מצרכים:
גרגירי תירס מ- 2 קלחים
1/2 כוס קמח עדשים
1/2 כוס מים
3 בצלים ירוקים – לבן + ירוק – קצוצים
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב בקערה גרגירי תירס, בצל ירוק ותבלינים
להוסיף קמח עדשים ומים ולערב היטב, עד שאין גושים
לחמם מחבת – היא צריכה להיות חמה מאוד
להוסיף כף שמן ולפזר באופן שווה
להעביר את התערובת למחבת
לכסות עם מכסה
לבשל 10 דקות על אש גבוהה
להנמיך את האש ולהמשיך 10 דקות על אש נמוכה
לכבות את האש ולהשאיר במחבת לעוד 10 דקות
גיוונים אפשריים:
בצל ופטריות
קוביות זוקיני
פלפל אדום ופטריות
בצל ומנגולד
צפיות 3,508
לפוסט הזה יש 8 תגובות
היי עינת
לגבי קלחי התירס הטריים האם לבשל אותם לפני הכנת המתכון
או להוסיף את הגרגירים הטריים ישירות כמו שהם לתבשיל ?
תודה מראש
היי עינת. אין צורך לבשל לפני
היי עינת ניראה מעולה..
רציתי לשאול אם יעבוד גם עם עדשים מורשות ולאחר מכן לטחון אותם עם מים?
אני פשוט אוהבת יותר להשתמש עם עדשים מושרות או מונבטות.
אם כן אשמח לכמות של עדשים ומים ( אשמח לדעת גם באיזה עדשים ? כתומות? חמות ? ירוקות ?
תודה ענקית מראש תבורכי:)
היי אילנית. לדעתי פחות מתאים, כי צריך אותן יבשות. את יכולה לטחון עדשים כתומות יבשות, אותן לא צריך להשרות או להנביט.
היי עינת
את קלחי התירס לבשל לפני הכנת המתכון
ואם כן כמה זמן 2 קלחי תירס?
תודה מראש
היי עינת
אפשרי עם גרגירי תירס קפואים
ואם כן האם צריך להשרות קודם במים רותחים או לבשל כמה זמן?
תודה מראש.
היי עינת. כן, אפשר להשתמש בקפואים. את יכולה לחמם אותם על מחבת בלי שמן ובלי מים עד שיפשירו ואז להוסיף לתערובת.
היי עינת. אפשר לבשל אותם, אבל לא חובה. אני לא בישלתי.