לי שאלה… את הקינואה את מכניסה לא מבושלת אל תוך הפלפל?
נכון. היא מתבשלת עם הפלפלים
תודה על המתכון
נשמע מעולה עינת! תודה רבה. מנסה בקרוב!!
אהתי את המתכון. תודה רבה!